רשת החשמל באי סחלין שברוסיה נפגעה בעקבות רעידת האדמה העזה מול חופי חצי האי קמצ'טקה במזרח הרחוק של רוסיה, והזרם נותק, כך דיווחה סוכנות הידיעות הרוסית RIA מפי מושל האזור, לפי מידע ראשוני.
במקום נגרם נזק למבנים ונפצעו מספר בני אדם. מושל קמצ'טקה ולדימיר סולודוב מסר כי "מדובר ברעידת האדמה החמורה ביותר בעשרות השנים האחרונות". משרד החירום הרוסי דיווח על נזק לגן ילדים, אך מרבית המבנים עמדו ברעידות.
ראש המכון הגיאופיזי בקמצ'טקה אמר כי "למרות העוצמה הגבוהה, תנאי המוקד הגיאולוגיים הפחיתו את עוצמת ההרס שנגרמה בפועל". הוא הוסיף כי רעשי משנה עדיין מתרחשים, אך אין צפי לרעשים חזקים יותר בטווח הקרוב: "המצב בשליטה".
לפי הסקר הגיאולוגי של ארה"ב, מדובר ברעידת האדמה החזקה ביותר באזור מאז 1952, וקדמו לה 30 רעשי משנה בעוצמות של עד 6.9.
הרעידה גרמה הבוקר לגלי צונאמי בגובה של עד 4 מטרים והביאה להוראות פינוי נרחבות ברחבי האוקיינוס השקט, לרבות ביפן, הוואי, חוף ארה"ב, אקוודור ומדינות נוספות. הצונאמי פגע בעוצמה בערים לאורך חופי קמצ'טקה, גרם להצפות בנמל, פגע במפעל דגים בעיר סברו־קורילסק, וסחף כלי שיט שעגנו במקום.
ביפן הופעלו אזעקות צונאמי בעיירות לאורך החוף הפסיפי, והונפקו הוראות פינוי לעשרות אלפי בני אדם. כמו כן, עובדים פונו מתחנת הכוח הגרעינית בפוקושימה. סוכנות מזג האוויר היפנית דיווחה כי נמדדו שלושה גלי צונאמי, הגבוה שבהם הגיע ל־60 ס"מ. מזכיר הממשלה יושימאסה היאשי אמר כי לא דווח על נפגעים או נזקים, ולא נמצאו חריגות בתחנות כוח גרעיניות.
בהוואי, הרשויות הורו לתושבים להימלט לאזורים גבוהים או לפחות לקומה הרביעית ומעלה. משמר החופים האמריקאי פינה אוניות מהנמלים. מחלקת החירום של הונולולו פרסמה התרעה ברשת X: "לפעול מיידית! צפויים גלי צונאמי הרסניים".
גם ארגון האזהרה האמריקאי לצונאמי הזהיר מגלים מסוכנים. לפי ההתרעה, גלים של יותר מ־3 מטרים צפויים לפגוע בחופי רוסיה, הוואי ואקוודור, וגלים של 1–3 מטרים עשויים להכות ביפן, צ'ילה, איי שלמה ומדינות נוספות. לאורך חופי ארה"ב עלול להיגרם נזק מגלים קטנים יותר.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כתב בפוסט ברשתות החברתיות: "עקב רעידת אדמה עוצמתית באוקיינוס השקט, הונפקה התרעת צונאמי לתושבי הוואי. התרעת מעקב ניתנה לאלסקה וחוף ארה"ב. גם יפן בסכנה. הישארו חזקים ובטוחים".
דמיינו את התרחיש הבא: יזם ישראלי בעל קשרים בינלאומיים מפתח בתל אביב מערכת בינה מלאכותית מתקדמת, ואז, ברגע שהטכנולוגיה מגיעה לבשלות, הוא מעביר אותה לקטאר.
"הטכנולוגיה הזו שלנו", יכולה המדינה להכריז, ולעצור את היציאה של היזם ולבטל את העסקה. השאלה היא, האם יש לישראל עמדת מדיניות מבוססת דיון ציבורי מעמיק מספיק כדי לעשות זאת.
ד"ר מעוז רוזנטל הוא ראש החוג לממשל, תקשורת ודיפלומטיה במרכז האקדמי הרב תחומי ירושלים. ועמית מחקר בקבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי".
כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו