המשטרה הבריטית עצרה היום חמישה גברים סמוך לבסיס של חיל האוויר האמריקאי, בחשד לעבירות הקשורות לטרור ולחומרי נפץ, לאחר שהתקבל מידע שלפיו שלושה כלי רכב מסחריים היו בדרכם לבסיס הצבאי, ששימש לתקיפות נגד איראן.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר שהחשודים התכוונו לגרום "נזק רב", וכי הם היו נתונים לחקירה של הרשויות הבריטיות והאמריקאיות.
חוקרי היחידה ללוחמה בטרור, המובילים את החקירה, אמרו שהמשטרה קיבלה היום, בשעות הבוקר המוקדמות, דיווח על שלושה כלי רכב חשודים שנראו עושים את דרכם לעבר בסיס חיל האוויר המלכותי פיירפורד שבמערב אנגליה.
חמישה גברים נעצרו בידי שוטרים חמושים, ובהמשך הוחזקו בחשד לתכנון מעשה טרור. המשטרה מסרה שלהערכתה האירוע נמצא כעת בשליטה.
"אנחנו נמצאים בשלבים הראשונים של החקירה, וחמישה גברים עדיין מוחזקים במעצר", אמרה בהצהרה ויקי אוונס, המתאמת הארצית הבכירה של משטרת הלוחמה בטרור.
"כפי שניתן לצפות, אנחנו עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם הגורמים השותפים לנו כדי להבין את נסיבות האירוע", הוסיפה.
המשטרה מסרה כי הוצב מתחם בידוד ברדיוס של 400 מטר סביב הבסיס, בעוד יחידת החבלנים בודקת את כלי הרכב. תושבים מ־85 בתים ביישוב סמוך פונו, ושוטרים חמושים סיירו באזור.
ממשלת בריטניה, שהתירה לארצות הברית להשתמש במפציצים המוצבים בפיירפורד כדי לתקוף אתרי טילים איראניים שמהם בוצעו תקיפות נגד כלי שיט במצר הורמוז, מסרה כי ראש הממשלה אנדי ברנהאם מקבל עדכונים על המתרחש.
ברנהאם הודה למשטרה ולכוחות המזוינים, וכתב ברשת X: "אני יודע שהתקרית היום סמוך לבסיס פיירפורד תעורר דאגה עמוקה בקרב התושבים המקומיים ובקרב רבים העוקבים אחר ההתפתחויות ברחבי המדינה".
המשטרה לא מסרה מי לדעתה עומד מאחורי התקרית. גורם הבקיא בחקירה אמר שהמניע הסביר ביותר שנבחן הוא קשר לאיראן, אך נבדקות גם אפשרויות של מבצע חבלה רוסי או מזימה אסלאמיסטית.
"המעצר בבריטניה היה פנטסטי", אמר טראמפ לכתבים, וכינה זאת "עבודה מדהימה".
"הם היו תחת חקירה שלנו. הם התכוונו לגרום נזק רב לבסיס שלנו, ושיתוף הפעולה עם הבריטים עבד מצוין… עקבנו אחריהם במשך זמן רב, ותפסנו אותם", הוסיף טראמפ.
הבוקר נחסם הבסיס בידי שוטרים חמושים, וגם כלי רכב כבדים חסמו את הגישה אליו. עדי ראייה של רויטרס מסרו שהאבטחה תוגברה גם בבסיסים אחרים בבריטניה המשמשים את ארצות הברית, וכי כלי רכב משוריינים וחיילים הוצבו בשערי בסיסי חיל האוויר המלכותי לייקנהית' ומילדנהול שבמזרח אנגליה.
"הוקם מתחם בידוד כאמצעי זהירות, והציבור צפוי לראות נוכחות של כוחות החירום באזור עוד זמן מה", אמר לעיתונאים ריצ'רד אוקון, עוזר מפקד משטרת גלוסטרשייר.
באתר "דיילי מייל" פורסמה תמונה של חמישה גברים ללא חולצות, שלטענת כלי התקשורת נעצרו.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו