נשיא המדינה יצחק הרצוג קיבל את התוצאות הרשמיות של הבחירות לכנסת ה־26 מידי יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט נעם סולברג. לקראת פתיחת ההתייעצויות עם הסיעות, קרא הרצוג לגלות גמישות כדי למנוע בחירות חוזרות ולהקים ממשלה יציבה.
"במציאות הנוכחית, שבה אין מנצח מובהק אחרי הבחירות, אני מבקש לגלות מקוריות ויצירתיות, תעוזה ורצון טוב – כדי שמדינת ישראל תצא מנצחת", אמר הרצוג. הוא הבהיר כי אינו מבקש מהסיעות לוותר על ערכיהן הבסיסיים, אך הדגיש כי לא ניתן לממש את כל ההבטחות וההתחייבויות שניתנו לפני הבחירות. לדבריו, ינהל עם נציגי הסיעות "דיונים פתוחים, נוקבים וחדים", ובמידת הצורך יקיים סבבי התייעצות נוספים.
בהתייחס לחקירת החשדות להתערבות זרה בבחירות אמר הרצוג כי כל חשד להשפעה חיצונית חתרנית חייב להיחקר עד תום. הוא ציין כי שוחח הבוקר עם ראש השב"כ דוד זיני ועם היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב־מיארה, והביע אמון בשניהם. "מתח בין שירות הביטחון הכללי לייעוץ המשפטי כבר היה בישראל וגם עוד יהיה. זהו מתח מובנה במדינה דמוקרטית", אמר.
הרצוג גם הזהיר מפני הסתה נגד הציבור הערבי. "אסור להכפיש ציבור שלם. היזהרו מהכללות", אמר. "אני מוקיע גסות רוח וביטויים גזעניים ששמענו לאחרונה. אין לכך מקום כלפי אף ציבור בישראל".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו