צה"ל הודיע כי פתח בחקירה לאחר ששני ילדים פלסטינים נהרגו מוקדם יותר היום מירי חיילים במחנה הפליטים ג'נין שבצפון הגדה המערבית.
לפי הודעת צה"ל, במהלך פעילות במחנה הבחינו חיילים בקבוצה של פלסטינים שנכנסו לאזור אסור, שהוגדר כך בצו צבאי. "החשודים התקרבו לכוחות והיוו איום עליהם", נמסר מצה"ל בתגובה לפניית עיתונאים על האירוע.
החיילים קראו לפלסטינים להתפזר, ולאחר ש"הם לא נשמעו להוראות הכוחות", פתחו החיילים ב"נוהל מעצר חשוד", שכלל ירי לעבר הקבוצה. בצה"ל ציינו כי פרטים נוספים נמצאים בחקירה.
סוכנות הידיעות הפלסטינית הרשמית "וואפא" זיהתה את שני ההרוגים כמוחמד סרי עלוואנה ואסלאם עבדול־עזיז נוח מג'ארמה, שניהם בני 14.
צה"ל פרוס במחנה ג'נין מאז תחילת השנה כחלק ממבצע נרחב נגד טרור. מאז נעקרו תושבי המחנה ואינם מורשים לשוב אליו.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו