יניב חיון, שעזר למנוע מטיסת פליי דובאי 1073 לצלול לאחר שטייס המשנה העומאני תקף את הקברניט, סיפר לחדשות 12 כיצד הסתער לתא הטייס לאחר ששמע צעקות על דקירה, והוטח לרצפת המטוס בזמן שזה רעד בעוצמה.
"בשלב מסוים הצלחתי לקום כשהמטוס קצת התאזן", סיפר יניב חיון. "אז הלכתי לדלת [של תא הטייס]. עמד שם איש צוות, כנראה טייס, כי הייתה עליו חולצה לבנה… הזזתי אותו ופתחתי את הדלת. הוא לא התנגד. היה קצת קשה [לפתוח] כי הטייס ההודי שכב על הדלת. המחבל היה כפוף עם הברכיים על לוח הבקרה בין מושבי הטייסים בתא הטייס וניסה לשבור את הציוד".
חיון סיפר כי אז אחז בטייס המשנה בצווארו והזיז אותו הצדה, לפני שישראלים נוספים הצליחו לקשור אותו.
לדבריו, לאחר שהדף את המחבל הצדה, ראה מבעד לחלון תא הטייס שהמטוס נע לעבר הקרקע, אף ש"לא בזווית מאוד תלולה", ואז אחז בהגאים כדי לסייע לייצב את המטוס. כמה שניות לאחר מכן, לדבריו, אחד הטייסים שטסו כנוסעים במטוס השתלט על ההגאים.
"חזרתי למחבל. קצת אחר כך הכינו אותו כדי שלא יתנגד יותר", הוסיף חיון.
עוד סיפר כי לאחר האירוע חששו הנוסעים גם מאנשי הצוות, משום שלא ידעו אם מי מהם קשור לתוקף, ולכן השגיחו עליהם מקרוב עד סוף הטיסה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו