JavaScript is required for our website accessibility to work properly. גורמים בכירים מטורקיה, ערב הסעודית ופקיסטן יקיימו מחר מפגש ראשון במסגרת ברית ההגנה שכרתו | זמן ישראל

גורמים בכירים מטורקיה, ערב הסעודית ופקיסטן יקיימו מחר מפגש ראשון במסגרת ברית ההגנה שכרתו

משמאל לימין: נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן וראש ממשלת פקיסטן שהבז שריף מצטלמים לאחר חתימת הסכם הגנה משולש במכה, ערב הסעודית. 7 באוגוסט 2026 (צילום: Saudi Press Agency via AP)
Saudi Press Agency via AP
משמאל לימין: נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן וראש ממשלת פקיסטן שהבז שריף מצטלמים לאחר חתימת הסכם הגנה משולש במכה, ערב הסעודית. 7 באוגוסט 2026

גורמים בכירים מטורקיה, מערב הסעודית ומפקיסטן יתכנסו מחר באיסטנבול לישיבה הראשונה של ועדה שהוקמה במסגרת הסכם ההגנה המשותף שעליו חתמו החודש, כך מסר גורם במשרד החוץ הטורקי.

"הסכם ההגנה המשותף של מכה", שנחתם ב־7 באוגוסט, מאגד שלוש בעלות ברית סוניות של ארצות הברית, המודאגות מהמלחמה באיראן ומהעימות האזורי שהוביל לתקיפות איראניות של יצואניות נפט במפרץ.

ההסכם נועד לחזק את ההרתעה הקולקטיבית מפני כל מעשה תוקפנות, וקובע שמתקפה חמושה נגד אחת משלוש המדינות תיחשב למתקפה נגד כולן, בדומה לסעיף 5 של נאט"ו בדבר הגנה קולקטיבית.

שרי החוץ וההגנה, וכן הרמטכ"לים של שלוש המדינות, ישתתפו בפגישה באיסטנבול, אמר אותו גורם.

"סוגיות ביטחון בינלאומיות יעמדו על סדר היום", אמר אותו גורם והוסיף שהדיונים צפויים לעסוק בחיזוק יכולות ההגנה, בהגברת יכולת הפעולה המשותפת בין הכוחות המזוינים של שלוש המדינות ובהעמקת שיתוף הפעולה בתעשיות הביטחוניות, לרבות ייצור ופיתוח משותפים.

שלוש המדינות חולקות חששות בנוגע להתנהלות הצבאית של ישראל ושל איראן, בעוד בעלת בריתן הוותיקה, ארצות הברית, מתקשה לבלום את הטלטלה האזורית שגרמה למשבר אנרגיה עולמי.

שישה חודשים לאחר שארצות הברית וישראל פתחו במלחמה נגד איראן, המשא ומתן נקלע למבוי סתום, והממשל של הנשיא דונלד טראמפ הגביר את מאמציו להעניש את איראן מבחינה פיננסית במסגרת מה שהוא מכנה "ה־day-D הכלכלי".

טורקיה, שלה הצבא השני בגודלו בנאט"ו, אמרה כי ההסכם עם פקיסטן הגרעינית ועם ערב הסעודית, יצואנית הנפט הגדולה, פתוח להרחבה – כאשר מצרים היא מועמדת אפשרית – וכי הוא לא נועד להחליף בריתות קיימות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום ראשון, 30 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.