נשיא איראן מסעוד פזשכיאן אמר כי החזרת הסנקציות הגלובליות על רקע תוכנית הגרעין של איראן "אינה סוף העולם", בדרכו חזרה מטהרן בשבת לאחר שלא הצליח לשכנע את המעצמות המערביות בניו יורק לעכב את המהלך.
בתגובה מיידית להחלטה על חידוש הסנקציות מטעם האו"ם, הודיעה איראן מוקדם יותר על החזרת שגריריה מבריטניה, צרפת וגרמניה להתייעצויות, אך הזהירה כי תגובה קשה יותר עוד תגיע.
"זה לא כאילו השמים נופלים. אם נהיה חלשים – הם ירמסו אותנו. אבל אם נהיה מאוחדים, אין סיבה לחשוש מהמשבר הזה", אמר פזשכיאן לטלוויזיה האיראנית הממלכתית לפני שעזב את ניו יורק, שם השתתף בעצרת הכללית של האו"ם.
כל סנקציות האו"ם על איראן צפויות להיות מושבות הלילה, לאחר ששלוש המעצמות האירופיות (E3) הפעילו הליך של 30 יום בטענה שטהרן מפרה את הסכם 2015 שנועד למנוע ממנה לפתח נשק גרעיני.
איראן מכחישה שהיא חותרת לנשק גרעיני.
טהרן הזהירה את המערב כי יישא ב"השלכות חמורות" אם הסנקציות ישובו, אך פזשכיאן הדגיש כי לאיראן אין כוונה לפרוש מהאמנה למניעת הפצת נשק גרעיני (NPT).
רוסיה וסין ניסו ברגע האחרון במועצת הביטחון לעכב את הפעלת מנגנון ה-Snapback, והזהירו כי המהלך עלול להביא להסלמה במזרח התיכון. אך רק ארבע מתוך 15 המדינות החברות במועצה תמכו בהחלטה שהגישו.
בינתיים המשיך הריאל האיראני לצלול מחשש לסנקציות חדשות: המטבע ירד לשפל חדש של 1,123,000 ריאל לדולר אמריקאי בשבת, לעומת כ־1,085,000 ביום שישי, לפי אתרי חליפין כמו Bon-bast.com.
חזרת סנקציות האו"ם – בהן הקפאת נכסים, איסורי נסיעה, אמברגו נשק, איסור על העשרת אורניום ועיבודו מחדש, ואיסור על פעילות הקשורה לטילים בליסטיים בעלי יכולת גרעינית – צפויה להחמיר עוד יותר את מצבה של כלכלת הרפובליקה האסלאמית, שכבר נתונה תחת שורת סנקציות אמריקאיות נפרדות. סנקציות אירופיות יחודשו בשבוע הבא.
"בלי פוליטיקה בקבוצה זו!" זהו כלל מוכר בקבוצות וואטסאפ רבות, אך הוא מופר לעתים קרובות. בעוד שחלק מהחברים בקבוצות הללו בבירור "מלבים יצרים", הנושא המעניין יותר הוא הפוסטים הנתפסים ככאלו שאינם פוליטיים אלא "רק משקפים את המציאות".
פוסטים "לא פוליטיים" מהסוג הזה נוטים לכלול סיפורים על ישראלים העושים חסד, או סרטונים הלועגים לבורותם של מפגינים אנטי-ישראלים או יהודים אנטי-ציוניים.
ד"ר אומי (נעמי) לייסנר היא חוקרת עצמאית, בעלת תארים אקדמיים במשפטים ובלימודי מגדר. במחקר, בהוראה ובכתיבה היא שמה את הדגש על זכויות נשים, בעיקר בהקשרים של בריאות ופריון. דרום- אפריקאית בעבר, היא גרה מזה שנים עם משפחתה בירושלים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
בכפר קטן בדרום גרמניה, בתוך נוף גלויה של גבעות מוריקות, יערות עצומים, פרות שמנמנות וטורבינות רוח הפזורות מלוא העין, מצאנו את עצמנו – עשרה מחנכים ישראלים שהגיעו מהמכללה האקדמית בית ברל.
הצטרפנו לכמאה מחנכים ומחנכות מכל קצוות תבל, מקניה עד הונגריה ומצרפת עד הודו. כפי שקורה לעיתים קרובות בכנסים בינלאומיים, המבוכה והזרות הראשונית התפוגגו במהירות, והסקרנות ההדדית תפסה את מקומן.
עו״ד איתמר קרמר הוא מנהל משמר החינוך הממלכתי, מבית קרל ברל כצנלסון, גבעת חביבה ואידאה. מנהל בית ספר תיכון ומחנך לשעבר, פעיל חברתי בעל ניסיון של 20 שנים בניהול חינוכי.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנויוזמה אסטרטגית חדשה שמקדמת ממשלת ישראל, המכונה "הברית המשושה", מתחילה לעורר עניין בזירה המדינית, אך נדמה כי הציבור הישראלי עדיין מתקשה להבין את משמעותה המלאה.
סקר שנערך במרץ 2026 על ידי מכון המחקר "דור מוריה" מצא כי יותר ממחצית מהישראלים כלל לא שמעו על הברית, אך לאחר הסבר קצר, רובם כבר הביעו תמיכה בה והאמינו כי תחזק את ביטחון המדינה.
רועי ינקלוביץ הוא כתב ספורט באתר "ישראל ספורט", ומסקר כדורגל וכדורסל בארץ ובעולם. רועי הוא חוקר במכון המחקר "דור מוריה", רועי מתגורר בירושלים ובוגר האוניברסיטה העברית.















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו