JavaScript is required for our website accessibility to work properly. עיראק משעה טיסות מאיראן לבגדאד בעקבות איום בסנקציות אמריקאיות | זמן ישראל

עיראק משעה טיסות מאיראן לבגדאד בעקבות איום בסנקציות אמריקאיות

אישה נושאת את דגל איראן מול שלט חוצות אנטי-אמריקאי המתייחס לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ולמצר הורמוז, שהוצב על בניין בכיכר בטהרן. 10 במאי 2026 (צילום: ATTA KENARE / AFP)
ATTA KENARE / AFP
אישה נושאת את דגל איראן מול שלט חוצות אנטי-אמריקאי המתייחס לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ולמצר הורמוז, שהוצב על בניין בכיכר בטהרן. 10 במאי 2026

עיראק הורתה לרשות התעופה האזרחית שלה להשעות את הטיסות האיראניות לנמל התעופה בבגדאד החל מיום רביעי בחצות. כך מסרו שני מקורות לסוכנות הידיעות "רויטרס", לאחר שארצות הברית איימה להטיל סנקציות על כל נמל תעופה שיעניק שירות לחברות תעופה איראניות.

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר אמש כי פעילותן של כל חברות התעופה האיראניות תושבת ב-23 בספטמבר. זאת בעקבות האיום בהטלת סנקציות משניות על ספקי שירותי תעופה, שבעה חודשים מפרוץ המלחמה בין ארצות הברית לאיראן.

ממשלת עיראק דנה בהסטת טיסות איראניות מבגדאד לנמל התעופה בנג'ף, כך מסרו שני מקורות המעורים בנושא. השניים דיברו בעילום שם בשל רגישות הדברים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 22 בספטמבר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.