הרמטכ"ל, רב־אלוף אייל זמיר, גינה בחריפות התבטאויות פוגעניות כלפי מתאם פעולות הממשלה בשטחים (מתפ"ש), אלוף רסאן עליאן, לאחר שכתבי ערוץ 14 השמיעו הערות בעלות גוון גזעני בשידור חי.
במהלך השידור טענו הכתבים כי לא רק עליאן אלא הדרוזים בכלל "השתלטו על תפקיד ראש המתפ"ש ולא תמיד עושים שם עבודה טובה".
בהודעת צה"ל נמסר: "ההתבטאויות המתייחסות למוצאו של האלוף אינן ראויות ואין להן מקום בשיח הציבורי במדינת ישראל".
עוד הודגש כי לרמטכ"ל יש "אמון מלא והערכה רבה" כלפי עליאן, שתואר כ"קצין לוחם מצטיין המשרת עשרות שנים במסירות אין קץ לביטחון מדינת ישראל, אזרחיה ותושביה – לא אחת תוך סיכון חייו". תרומתו למדינה ולחיזוק הקשר עם העדה הדרוזית הוגדרה כ"ייחודית ועמוקה".
בצה"ל הוסיפו כי כל ניסיון להטיל ספק בפעילות מתפ"ש – שתרומתה לביטחון ישראל ולפעילות האזרחית מהותית – הוא "בלתי מתקבל על הדעת, והצבא דוחה אותו מכול וכול".


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו