המורדים החות'ים בתימן, הנתמכים על ידי איראן, פשטו אתמול על משרדי האו"ם בבירה צנעא ועצרו לפחות 11 אנשי צוות של הארגון, כך נמסר מהאו"ם.
מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש מסר כי החות'ים פרצו בכוח למשרדי תוכנית המזון העולמית, השתלטו על רכוש של האו"ם וניסו להיכנס גם למשרדי או"ם נוספים בעיר הבירה.
הפשיטה אירעה לאחר תקיפה ישראלית על צנעא ביום חמישי, שבה נהרגו ראש ממשלת החות'ים בתימן וכמה שרים נוספים.
השליח המיוחד של האו"ם בתימן, הנס גרונדברג, מסר בהודעה נפרדת כי 11 אנשי הצוות נעצרו הן בצנעא והן בעיר הנמל חודיידה.
יוניסף, תוכנית הפיתוח של האו"ם (UNDP) ומשרד נציב האו"ם לפליטים הם בין סוכנויות האו"ם שמפעילות משרדים באחת משתי הערים או בשתיהן.
גרונדברג הוסיף כי מעצרי אנשי הצוות אתמול מתווספים ל-23 אנשי או"ם אחרים שנעצרו בעבר, חלקם מאז 2021, ואחד מהם אף מת במעצר השנה.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו