JavaScript is required for our website accessibility to work properly. שב"כ לוועדת הבחירות: חשד להתערבות זרה בהיקף נרחב, הכוללת הזרמת כספים ממדינות זרות והשפעה על אלפי אנשים | זמן ישראל

שב"כ לוועדת הבחירות: חשד להתערבות זרה בהיקף נרחב, הכוללת הזרמת כספים ממדינות זרות והשפעה על אלפי אנשים

ראש שב"כ דוד זיני במרכז השליטה והבקרה של ועדת הבחירות המרכזית בכנסת, 27 באוקטובר 2026 (צילום: רועי ידובסקי, ועדת הבחירות המרכזית)
רועי ידובסקי, ועדת הבחירות המרכזית
ראש שב"כ דוד זיני במרכז השליטה והבקרה של ועדת הבחירות המרכזית בכנסת, 27 באוקטובר 2026

שב"כ טען בפני חברי ועדת הבחירות המרכזית כי יש מידע מודיעיני המצביע על התערבות זרה נרחבת בבחירות לכנסת ה־26, הכוללת הזרמת סכומי כסף גדולים לישראל ממדינות זרות, שמקורם בגורמים בעלי אינטרסים סמויים ואף עוינים.

על פי פרסומים בתקשורת, לפי שב"כ, "מהמידע שנאסף עד כה עולה שפעולות למימון והשפעה זרה בסכומי עתק הן תופעה נרחבת ובהיקף העולה על אלפי אנשים וייתכן אף יותר".

"המודיעין שהוצג על ידי אנשי המקצוע בשירות מצביע לכאורה על תופעות נרחבות של הזרמת כספים רבים לישראל ממדינות זרות, שמקורם בבעלי אינטרסים סמויים ואף עוינים, שנועדו לקדם השפעה זרה, ומחייבים בראייתנו העמקה מודיעינית וחקירתית", נכתב. "בשלב זה עלינו להשלים פעולות איסוף וחקירה נוספות לטובת קבלת מודיעין שיאפשר לקשור את הקצוות ולהצביע ברמת ודאות וסמך גבוהה על היקף התופעה".

על פי הארץ, יו"ר ועדת הבחירות, המשנה לנשיא העליון נעם סולברג, מסר את העדכון מטעם שב"כ. לפי גורמים המעורים בפרטים ששוחחו עם ynet, ‏טרם הוצגו ראיות לטענות.

מקורות במערכת אכיפת החוק ובמשטרה אומרים להארץ שלא הכירו את הטענה שמדובר ב"סכומי עתק" ובהיקף של אלפי אנשים. "אם זה המצב, אז איך ייתכן שזיני אמר ביום הבחירות שההצבעה בטוחה?", אמר אחד המקורות, "אם זרמו לפה סכומי עתק, היה צריך לסכל את זה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 4 בנובמבר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.