כלי תקשורת פלסטיניים מדווחים כי מתנחלים פרצו הלילה לבית משפחה בא־דרג'ה, מצפון לחברון. בתיעוד שפורסם ברשת נראים נזק לרכוש ופלסטיני אחד עם חבלות בפניו.
مستوطنون يهاجمون، صباح اليوم، مركبة عمومية عند مدخل بلدة يعبد جنوب جنين، ما أدّى إلى إصابة السائق بجروح متوسطة، وتضرر المركبة. pic.twitter.com/ji2dQl8Nh0
— Ultra Palestine – الترا فلسطين (@palestineultra) May 17, 2026
בתגובה לפניית זמן ישראל מסר צה"ל כי "כוחות הוקפצו בעקבות דיווח על חשודים שתקפו פלסטינים והשחיתו רכוש. הכוחות ביצעו סריקות, איתרו כמה פלסטינים פצועים וכן רכוש שניזוק והוצת, וסרקו במרחב אחר החשודים".
מהמשטרה נמסר כי נפתחה חקירה, וכי שוטרים אספו ממצאים מהזירה.
בנוסף, כלי תקשורת פלסטיניים מדווחים כי מתנחלים תקפו הבוקר נהג מונית בכפר יעבד וניפצו את שמשות כלי הרכב שלו. בתיעוד שפורסם ברשת נראית מונית ששמשתה מנופצת. לפי הדיווח, הנהג נפצע באורח בינוני.
מרשויות אכיפת החוק טרם נמסרה תגובה על התקרית הזאת.
זה קרה בחברה הישראלית בתחילת שנות ה-50 וזה עלול לקרות שוב.
משפחות נקרעו, התפרקו. קהילות שלמות נחלקו לשניים. היו מכות בין החברים. הורים הפסיקו לדבר עם בניהם. אוכלוסייה שלמה עזבה מסיבות אידאולוגיות. בתוך הקיבוצים המאבק היה כה חריף, עד שמשטרה נקראה להפריד בין הניצים בתל יוסף ועין חרוד.
איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנואי אפשר לדבר על הרג ילדים בגדה המערבית בלי לדבר על מעצרי הילדים. אי אפשר להפריד בין הדברים, כי מעצרי הילדים הם חלק מאותה מציאות: מציאות שבה ילדים אינם מוגנים, שבה עצם היותם ילדים כבר לא מהווה חיץ מפני אלימות, הפחדה ופגיעה.
מי שמבקש להבין את מה שקורה היום בגדה, צריך לראות את התמונה השלמה. מצד אחד – אלימות הולכת וגוברת של מתנחלים, שפועלים מתוך תפיסה ברורה של דחיקה ושל יצירת מציאות בלתי אפשרית לחיים עבור קהילות פלסטיניות.
טיטי כרמל הוא מנכ"ל "הורים נגד מעצרי ילדים", פעיל חברתי ואיש טיפול. בעל ניסיון רב בעבודה עם אוכלוסיות בקצה רצף הסיכון, ובפעולה למען צדק וזכויות אדם.









































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו