JavaScript is required for our website accessibility to work properly. שר החוץ של ארצות הברית: וושינגטון לא תצטרף לאיסור לסחור עם ההתנחלויות | זמן ישראל

שר החוץ של ארצות הברית: וושינגטון לא תצטרף לאיסור לסחור עם ההתנחלויות

שר החוץ האמריקאי מרקו רוביו מדבר עם העיתונאים בשולי כינוס שרי החוץ של איגוד מדינות דרום-מזרח אסיה (ASEAN) בפסאי שבמטרו מנילה. 23 ביולי 2026 (צילום: Brendan SMIALOWSKI / POOL / AFP)
Brendan SMIALOWSKI / POOL / AFP
שר החוץ האמריקאי מרקו רוביו מדבר עם העיתונאים בשולי כינוס שרי החוץ של איגוד מדינות דרום-מזרח אסיה (ASEAN) בפסאי שבמטרו מנילה. 23 ביולי 2026

שר החוץ של ארצות הברית מרקו רוביו אמר שוושינגטון "כמובן" לא תצטרף לבריטניה ול־11 מדינות מערביות נוספות באיסור שהטילו על סחר עם ההתנחלויות בגדה, אך הדיפלומט האמריקאי הבכיר הדגיש את הצורך ביציבות באזור, על רקע אלימות מצד מתנחלים והתרחבות מהירה של ההתנחלויות.

"כמובן, אנחנו לא נעשה את מה שבריטניה עשתה. ראינו את ההודעה שלהם היום, אבל אין לי כרגע תגובה עליה", אמר רוביו לעיתונאים במיאמי.

רוביו הוסיף שארצות הברית לא רוצה לראות "שום דבר שמערער את היציבות כרגע בגדה, כשכל כך הרבה מתרחש באזור".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 8 בספטמבר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.