JavaScript is required for our website accessibility to work properly. התנועה במצר הורמוז ירדה לשפל של כמה שבועות על רקע התקיפות המחודשות של ארצות הברית ואיראן והחשש לבטיחות | זמן ישראל

התנועה במצר הורמוז ירדה לשפל של כמה שבועות על רקע התקיפות המחודשות של ארצות הברית ואיראן והחשש לבטיחות

מכליות ואוניות משא במפרץ עומאן, לאורך נתיבי שיט המחברים בין מצר הורמוז לים הערבי, 16 ביוני 2026 (צילום: AP Photo)
AP Photo
מכליות ואוניות משא במפרץ עומאן, לאורך נתיבי שיט המחברים בין מצר הורמוז לים הערבי, 16 ביוני 2026

מספר כלי השיט שעברו במצר הורמוז ירד ביום ראשון לשפל של כמה שבועות, כך עולה מנתוני מעקב ספינות, לאחר שחילופי התקיפות המחודשים בין ארצות הברית לאיראן וההתקפות על ספינות במזרח התיכון הגבירו את החששות לביטחון השיט.

שישה כלי שיט עברו במצר ביום ראשון, לפי נתוני מעקב אחר ספינות של חברת קפלר, המספר הנמוך ביותר זה חמישה שבועות.

בין המכליות שיצאו מהמצר היו מכלית הנפט הגולמי הענקית Humanity, שנשאה שני מיליון חביות נפט איראני, ומכלית נוספת, Capetan Andreas, שנשאה כ־500 אלף חביות של מוצרי נפט כוויתיים, כך הראו הנתונים. שלוש מכליות ריקות נכנסו למפרץ כדי להעמיס נפט. רוב המכליות כיבו את המשדרים שלהן בעת שחצו את המצר.

לפי נתוני המעקב אחר ספינות, לא נראו במהלך סוף השבוע מכליות גז טבעי נוזלי שנכנסו למצר.

מכלית אחת בשליטת חברת הנפט הלאומית של אבו דאבי יצאה מהמצר בין 10 ל־12 ביולי, כך הראו נתוני קפלר. כלי השיט עושה את דרכו לנמל דהג' שבהודו.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שני, 13 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.