הצרכים הרפואיים הדחופים באיראן עולים בקצב חד, ומלאי ערכות הטראומה וציוד נוסף עלול להידלדל אם המלחמה תימשך, כך אמרה ראש משלחת הפדרציה הבינלאומית של הצלב האדום והסהר האדום במדינה.
לפי הארגון, יותר מ־1,900 בני אדם נהרגו מאז החלו התקיפות האמריקאיות־ישראליות על איראן ב־28 בפברואר, ולמעלה מ־21,000 נפצעו. מדובר בארגון ההומניטרי היחיד שפועל ברחבי המדינה, והערכות אחרות גבוהות יותר.
לפי הארגון, בשלב זה אין מחסור במלאי חירום, אך המצב יחמיר אם הלחימה תימשך, במיוחד על רקע עליית מחירי הציוד והמחסור במימון. "הצרכים גדלים בקצב אקספוננציאלי. המשאבים אינם בלתי מוגבלים", נמסר. בנוסף, החשש מהפצצות מונע מאנשים לצאת ולבקש סיוע.
הארגון מסר כי יש לו 100 אלף אנשי תגובה ב־31 מחוזות באיראן, לצד מסוקים וכלבי חילוץ, והוא מספק עזרה ראשונה לנפגעי התקיפות וסיוע לעקורים.
עוד נמסר כי הארגון לא הצליח לייבא ציוד חיוני ממחסן בדובאי במשך שבועות, בשל קשיים לוגיסטיים שהוחמרו בעקבות סגירת מצר הורמוז על ידי איראן בתגובה לתקיפות. כעת מתוכנן להעביר את הציוד דרך היבשה מטורקיה ב־7 באפריל, אך הדבר יימשך שבועות.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו