JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יהודי ארה"ב קוראים לראש ממשלת בריטניה הנכנס ברנהאם לפעול נגד אנטישמיות | זמן ישראל

יהודי ארה"ב קוראים לראש ממשלת בריטניה הנכנס ברנהאם לפעול נגד אנטישמיות

ראש ממשלת בריטניה החדש, אנדי ברנהאם, נושא דברים בפני אנשי הצוות והתקשורת בדאונינג 10 בלונדון. 20 ביולי 2026 (צילום: AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
AP Photo/Kirsty Wigglesworth
ראש ממשלת בריטניה החדש, אנדי ברנהאם, נושא דברים בפני אנשי הצוות והתקשורת בדאונינג 10 בלונדון. 20 ביולי 2026

ארגון הקמפיין נגד אנטישמיות (CAA) קורא לראש ממשלת בריטניה הנכנס, אנדי ברנהאם, להפוך את המאבק באנטישמיות ליעד מרכזי של ממשלתו. הארגון מזהיר כי הקהילה היהודית בממלכה ניצבת בפני משבר ביטחוני חסר תקדים.

במכתב פתוח שפורסם עם כניסתו של ברנהאם לתפקיד, מנכ"ל הארגון גדעון פלטר כותב כי יהודי בריטניה חיים תחת איום מתמיד. הוא מציין שורת מתקפות על בתי כנסת, בתי ספר יהודיים, מוסדות קהילתיים ואישים פרטיים.

"המשבר נמשך זמן רב כל כך עד שהוא הפך לנורמה החדשה", כותב פלטר. לדבריו, יהודים סופגים פשעי שנאה בשיעור חסר פרופורציה, לאחר שממשלות קודמות כשלו בהתמודדות עם הבעיה.

פלטר קורא לברנהאם לאמץ מדיניות נוקשה יותר נגד האנטישמיות. הוא מדגיש כי אמצעי ביטחון כמו תגבור נוכחות משטרתית והצבת מחסומים אינם מספיקים ללא פעולה נגד האחראים למעשים. פלטר הוסיף כי לארגון יש תוכנית מפורטת שהוא ישמח להציג באופן ישיר.

ברנהאם השמיע בעבר עמדות נחרצות בנוגע לישראל, ואמר מוקדם יותר החודש כי על בריטניה לעשות יותר כדי ללחוץ על ישראל בסוגיית הטיפול בפלסטינים ברצועת עזה, לרבות אפשרות לאיסור על מכירת נשק.

ועד שליחי הקהילות והמועצה למנהיגות יהודית בבריטניה הביעו "חששות כבדים" בעקבות התבטאויותיו אלו.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 21 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.