JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: הרצוג פעל כדי להביא להמשך כהונת מנכ"לית ועדת הבחירות בתפקידה | זמן ישראל

דיווח: הרצוג פעל כדי להביא להמשך כהונת מנכ"לית ועדת הבחירות בתפקידה

מנכ"לית ועדת הבחירות המרכזית אורלי עדס בכנסת, 26 באוקטובר 2022 (צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90)
אוליבייה פיטוסי, פלאש 90
מנכ"לית ועדת הבחירות המרכזית אורלי עדס בכנסת, 26 באוקטובר 2022

הנשיא יצחק הרצוג פנה לפני שמונה חודשים ליושב ראש ועדת הבחירות המרכזית לכנסת נעם סולברג בבקשה שלא יקצוב את כהונתה של מנכ"לית הוועדה אורלי עדס כדי שלא תתפטר מתפקידה, כך דווח הבוקר ב"ידיעות אחרונות" וב־ynet.

לפי הפרסום, הרצוג חשש שהתפטרותה של עדס תביא לפגיעה באמון הציבור ולכן פעל לסכלה.

יושב ראש ועדת הבחירות שקל לקצוב את כהונת המנכ"לית כך שתסיים את כהונתה כשנה לאחר מערכת הבחירות לכנסת. עדס הודיעה שאם הדבר ייעשה היא תפרוש באופן מיידי מתפקידה.

מבית הנשיא נמסר ש"נשיא המדינה פועל ככל יכולתו כל הזמן על מנת לשמור על המוסדות הממלכתיים, ובכלל זה ועדת הבחירות המרכזית. תפקידה קריטי לדמוקרטיה הישראלית".

עוד נמסר ש"הנשיא מעריך מאוד את עבודת הוועדה ואת עובדי הוועדה וכמובן את כבוד השופט סולברג העומד בראשה, ואת מנכ"לית הוועדה שעושה את מלאכתה נאמנה שנים רבות". 

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.