JavaScript is required for our website accessibility to work properly. פיקוד המרכז של ארצות הברית הודיע שיחדש בעוד כ־24 שעות את המצור הימי על איראן | זמן ישראל

פיקוד המרכז של ארצות הברית הודיע שיחדש בעוד כ־24 שעות את המצור הימי על איראן

מכליות ואוניות משא במפרץ עומאן, לאורך נתיבי שיט המחברים בין מצר הורמוז לים הערבי, 16 ביוני 2026 (צילום: AP Photo)
AP Photo
מכליות ואוניות משא במפרץ עומאן, לאורך נתיבי שיט המחברים בין מצר הורמוז לים הערבי, 16 ביוני 2026

צבא ארצות הברית הודיע כי יחדש את המצור הימי על איראן החל ממחר אחר הצוהריים לפי שעון החוף המזרחי, בהוראת נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.

בהודעה מסר פיקוד המרכז של ארצות הברית כי כוחותיו "יחדשו ב־14 ביולי בשעה 16:00 לפי שעון החוף המזרחי את חסימת התנועה הימית הנכנסת לנמלי איראן והיוצאת מהם". בישראל תהיה שעת חידוש המצור 23:00, ובאיראן – 23:30.

"כוחות פיקוד המרכז יאכפו את המצור על כלי שיט העושים את דרכם אל נמלי איראן ואזורי החוף שלה או יוצאים מהם", נמסר בהודעה.

צבא ארצות הברית מסר כי ימשיך לאפשר תנועה במצר הורמוז ובנתיבי מים אחרים "לכל כלי השיט שאינם מפרים את המצור".

תנועת כלי השיט בפתחו הצר של המפרץ הפרסי שובשה מאז תחילת המלחמה, לאחר שאיראן שמרה על אחיזת חנק במעבר באמצעות תקיפת כלי שיט מסחריים באזור והפחדת חברות הספנות.

ארצות הברית הטילה בעבר מצור ימי על איראן בין 13 באפריל ל־18 ביוני.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שני, 13 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.