JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הזמן של נעם להמן | זמן ישראל
נעם להמן
הזמן של
נעם להמן
חדש! קבלת התראות באימייל כשמתפרסם תוכן חדש מהכותבות והכותבים האהובים עליכם! השירות זמין לתומכי זמן ישראל בלבד.

כתב The Times of Israel

הזמן של
נעם להמן

הפעיל החילוני נאור נרקיס ספג קללות הומופוביות מפעילי ימין שעקבו אחריו, בהם מרדכי דוד

הפעיל החילוני נאור נרקיס, שהתפרסם בשל פעילותו האנטי-דתית בקהילות חרדיות, ספג אמש קללות הומופוביות בתל אביב מצד קבוצת פעילי ימין, בהם מרדכי דוד, פעיל המזוהה עם הליכוד, שמטריד בקביעות מבקרים של הממשלה.

בתיעוד נראים דוד ואנשיו צועקים לעבר נרקיס "הומו" ו"טרנס", מצלמים אותו ומנסים לחסום אותו, בזמן שנרקיס ובן זוגו נכנסים לסינמטק תל אביב כשהם מחזיקים ידיים.

קבוצתו של דוד נראית עוקבת אחרי נרקיס ובן זוגו אל תוך אולם קולנוע בסינמטק, אף שאנשי הצוות אומרים לפעילי הימין כי אינם יכולים להיכנס ללא כרטיסים. הפעילים נשארים באולם, וחלקם אף מתיישבים, עד שמאבטחים מוציאים אותם מהמקום.

נרקיס ובן זוגו אמרו כי קבוצת הימין גם השמיעה התייחסויות גסות לחיי המין של בני הזוג וצעקה כי השניים "חולים באיידס".

"השוטרים שהיו במקום לא עשו דבר", כתב נרקיס בפייסבוק, וקרא ליו"ר הכנסת אמיר אוחנה, חבר הליכוד והומו מוצהר, לגנות את התקרית.

המשטרה לא השיבה מיד לבקשת תגובה על טענתו של נרקיס.

אגודת הלהט"ב מסרה בהודעה כי "לעצור אדם שהולך עם בן זוגו, לאיים עליו, לחסום את דרכו ולהטיח בו קללות אנטי-להט"ביות… זו נקודת שפל מוסרית".

התקיפה ההומופובית "מדאיגה במיוחד לנוכח העובדה שמרדכי דוד נהנה זה זמן רב מחיבוק ציבורי של חברי כנסת ושרים מהקואליציה, ואף הוזמן אישית לאירועים לצד בכירים באכיפת החוק", מסרה האגודה, והוסיפה כי פנתה למפכ"ל המשטרה דני לוי בבקשה לחקור את התקרית.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 203 מילים

כאלף מפגינים בתל אביב נגד הממשלה

כאלף בני אדם הפגינו בכיכר הבימה בתל אביב נגד כוונת הממשלה לעגן את הפטור מגיוס לחרדים ונגד סירובה להקים ועדת חקירה ממלכתית לאירועי שבעה באוקטובר. את ההפגנה ארגנה התנועה לאיכות השלטון, שפנתה לבג"ץ בדרישה לחייב גיוס תלמידי ישיבות ולהקים ועדת חקירה.

השר לשעבר יזהר שי, שבנו ירון נהרג בקרבות בקיבוץ כרם שלום, אמר כי חברי הממשלה "לא יוכלו להתחמק מחקירה לאורך זמן", והתחייב כי כאשר תוקם ועדה, השרים יידרשו לתת "הסבר מפורט, תחת שבועה". לדבריו, הוא פועל "לחשיפת האמת" ומבקש "צדק – לא נקמה".

השרה לשעבר אורנה ברביבאי תקפה את הממשלה והאשימה כי היא מעדיפה את האינטרסים של החרדים על פני המשרתים בצה"ל.

היא הוסיפה כי חובת הציות לחוק נאכפת רק על מי שעובדים, משלמים מסים ומשרתים, וטענה כי הממשלה אינה תומכת מספיק בצה"ל, הנאלץ לדבריה להתמודד "מדי יום עם טרור יהודי" בגדה המערבית.

