JavaScript is required for our website accessibility to work properly. התבטאות על "רצח עם" בעזה הובילה ליציאת שר גרמני מפסטיבל הסרטים של ברלין | זמן ישראל

התבטאות על "רצח עם" בעזה הובילה ליציאת שר גרמני מפסטיבל הסרטים של ברלין

הבמאי הפלסטיני עבדאללה אל־ח'טיב מצטלם לאחר זכייתו בפרס על הסרט "Chronicles From the Siege" בפסטיבל ברלינאלה ה־76 בברלין, 21 בפברואר 2026 (צילום: Ronny HARTMANN / POOL / AFP)
Ronny HARTMANN / POOL / AFP
הבמאי הפלסטיני עבדאללה אל־ח'טיב מצטלם לאחר זכייתו בפרס על הסרט "Chronicles From the Siege" בפסטיבל ברלינאלה ה־76 בברלין, 21 בפברואר 2026

במאי פלסטיני־סורי האשים את גרמניה כי היא "שותפה לרצח העם בעזה בידי ישראל" בפסטיבל הסרטים של ברלין, מה שהוביל שר גרמני לצאת מטקס הענקת הפרסים.

הדברים שאמר עבדאללה אל־ח'טיב, שסרטו "Chronicles From the Siege" זכה בפרס בקטגוריית "פרספקטיבות" של הברלינאלה ליוצרים בראשית דרכם, חתמו פסטיבל טעון פוליטית, כאשר המארגנים ספגו ביקורת משחקנים ובמאים על כך שלא נקטו עמדה ביחס למערכה בעזה.

"כמה אנשים אמרו לי, אולי אתה צריך להיזהר לפני שאתה אומר את מה שאני עומד לומר כעת, משום שאתה פליט בגרמניה ויש כל כך הרבה קווים אדומים. אבל לא אכפת לי. אכפת לי מהעם שלי, מפלסטין", אמר אל־ח'טיב, כשהוא עומד על הבמה עם כאפייה על כתפו ומניף דגל פלסטין בסוף נאומו אמש.

"לכן אומר את מילותיי האחרונות לממשלת גרמניה. אתם שותפים לרצח העם בעזה בידי ישראל. אני מאמין שאתם אינטליגנטים די הצורך כדי להכיר באמת הזאת, אבל אתם בוחרים שלא יהיה אכפת לכם ממנה".

שר הסביבה הגרמני קרסטן שניידר, שנכח בקהל, יצא בעקבות הדברים. "השר הפדרלי סבור כי הצהרות אלו בלתי קבילות ולכן עזב את האירוע במהלך הנאום", אמר היום דובר מטעמו.

שגריר ישראל רון פרושאור שיבח את תגובתו של שניידר לנאום. "כבוד לשר שניידר על בהירותו המוסרית", אמר לעיתון "בילד" הגרמני.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 8 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.