JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הרמטכ"ל זמיר לתלמידי ישיבה חרדים: "צה"ל אינו מבקש לשנות את זהותכם" | זמן ישראל

הרמטכ"ל זמיר לתלמידי ישיבה חרדים: "צה"ל אינו מבקש לשנות את זהותכם"

הרמטכ"ל, רב אלוף אייל זמיר, נואם בפני תלמידי ישיבה חרדים בישיבת דרך חיים בגן יבנה, 3 בנובמבר 2026 (צילום: דובר צה"ל)
דובר צה"ל
הרמטכ"ל, רב אלוף אייל זמיר, נואם בפני תלמידי ישיבה חרדים בישיבת דרך חיים בגן יבנה, 3 בנובמבר 2026

הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, שב והדגיש היום את הצורך בהגדלת הצבא, בשיחה שקיים עם תלמידי ישיבה חרדים העומדים בפני גיוס לצה"ל.

"צה"ל אינו מבקש לשנות את זהותכם. המטרה שלנו היא שתיכנסו לצבא כחרדים ותצאו ממנו כחרדים. זו המחויבות שלנו כצבא, וזו מחויבותי האישית", אמר זמיר לתלמידים בישיבת "דרך חיים" בגן יבנה.

הישיבה החרדית פועלת במסגרת מסלול ההסדר, המאפשר לגברים דתיים לשלב כמה שנות לימודי תורה עם שירות צבאי מקוצר, העומד כיום על 17 חודשים.

"אירועי ה-7 באוקטובר חידדו את הצורך בצבא גדול, חזק ומוכן יותר. הלקחים שהופקו מחייבים אותנו לחזק את שורות הצבא, להרחיב את מעגל המשרתים ולהבטיח את מוכנותנו לביצוע משימותינו השונות", הוסיף זמיר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 3 בנובמבר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.