ברביבאי כינתה את האלימות בגדה "לא יהודית ולא אנושית", וטענה כי מדובר בקבוצות מאורגנות הפוגעות בלגיטימציה של ישראל לפעול נגד אויביה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 152 מילים

דיווח: איראן מרככת את תנאיה לחידוש השיחות עם ארה"ב

ב"וול סטריט ג'ורנל" דווח כי איראן מרככת את תנאיה לחידוש שיחות השלום עם ארה"ב.

לפי הדיווח, ההצעה האיראנית החדשה מתקרבת לעמדה האמריקאית בכך שהיא מציעה לדון בתנאים לפתיחת מצר הורמוז במקביל לדיון בערבויות אמריקאיות לסיום התקיפות ולהסרת המצור הימי, כך אמרו גורמים המעורים בפרטים.

בעבר דרשה איראן שארה"ב תסיר את המצור כתנאי מוקדם לשיחות, ותסכים לתנאים לסיום המלחמה לפני שיתקיימו דיונים על הניהול העתידי של המצר ועל תוכנית הגרעין שלה.

לפי ההצעה החדשה, לאחר מכן יידונו הסוגיות הנוגעות לתיק הגרעין של איראן בתמורה להקלה בסנקציות האמריקאיות, אמרו הגורמים.

איראן אותתה למתווכים כי תהיה מוכנה לשבת לשיחות בפקיסטן כבר בתחילת השבוע הבא, אם וושינגטון תהיה פתוחה להצעה החדשה, אמרו הגורמים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 105 מילים

מארגני המחאה בתל אביב טוענים כי כ־10,000 בני אדם השתתפו בהפגנה בכיכר הבימה

כיכר הבימה בתל אביב התמלא במפגינים נגד הממשלה ונגד המלחמות באיראן ובלבנון. אלון־לי גרין, מארגון "עומדים ביחד", טען כי במקום נכחו כ־10,000 בני אדם – פי עשרה מהמגבלה שקבע בג"ץ בשל איום הטילים.

עם זאת, עשרות שוטרים שנכחו במקום לא ביצעו מעצרים ולא פעלו לפיזור ההפגנה, לרבות כלפי כמה עשרות פעילי נוער קומוניסטים שקראו "כל שוטר הוא פשיסט, כל חייל הוא טרוריסט" בצדה הדרומי של הכיכר, מול כלי רכב משטרתיים.

בצדה המערבי של הכיכר עמדו כ־200 בני אדם בדממה, כשהם מניפים נרות ותמונות של ילדים שנהרגו בידי ישראל בעזה, בלבנון, בגדה המערבית ובאיראן.

מן הבמה בכיכר תקף איימן עודה, יו"ר חד"ש, את מפלגות האופוזיציה על כך שאינן מציגות "חלופה מוסרית" לממשלה.

"אני מאמין שלא צריך שותפות יהודית־ערבית למלחמה, אלא צריך שותפות יהודית־ערבית לשלום", אמר. "יש לנו בעיה – יש אופוזיציה חלשה שלא מציעה חלופה מוסרית לממשלה. החלופה המוסרית לממשלה הזאת היא שלום".

המפגינים הריעו וקראו בערבית: "שלום, חירות, צדק חברתי".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 145 מילים

מפגינים נגד הממשלה והמלחמה באיראן התאספו בכיכר הבימה בנוכחות משטרתית גדולה

כ-300 מפגינים נגד הממשלה נמצאים בכיכר הבימה בתל אביב, לצד כמה עשרות שוטרים, לאחר שבסוף השבוע הקודם עצרו השוטרים עשרות בני אדם, תוך ציון מגבלות ביטחוניות בשל המלחמה באיראן.

בית המשפט העליון קבע תקרה של 1,000 משתתפים להפגנה השבוע.

כתריסר ניידות של משמר הגבול חונות סמוך לקצה הדרומי של הכיכר, והמשטרה השתלטה גם על תלולית קטנה המשקיפה על ההפגנה.

המפגינים מגיעים הן מקבוצות שמאל המתנגדות למלחמה באיראן, והן מקבוצות מחאה נוספות המוחות נגד שחיתות לכאורה של ראש הממשלה בנימין נתניהו ונגד כוונת ממשלתו לבצע רפורמה במערכת המשפט ולהעניק פטור משירות צבאי לתלמידי ישיבות חרדים.

מפגינים לבושים בסרבלים כתומים ובתחפושות של מלאך המוות רוקדים סביב קדירה מדומה, שעליה שלט עם הכיתוב "אוכלי מוות", נבלי סדרת הארי פוטר, ששמם משמש לעיתים מבקרי הממשלה כדי להתייחס לתומכיה.

