ארצות הברית מבקשת לנצל את "הרגע" שנוצר בלבנון שבו ניתן לנתק את המימון האיראני לחזבאללה ולהפעיל לחץ על הארגון להתפרק מנשקו, כך אמר הבכיר לענייני סנקציות במשרד האוצר האמריקאי.
בריאיון ביום שישי, ג'ון הרלי, תת־מזכיר לענייני טרור ומודיעין פיננסי, אמר כי איראן הצליחה להזרים כ־1 מיליארד דולר לחזבאללה השנה, חרף שורת סנקציות מערביות שפגעו קשות בכלכלתה.
ארצות הברית אימצה קמפיין של "מקסימום לחץ" על טהרן, שנועד לרסן את העשרת האורניום שלה ואת השפעתה האזורית – בכלל זאת בלבנון, שם חזבאללה, הנתמך בידי איראן, נחלש לאחר שישראל ריסקה את כוחו הצבאי במלחמת 2023–2024.
בסוף השבוע שעבר וושינגטון הטילה סנקציות על שני אנשים שהואשמו בשימוש בחלפני כספים כדי לסייע במימון חזבאללה, המוגדר ארגון טרור בידי ממשלות מערביות רבות ומדינות במפרץ.
"יש עכשיו רגע בלבנון. אם נצליח להביא את חזבאללה להתפרק מנשקו, העם הלבנוני יוכל לקבל את ארצו בחזרה", אמר הרלי.
"המפתח לכך הוא סילוק ההשפעה והשליטה האיראניות, שמתחילה בכל הכסף שהם מזרימים לחזבאללה", אמר לרויטרס באיסטנבול במסגרת סיור בטורקיה, לבנון, איחוד האמירויות וישראל, שנועד להגביר את הלחץ על איראן.
לרגל יום ירושלים, המיוחדת והמסוכסכת בערים, אבקש להעלות על נס אי של שפיות – הסניף המקומי של ימק"א הבינלאומית (YOUNG MEN'S CHRISTIAN ASSOCIATION – אגודת הגברים הנוצרים הצעירים).
כשחנך את המקום ב-1933 הלורד אדמונד אלנבי, הגנרל הבריטי שהוביל את כיבוש ירושלים מידי העות'מנים בשנת 1917, הכריז:
טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוכ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תישאר מובלעת. מחשבה שעלתה בי בעקבות הקריאה: ימק"א היא אומנם סמל לסובלנות וליברליזם, אבל אל נשכח שהיא הוקמה על בסיס מגדרי גברי (Man) ודתי-נוצרי.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנולאחרונה פורסם כי מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, אמר בשיחה סגורה ביחס לפלסטינים מיידי אבנים, כי מדובר בטרור ואף הוסיף: "בשנת 2025 הרגנו 42 זורקי אבנים על כבישים".
בסטטיסטיקה של האלוף בלוט נכלל כנראה עאמר רביע, נער פלסטיני בן 14 ובעל אזרחות אמריקאית, שנהרג בשישה באפריל 2025 בעיירה תורמוסעיא. לפי הודעת דובר צה"ל, הכוח הצבאי "זיהה שלושה מחבלים אשר יידו סלעים לעבר כביש מהיר עם רכבים אזרחיים. הלוחמים ירו לעבר המחבלים שהיוו סכנה על האזרחים, חיסלו אחד מהם ופגעו בשני המחבלים הנוספים". אביו של הנער טען שנמצאו בגופו 11 פצעי ירי. ממצאי בדיקה או חקירה של האירוע טרם פורסמו.
אל"מ (מיל') ד"ר לירון ליבמן הוא חבר בקבוצת המחקר "תמרור-פוליטוגרפיה". הוא עו"ד, מגשר ומרצה מן החוץ במכללת ספיר ובאוניברסיטה העברית, ולשעבר ראש מחלקת הדין הבינלאומי בצה"ל.




















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו