JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אוסטרליה קראה לישראל שלא להשתלט צבאית על עזה | זמן ישראל

אוסטרליה קראה לישראל שלא להשתלט צבאית על עזה

טנקים של צה"ל בדרום הארץ, סמוך לגבול עם רצועת עזה, 5 באוגוסט 2025 (צילום: Jack GUEZ / AFP)
Jack GUEZ / AFP
טנקים של צה"ל בדרום הארץ, סמוך לגבול עם רצועת עזה, 5 באוגוסט 2025

אוסטרליה קראה לישראל "לא ללכת בדרך הזו", לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו אמר כי ישראל מתכוונת להשתלט צבאית על רצועת עזה.

"אוסטרליה קוראת לישראל לא ללכת בדרך הזו, שתחריף עוד יותר את הקטסטרופה ההומניטרית בעזה", אמרה שרת החוץ פני וונג בהצהרה שפרסמה היום.

שרת החוץ של אוסטרליה פני וונג בפגישת שרי החוץ של איגוד מדינות דרום־מזרח אסיה במרכז הכנסים של קואלה לומפור, 11 ביולי 2025 (צילום: Mandel Ngan/Pool Photo via AP)
שרת החוץ של אוסטרליה פני וונג בפגישת שרי החוץ של איגוד מדינות דרום־מזרח אסיה במרכז הכנסים של קואלה לומפור בחודש שעבר (צילום: Mandel Ngan/Pool Photo via AP)

וונג אמרה כי העברה כפויה קבועה של אוכלוסייה מהווה הפרה של המשפט הבינלאומי וחזרה על קריאותיה להפסיק את האש, לאפשר זרימה חופשית של סיוע הומניטרי ולהשבת החטופים שנחטפו על ידי חמאס באוקטובר 2023.

"פתרון שתי המדינות הוא הדרך היחידה להשגת שלום בר־קיימא – מדינה פלסטינית ומדינת ישראל, שיחיו זו לצד זו בשלום ובביטחון בתוך גבולות מוכרים בינלאומית", הוסיפה.

אוסטרליה טרם הצטרפה לבעלות בריתה המערביות, בהן בריטניה, קנדה וצרפת, שהכריזו כי יכירו במדינה פלסטינית, אך מסרה כי תקבל החלטה "בזמן המתאים", תוך שהיא מסלימה את ביקורתה על פעולות ישראל.

דברי וונג הגיעו בתגובה לדבריו של נתניהו בריאיון לרשת פוקס ניוז, שם אמר כי ישראל מתכוונת להשתלט צבאית על כל הרצועה.

הוא ציין שישראל רוצה להעביר את השליטה בשטח לכוחות ערביים שינהלו אותו, מבלי לפרט על הסדרי הממשל או אילו מדינות ערביות עשויות להיות מעורבות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום ראשון, 28 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.