המפגינים קוראים קריאות נגד "המלחמה הנצחית" וכן: "בחסות המלחמה הם ממשיכים את הרפורמה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 132 מילים

בעלה של פלסטינית טוען: היא מתה לאחר שחייל דחף אותה במהלך פשיטה בצפון הגדה

אישה פלסטינית בת 68 מתה לאחר שחייל הפיל אותה ארצה במהלך פשיטה של צה"ל על הכפר שלה בצפון הגדה המערבית, כך טוען בעלה.

סוכנות הידיעות הרשמית של הרשות הפלסטינית, וואפא (WAFA), מסרה כי סבריה שמאסנה סבלה מאי-ספיקת לב עקב "ההלם והפחד העזים" לאחר שחיילים ניסו להיכנס בכוח לביתה בכפר ג'יוס בסביבות השעה שתיים לפנות בוקר ביום שלישי. על פי הדיווחים, נקבע מותה בבית חולים בקלקיליה.

צה"ל מכחיש כי נכנס לביתה, ואומר כי חיילים שפעלו בסמוך הגיעו לבית כדי להעניק לה טיפול רפואי לאחר שקיבלו התרעה כי היא עברה התקף לב.

אך בשיחה עם רשת "אל-ג'זירה", ואליד שמאסנה אומר שחיילים אכן פשטו על ביתו, וכי מיד לאחר הפשיטה חייל השתמש ברובה שלו כדי לדחוף את סבריה, שראשה הוטח בקיר והיא מתה.

"קמתי כדי להתלבש, אבל הם כבר פרצו את הדלת ונכנסו לחדר שלנו", הוא אומר, ומוסיף כי החיילים המשיכו לחפש בבגדים, במצעים וברהיטים לפני שעזבו.

לאחר מכן יצאה סבריה מהבית כדי לקרוא לבנה, מתוך מחשבה שהחיילים עצרו אותו מביתו של קרוב משפחה בכפר, לדברי הבעל. מדבריו לא ברור אם היא הייתה בחזית ביתם או במיקום אחר.

בעוד סבריה חיפשה את בנה, חייל "דחף אותה עם חלק מהנשק שהיה ברשותו; היא התמוטטה וראשה פגע בקיר", אומר ואליד שמאסנה, ומוסיף כי "כשהיא נפלה, יצא קצף מפיה, והיא לא דיברה".

"באתי והיא הייתה שרועה על הקרקע. אמרתי (לחייל), 'אין בך רחמים או חמלה? האישה מתה'", אומר הבעל.

החייל השיב שאמבולנס יגיע לקחת אותה לבית החולים, והכוחות המשיכו בפעילותם, אומר ואליד שמאסנה.

"יש יום שחור מזה?" הוא שואל בדמעות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 235 מילים

פלסטיני נהרג לכאורה מגז מדמיע של צה״ל לאחר מתקפת מתנחלים באבו פלאח

פלסטיני מהכפר אבו פלאח שבאזור רמאללה מת לאחר שנחנק מגז מדמיע שירו כוחות צה"ל שהגיעו לזירה בעקבות מתקפת מתנחלים שבה נהרגו שני פלסטינים נוספים, כך מסרה סוכנות הידיעות הרשמית של הרשות הפלסטינית, WAFA.

ההרוג זוהה כמוחמד מראח, בן 55. לפי הדיווחים, הוא לקה באי־ספיקת לב לפני שהגיע לבית החולים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 48 מילים

פלסטיני נהרג ובתו נפצעה קשה בתקיפת כטב״ם ישראלי בחאן יונס; מצה״ל לא נמסרה תגובה

לפי דיווחים פלסטיניים, פלסטיני נהרג ובתו הצעירה נפצעה באורח קשה בתקיפת כטב"ם ישראלי שפגעה בבית בעיר חאן יונס שבדרום רצועת עזה הבוקר. בצה"ל לא התייחסו לדיווחים, אך נוהגים לומר כי התקיפות ברצועה מבוצעות בתגובה להפרות של הפסקת האש.

לפי כלי תקשורת פלסטיניים, ההרוג הוא אחמד אל־קודרה, בן 34. גופתו ובתו הפצועה פונו לבית החולים נאצר בח'אן יונס, כך לפי תיעוד שפורסם בתקשורת הפלסטינית.

