מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש מינה היום את הדיפלומט הצרפתי הוותיק ז'אן ארנו לשליחו האישי לעימות במזרח התיכון, ואמר כי המצב "יצא משליטה" וכי "העולם ניצב בפני סכנת התרחבות למלחמה רחבה יותר".
גוטרש אמר לכתבים כי היה בקשר הדוק עם גורמים רבים באזור וברחבי העולם, וכי מתנהלות מספר יוזמות לדיאלוג ולשלום.
לדבריו, יוזמות אלה חייבות להצליח, והוא הזהיר כי סגירה ממושכת של מצר הורמוז חונקת את תנועת הנפט, הגז והדשנים ברגע קריטי בעונת הזריעה העולמית.
"הגיעה העת להפסיק לטפס במדרגות ההסלמה – ולהתחיל לטפס במדרגות הדיפלומטיה", אמר במטה האו"ם בניו יורק.
"המסר שלי לארצות הברית ולישראל הוא שהגיעה השעה לשים קץ למלחמה – בשעה שהסבל האנושי גובר, מספר הנפגעים האזרחים עולה וההשפעה על הכלכלה העולמית הופכת להרסנית יותר ויותר", אמר גוטרש.
"המסר שלי לאיראן הוא להפסיק לתקוף את שכנותיה", הוסיף.
גוטרש אמר כי חזבאללה חייב להפסיק לשגר מתקפות לעבר ישראל וכי על ישראל להפסיק את פעולותיה הצבאיות בלבנון, שפוגעות בעיקר באזרחים.
"מודל עזה לא צריך להיות משוכפל בלבנון", אמר.
שיבושים במשלוחי דשנים ועלייה חדה במחירי האנרגיה בעקבות המלחמה באיראן מאיימים להצית גל חדש של עליות מחירי מזון במדינות פגיעות, עם סיכון לנסיגה של שנים, דווקא בזמן שרבות מהן החלו להתאושש מזעזועים גלובליים קודמים, מזהירים באו"ם וכן מומחים נוספים.
האו"ם מסר כי לארנו יותר משלושים שנות ניסיון בדיפלומטיה בינלאומית, בעיקר בהסדרי שלום ובגישור, עם רקע במשימות האו"ם באפריקה, באסיה, באירופה ובאמריקה הלטינית.
תפקידו האחרון היה בשנת 2021 כשליחו האישי של גוטרש לענייני אפגניסטן והאזור.
ניתוח שפרסמה בשבוע שעבר תוכנית המזון העולמית של האו"ם הזהיר כי עשרות מיליוני בני אדם נוספים יתמודדו עם רעב חמור אם המלחמה באיראן תימשך עד יוני.
גוטרש אמר כי מדינות המפרץ הן ספקיות חשובות של חומרי גלם לדשנים חנקניים, החיוניים למדינות מתפתחות.
"בלי דשנים היום, עלול להיות רעב מחר", אמר.
בשנים האחרונות נראה כי המחלוקת הציבורית המרכזית בישראל אינה נוגעת לשאלות ביטחוניות, כלכליות או מדיניות, אלא בעיקר למעמדה של מערכת המשפט וליחסים בינה לבין הכנסת והממשלה.
מצד אחד, נשמעת הטענה כי בית המשפט, ובראשו בית המשפט העליון, הרחיב לאורך השנים את סמכויותיו, נטל לעצמו תפקידים שלא יועדו לו ופגע במעמדה של הכנסת. מן הצד האחר, נטען כי דווקא מערכת המשפט היא המוסד האחרון המגן על זכויות הפרט ועל עקרונות היסוד של הדמוקרטיה הישראלית.
דורון רדעי הוא עורך דין שעוסק במשפט אזרחי מסחרי ובתובענות ייצוגיות. לצד פעילותו המקצועית, פעיל בנושאים חברתיים שונים, מתוך השקפה שלעורך הדין תפקיד משמעותי גם מחוץ לכותלי בית המשפט - בקידום ערכים של צדק, שקיפות והגנה על האזרח/הצרכן הקטן מול רשויות השלטון והגופים העסקיים הגדולים במשק.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
אני לא אוהבת את הרעיון של "המשותפת". אני לא אוהבת את הנחה שהמרכיב הכי חשוב בייצוג פוליטי הינו הזהות הלאומית.
ייצוג פוליטי במדינה דמוקרטית צריך להיות מורכב ממגוון של תפיסות חברתיות, פוליטיות, אידאולוגיות, מעמדיות ואולי גם זהותיות, אבל ודאי לא רק מהשתייכות לקבוצת מיעוט לאומית.
יפעת סולל היא עורכת דין, ד"ר למשפטים, פעילה פוליטית, חברתית וקואופרטיבית. יו"ר ברית הקואופרטיבים לצדק חברתי, כלכלי וסביבתי; סמנכ"ל ויועצת משפטית לעמותת חדו"ש - לחופש דת ושוויון.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובין השורות מתקרב אלינו צונמי פוליטי בעל השלכות מדיניות מרחיקות לכת: שינוי דמותו של מרכז הליכוד ושל תהליך הפריימריז הידוע לשמצה, עד כדי ביטולם בפועל.
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, דורש לשריין לעצמו מספר חסר תקדים של מועמדים לרשימה לכנסת – על פי הדיווחים, כעשרה שריונים במקום חמשת השריונים שניתנו לו בעבר – והוא מתעמת בחזית פתוחה עם בכירי המרכז. ההתעמתות הגיעה לעוצמה כזאת, שח"כ יולי אדלשטיין הביע ספק בראיון לגלי צה"ל אם בכלל יתקיימו הפריימריז.
פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. מחבר הערכים על הפלסטינים באנציקלופדיה העברית החדשה. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו