JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: ארצות הברית לא תעניק ערבות להפסקת תקיפות ישראל בלבנון במסגרת הסכם אפשרי | זמן ישראל

דיווח: ארצות הברית לא תעניק ערבות להפסקת תקיפות ישראל בלבנון במסגרת הסכם אפשרי

פעילות צה״ל בדרום לבנון. אפריל 2026 (צילום: דובר צה״ל )
דובר צה״ל
פעילות צה״ל בדרום לבנון. אפריל 2026

העיתון הלבנוני אל-אח'באר, המזוהה עם חזבאללה, מדווח מפי מקורות מצריים כי ארצות הברית הבהירה שכל הסכם בין ישראל ללבנון לא יכלול ערבות אמריקאית מחייבת להפסקת תקיפות ישראליות בעומק שטח לבנון.

לפי הדיווח, הסיבה לכך היא שישראל "שומרת לעצמה את הזכות להגן על עצמה" מפני איומים שהיא מזהה בלבנון, ובהם פעילות צבאית של חזבאללה, אימונים, העברות אמצעי לחימה וחיסולים ממוקדים של מנהיגיו.

פעילות צה
פעילות צה"ל בדרום לבנון. אפריל 2026 (צילום: דובר צה"ל )

עוד נטען כי ישראל רואה בכלל הפעולות הללו מטרות לגיטימיות, כל עוד המדינה הלבנונית אינה פועלת לטפל בהן.

הדיווח מוסיף כי בימים האחרונים התקיימו מגעים בין קהיר לביירות, שבמהלכם נדונו השיחות בין ישראל ללבנון, כאשר גורמים מצריים העבירו לצד הלבנוני עצות ואזהרות לקראת השלב הבא של המשא ומתן.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום חמישי, 6 באוגוסט 2026

מה שחשוב ומעניין עכשיו

סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.