JavaScript is required for our website accessibility to work properly. צה"ל הכחיש כי הרג 51 פלסטינים שהמתינו לסיוע: "לא ידוע על נפגעים מירי כוחותינו" | זמן ישראל

צה"ל הכחיש כי הרג 51 פלסטינים שהמתינו לסיוע: "לא ידוע על נפגעים מירי כוחותינו"

פלסטינים ליד אזור החלוקה של הקרן ההומניטרית לעזה (GHF) בנוסייראת, מרכז רצועת עזה. 25 ביוני 2025 (צילום: Photo by Eyad BABA / AFP)
Photo by Eyad BABA / AFP
פלסטינים ליד אזור החלוקה של הקרן ההומניטרית לעזה (GHF) בנוסייראת, מרכז רצועת עזה. 25 ביוני 2025

צה"ל מכחיש הערב כי ירי של חייליו הוא שפגע בפלסטינים בתקרית שאירעה אתמול בצפון רצועת עזה, זאת לאחר שממשלת חמאס דיווחה כי 51 בני אדם נהרגו ו־648 נוספים נפצעו בעת שהמתינו לאיסוף סיוע הומניטרי.

בהודעת דובר צה"ל נמסר כי מוקדם יותר היום זיהו הכוחות התקהלות של אלפי פלסטינים סביב משאיות סיוע הומניטרי שנכנסו לצפון הרצועה דרך מעבר זיקים, בסמוך לכוחות שפעלו בשטח.

"הכוחות ירו ירי אזהרה באזור, לא לעבר ההמון, אלא לעבר איום שנשקף להם", נמסר.

על פי תחקיר ראשוני, "אין ידוע על נפגעים מירי של כוחות צה"ל", נכתב, והודגש כי האירוע עדיין מצוי בבדיקה.

גורם צבאי הוסיף כי מהבדיקה הראשונית עלה ש"נשמע ירי מתוך ההמון, והתרחשו עימותים פנימיים בין פלסטינים בקהל", וכן "כמה מקרים של דריסות על ידי משאיות הסיוע".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שני, 29 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.