בהודעה שפרסם זמן קצר לאחר מכן משרד הבריאות ברצועה, הנשלט בידי חמאס, נמסר כי בתי החולים ברצועה קיבלו ב־48 השעות האחרונות שלושה פצועים ושלושה הרוגים מירי של צה"ל. בדיווח לא נמסרו שמות ההרוגים והפצועים ולא פורט מצבם.

לפי דיווחים פלסטיניים, גופתו של עבד קמבור, בן 32, הובאה לבית החולים אל־אהלי הבפטיסטי בעיר עזה לאחר שנהרג מירי צה"ל בצד הנשלט בידי חמאס של קו הפסקת האש, בשכונת שג'אעיה.

פלסטיני נוסף שאושפז בבית החולים נאצר בח'אן יונס מת בלילה שבין חמישי לשישי מפצעיו, שנגרמו יומיים קודם לכן מירי ישראלי בדרום הרצועה ברפיח. לפי הדיווחים מדובר בעבד א־רחמן שוראֻב, בן 20, שסבל ממוגבלות שכלית.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 160 מילים

דיווח: פלסטיני נהרג ואחיו נפצע קשה מירי מתנחלים בגדה

פלסטיני נהרג ואחיו נפצע קשה מירי מתנחלים בגדה המערבית, כך לפי דיווחים פלסטיניים; בצה"ל לא הגיבו.

לפי הדיווחים, צעיר נהרג ואחיו נפצע באורח אנוש מירי מתנחלים בכפר הפלסטיני ואדי א־רח'ים, אחד מכפרי מסאפר יטא בדרום הגדה המערבית. ההרוג זוהה כאמיר שנראן, בן 28, ואחיו בן 33.

לפי כלי תקשורת פלסטיניים, השניים נורו בעת שניסו להדוף מתנחלים שהביאו עדרים לרעות סמוך לביתם. בתיעוד מהמקום נראה אדם במדי צה"ל אוחז רובה סער ועומד מעל גופתו של ההרוג. בצה"ל לא השיבו לבקשת תגובה.

מותו של שנראן מעלה, לפי סוכנות הידיעות הרשמית של הרשות הפלסטינית WAFA, לארבעה את מספר הפלסטינים שנהרגו השנה מירי מתנחלים, ול־40 את מספר ההרוגים מאז מתקפת חמאס בשבעה באוקטובר 2023, שלאחריה חלה עלייה חדה באלימות מתנחלים בגדה המערבית.

לפי WAFA, הוא הפלסטיני השלישי שנהרג מירי מתנחלים מאז שישראל וארצות הברית פתחו בשבת האחרונה במבצע ההפצצות נגד איראן. ביום שני נורו למוות שני אחים בכפר קריות שבצפון הגדה. בצה"ל מסרו אז כי האירוע נבדק, אך לא דווח על מעצרים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 154 מילים

דיווח: גורם איראני בכיר הותקף הלילה בפרבר של ביירות

גורמים שצוטטו על ידי כלי התקשורת "אל־חדת'" שבבעלות ערב הסעודית אומרים שתקיפה אווירית שביצעה ישראל בלילה בפרבר חזמייה שבביירות כוונה נגד גורם איראני בכיר, שלדברי אותם גורמים, היה ככל הנראה דיפלומט.

לפי הדיווח, התקיפה הישראלית כוונה נגד חדר המלון שבו שהו הגורם הבכיר ששמו לא פורסם ואשתו הלבנונית. האישה נהרגה בתקיפה, בעוד מצבו של בעלה אינו ברור, נאמר בדיווח.

כלי תקשורת לבנוניים דיווחו הבוקר כי תקיפה ישראלית פגעה במלון בחזמייה, התקיפה הראשונה מזה זמן באזור המאוכלס ברובו בנוצרים.

צה"ל מסר כי תקף בלילה מרכז פיקוד של חזבאללה באזור נבטייה שבדרום לבנון וכן אתרים נוספים השייכים לקבוצה הנתמכת על ידי איראן.

דובר של הכוחות המזוינים של טהרן צוטט אחר הצוהריים בכלי תקשורת איראניים כמי שאמר: "איראן תתקוף שגרירויות ישראליות ברחבי העולם אם ישראל תתקוף את שגרירות איראן בביירות".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 123 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.