נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ פרסם ברשת החברתית שלו TruthSocial הודעה ובה הדגיש כי לא היה מעורב בהחלטת ישראל לתקוף את חמאס בשטח דוחה, בירת קטאר. לדבריו, מדובר בהחלטה "שנעשתה על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו, ולא על ידי".
בהודעתו כתב טראמפ כי ממשלו עודכן על ידי הצבא האמריקאי על המתקפה, וציין כי קטאר היא "אומה ריבונית ובעלת ברית קרובה של ארצות הברית, שעובדת קשה ולוקחת סיכונים אמיצים כדי לתווך שלום".
טראמפ הוסיף כי הפצצה חד-צדדית בתוך שטח קטאר "אינה מקדמת את מטרות ישראל או אמריקה". עם זאת, הדגיש כי "חיסול חמאס, שהתעשר על חשבון סבלם של תושבי עזה, הוא יעד ראוי".
טראמפ הוסיף כי הפצצה חד-צדדית בתוך שטח קטאר "אינה מקדמת את מטרות ישראל או אמריקה". עם זאת, הדגיש כי "חיסול חמאס, שהתעשר על חשבון סבלם של תושבי עזה, הוא יעד ראוי"
טראמפ סיפר כי שלח את השליח המיוחד סטיב ויטקוף להתריע בפני הקטארים על ההתקפה המתקרבת, אך לדבריו ההתראה נמסרה "מאוחר מדי כדי למנוע את התקיפה". הוא הוסיף: "אני רואה בקטאר בעלת ברית וחברה קרובה של ארצות הברית, ומרגיש רע מאוד לגבי מיקום התקיפה".
הנשיא קרא לשחרור מיידי של כל החטופים והגופות ולעצירת המלחמה: "אני רוצה שכל החטופים וההרוגים יוחזרו, ושמלחמה זו תסתיים עכשיו". לדבריו, בשיחתו עם נתניהו לאחר התקיפה אמר לו ראש הממשלה כי הוא "רוצה לעשות שלום". טראמפ ציין כי דווקא האירוע הבלתי רצוי עשוי להפוך ל"הזדמנות לשלום".
עוד אמר כי שוחח גם עם אמיר קטאר ועם ראש ממשלתה, הודה להם על "תמיכתם וידידותם לארצות הברית", והבטיח להם שמקרה כזה לא יחזור על אדמתם.
לסיום הודיע טראמפ כי הורה לשר החוץ מרקו רוביו להשלים את הסכם שיתוף הפעולה הביטחוני עם קטאר.
לאחר שבועות של מלחמה אזורית חריגה בעוצמתה בין ישראל וארצות הברית מול איראן – שהותירה הרס נרחב בישראל, באיראן, בלבנון ובחלקים נוספים של המזרח התיכון – מתנהלים כעת מגעים בניסיון לייצב את הפסקת האש מול איראן ולמנוע חזרה להסלמה.
במקביל, וושינגטון מגבירה את הלחץ לקידום הסדרים רחבים יותר באזור. מוקדם לדעת אם המאמצים הללו יבשילו לכדי מהלך מדיני יציב או יתפוגגו לסבב לחימה נוסף, אך דבר אחד כבר ברור: גם אם יושגו הסדרים, האתגר האמיתי יתחיל ביום שאחרי – בשאלה כיצד משקמים אזור שלם שספג שנים של הרס, עקירה והתפוררות אזרחית.
יותם פוליצר הוא מנכ"ל ישראייד וחבר הוועד המנהל ב"סיד ישראל", ארגון הגג של קהילת ארגוני הפיתוח והסיוע ההומניטרי בישראל.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוסוריה של הרבעון הראשון בשנת 2026 אינה עוד אותה סוריה של בשאר אל־אסד, גם אם השיח הציבורי והפוליטי כלפי ישראל נותר חשדני ועוין. ניתוח ההנהגה הסורית מצביע על שינוי עומק: דמשק מבקשת לעצב את עצמה מחדש כמדינה ריבונית, מתפקדת, ממלכתית ולגיטימית, בתוך הבית ומחוץ לו.
זהו שינוי שאינו רק סמנטי. הוא נוגע למבנה הכוח הפנימי, לבריתות האזוריות, ליחס לאיראן, למעמד הסוגייה הפלסטינית – ולבסוף גם לאופן שבו סוריה תופסת את ישראל.
ד"ר כרמית ולנסי היא חוקרת בכירה וראש תחום סוריה במכון למחקרי ביטחון לאומי INSS וחוקרת בקבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנווכמו כל רודן, הוא יצטרך אויב דמוני כדי ללכד את העם מאחוריו וכדי להצדיק 'מצב חירום המצדיק אמצעי חירום' (ואם זה נשמע למישהו מוכר – זה על דעתו בלבד) כמו אורבן, כמו פוטין, כמו החמאס וכמו ארדואן. והדמון, כמו תמיד, יהיה אנחנו. אויב קטן, זמין, עם פוטנציאל להמשיך ולהיות כזה לעד.













































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו