כ־1,370 רופאים עזבו את ישראל לתקופה של שנה לפחות משנת 2023 עד שנת 2025, כך עולה ממחקר חדש של אוניברסיטת תל אביב המבוסס על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
המספר כמעט הוכפל לעומת התקופה המקבילה לפני עשור.
המחקר, שעליו דווח בכלי תקשורת, התבסס על הצלבת נתוני מרשם האוכלוסין וקובץ רישיונות העיסוק של הרופאים.
ב־2023 עזבו את הארץ 416 רופאים, וב־2024 עזבו 530. לפי אומדנים ראשוניים ל־2025, כ־419 רופאים עזבו את הארץ.
העלייה נרשמה בכל תחומי ההתמחות הרפואית, ובהם רפואת ילדים, רפואת עיניים ורפואת עור, וכן בכל האזורים בישראל.
ב־ynet צוין שמספר הרופאים שעזבו שקול למספר הרופאים המועסקים בבית חולים גדול.
החוקרים, פרופסור איתי אטר, פרופסור נתאי ברגמן ודורון זמיר, הדגישו ששהייה בחו"ל במשך שנה לא מעידה בהכרח על הגירה לצמיתות, אך שהיות זמניות בחו"ל הופכות לעיתים קרובות למעבר קבוע.
"מאז 2023, מדינת ישראל מאבדת את האנשים הכי טובים שלה", התריע אטר. "לכולנו יש בני משפחה שממתינים לניתוח או לטיפול רפואי אחר. עזיבה של קרוב ל־1,400 רופאים מתורגמת ישירות להמתנה ארוכה, לטיפול רפואי פחות אפקטיבי, ובסופו של דבר לפגיעה קשה באיכות החיים שלנו. אם חלילה המגמה הזו תימשך, גובר החשש לנזק בלתי הפיך לחוסן של ישראל".


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו