צה"ל אישר כי ביצע במהלך הלילה תקיפה נגד בכיר חמאס עלי אל־עמודי, והבהיר כי תוצאות התקיפה עדיין נבדקות. כלי תקשורת פלסטיניים דיווחו כי בתקיפה בעיר עזה נהרגו חמישה בני אדם, בהם ארבע נשים.
לפי הצבא, התקיפה כוונה לעבר אל־עמודי בעת ששהה בדירה "ששימשה לפעילות טרור, בתוך מבנה מגורים", וננקטו צעדים "כדי לצמצם ככל האפשר את הפגיעה באזרחים".
"זוהי עדות נוספת להסתתרות של ארגון הטרור חמאס בתוך האוכלוסייה האזרחית ולשימוש הציני בה כמגן אנושי ולקידום מתווי טרור", נמסר מצה"ל.
אל־עמודי, סגן יושב ראש הלשכה המדינית של חמאס ברצועת עזה, שימש לפי הצבא כ"יד ימינו ועוזרו האישי" של מנהיג חמאס לשעבר יחיא סינוואר, והיה מעורב בקבלת ההחלטות לקראת טבח 7 באוקטובר.
עוד נמסר כי ב־1993 היה אל־עמודי מעורב ברצח ארבעה ישראלים בגדה, וב־1994 היה מעורב באירוע ברמאללה שבו נהרג רכז שב"כ נועם־מנחם כהן.
"כיום אל־עמודי הוא הדמות הבכירה ביותר בחמאס ברצועת עזה, והוא מעורב ישירות בפעילות הטרור של חמאס ובשיקום הארגון לקראת מלחמה", נמסר מצה"ל, שהוסיף כי התקיפה בוצעה כדי "להסיר את האיום".


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו