JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הושבה גופתו של החלל החטוף איתן לוי | זמן ישראל

הושבה גופתו של החלל החטוף איתן לוי

איתן לוי, בן 53 מבת ים שנחטף לעזה ונרצח בשבי חמאס, 8 בדצמבר 2023 (צילום: מטה המשפחות)
מטה המשפחות
איתן לוי, בן 53 מבת ים שנחטף לעזה ונרצח בשבי חמאס, 8 בדצמבר 2023

איתן לוי, בן 53, זוהה כאחד ההרוגים שגופותיהם הוחזרו אמש על ידי חמאס, כך הודיע מטה משפחות החטופים והנעדרים.

לוי, מבת ים, הוגדר כנעדר במשך יותר מ־40 יום לפני שהוכר רשמית כחטוף. לאחר 62 יום הודיע צה"ל למשפחתו כי הוא נרצח בשבי בעזה.

לוי, שעבד כנהג מונית, הסיע נוסע לקיבוץ בארי בסביבות השעה 7:15 בבוקר ב־7 באוקטובר 2023. לאחר מכן התקשר לבנו, שחר, כדי לספר לו על טילי חמאס. בזמן השיחה שמע שחר את אביו נקלע למארב של חמאס, כשברקע נשמעו קריאות בערבית וירי, עד שהשיחה נותקה.

לאחר 40 ימי היעדרות נמסר למשפחה כי לוי מוחזק בשבי בעזה. בדצמבר 2023 אישרו הרשויות כי איתן נרצח כבר ב־7 באוקטובר וגופתו נלקחה על ידי חמאס.

באוגוסט 2024 הסכימה המשפחה לפרסם תיעוד קשה שבו נראית גופתו של איתן מוסעת ברחובות עזה, כשעוברים ושבים בועטים בה ודורכים עליה.

הודעה מ-15 באוקטובר על השבת גופתו של איתן לוי מרצועת עזה
הודעה מ-15 באוקטובר על השבת גופתו של איתן לוי מרצועת עזה

לאחר שאושר מותו קיימה משפחתו של איתן טקס אזכרה וישבה שבעה, אך לא יכלה לערוך לו הלוויה.

הוא הותיר אחריו את בנו שחר ואחותו סיגי.

"עם הצער וההבנה שהלב לעולם לא יהיה שלם, השבתו של איתן מביאה מידה מסוימת של נחמה למשפחה שחיה באי־ודאות כואבת במשך יותר משנתיים", נמסר ממטה המשפחות. "לא ננוח ולא נעצור עד שכל 20 החטופים יושבו הביתה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 24 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.