JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: קטאר העבירה כ-10 מיליון דולר במשך שנתיים לשורת בכירים ישראלים, בהם יועצי רה”מ | זמן ישראל

דיווח: קטאר העבירה כ-10 מיליון דולר במשך שנתיים לשורת בכירים ישראלים, בהם יועצי רה”מ

יונתן אוריך בבית המשפט המחוזי מרכז בלוד, 22 במאי 2025 (צילום: יונתן שאול/פלאש90)
יונתן שאול/פלאש90
יונתן אוריך בבית המשפט המחוזי מרכז בלוד, 22 במאי 2025

בכאן חדשות דווח כי לפי החשד, 10 מיליון דולר הוא הסכום הכולל ששילמו הקטארים למעורבים בפרשת קטאר-גייט, בהם יועצי ראש הממשלה בנימין נתניהו, בכירים לשעבר במערכת הביטחון ואנשי חברות טכנולוגיה שונות.

בין היתר, דווח כי החשוד המרכזי יונתן אוריך קיבל לכאורה מדי חודש כ-18 אלף דולר (59 עד 72 אלף שקלים, כתלות בשער הדולר) במשך כשנתיים, גם בזמן המלחמה, עד סוף שנת 2024. אוריך קיבל את התשלומים מחברת "פרספשן" הישראלית שבבעלות ישראל איינהורן. 

לאחר מעקב אחר מסלולי הכסף, גורמי האכיפה, בהם המשטרה והרשות לאיסור הלבנת הון, העריכו כי התשלומים, בסכום מוערך כולל של 10 מיליון דולרים (כ-34 מיליון שקלים על פי השער הנוכחי), נמשכו לכאורה לאורך שנתיים וחצי, בעבור שירותים שונים שנתנו אותם ישראלים לקטארים משנת 2022 ועד לחודש אוקטובר 2024.

הפרויקט המרכזי הנחקר הוא פרויקט "לייטהאוס" (מגדלור), שקיומו נחשף ב"הארץ". תכנונו החל עוד בסוף 2021, כשנה לפני המונדיאל בקטאר, ומטרתו לקדם את תדמיתה של קטאר ברשת, ברחבי העולם ובפרט בקהילות יהודיות. המסר העיקרי של הקמפיין הוא הצגת המדינה שנתפסת בעולם כמדינה תומכת טרור, ככזו המשכינה שלום. בין היתר באמצעות שימוש בבוטים ברשתות חברתיות.

יונתן אוריך בבית המשפט, 9 במאי 2025 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
יונתן אוריך בבית המשפט, 9 במאי 2025 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

על פי ממצאי החקירה, הכסף למיזם שעליו שילמו הקטארים מאות אלפי דולרים בחודש, הגיע מקטאר לחברה בריטית ומשם לחברה ישראלית שבבעלות בכירים לשעבר במערכת הביטחון.

בין הבכירים לשעבר שנחקרו בחשד למעורבות במתן השירותים שבמסגרת פרויקט "לייטהאוס" בעבור הקטרים, היו אלוף במילואים פולי מרדכי, איש מערכת הביטחון לשעבר ובכיר לשעבר במוסד.

סכום של מאות אלפי דולרים בחודש הועברו גם לבכירים לשעבר במערכת הביטחון ובמוסד, לאנשי חברת קויוס, שמפעילה את התשתית הטכנולוגית, ולחברת פרספשן של איינהורן – וממנה, כאמור, לאוריך. 

על פי ממצאי החקירה, פרספשן קיבלה בעבור פרויקט לייטהאוס 45 אלף דולר בחודש במשך כשנתיים, ואילו אוריך קיבל בעבור הפרויקט 40% מהתשלומים לפרספשן – כלומר כ-18 אלף דולר בחודש במשך כשנתיים, עד להקפאת הפרויקט בסוף שנת 2024.

התשלום לפרספשן ולאוריך הועבר כריטיינר קבוע כל עוד הפרויקט נמשך, גם תוך כדי המלחמה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.