בלי להרגיש אנחנו עומדים על סף אנרכיה. זה לא אומר שאנחנו שם, אך אם המגמות החדשות שמתפשטות בעולם ישתלטו על הזרם המרכזי, הרי שלא ירחק היום והעולם שאנו מכירים כיום יהיה זיכרון עמום.
עיריית מיניאפוליס בארצות הברית החליטה לפרק את כוח המשטרה הקיים של העיר. עלו הצעות להקים כוח משטרה חלופי, אך למרבה התדהמה אחת ההצעות שעלתה אמרה שאין להקים כוח שיטור חלופי בכלל.
אלי ורד חזן הוא מנהל אגף קשרי חוץ של הליכוד. מוסמך החוג להיסטוריה באוניברסיטה העברית, עוסק בהיסטוריה, כלכלה, תרבות, פוליטיקה והקשר ביניהם. נשוי לגילה, אבא לזהר, בעלים של ויוה ואוהד מושבע של מכבי תל אביב.
מדינת ישראל ניצבת בפני רגע גורלי. זהו צומת קריטי בו ייקבע עתידנו: התדרדרות למדינת יהודה או עצירת הטירוף והשבת הדמוקרטיה למסלולה.
בנימין נתניהו, איש מבוגר ותשוש, שולט בכל מנגנוני השלטון ומכך נובע כוחו המוחלט. ניסיונו הרב וכישוריו מאפשרים לו להפעיל את המערכות, אך שלטונו אינו נצחי. סופו יגיע – אם בדרך הטבע כמו כל אדם, או באמצעות שרידי שומרי הסף והמחאה הציבורית. השאלה המכרעת היא: מה יקרה אחריו?
ד"ר אורית יעל (Orit Yaal) חוקרת היסטוריה חברתית ומגדרית. היא משתמשת בתקשורת ההמונים של התקופה כמקור להבנת החברות הנחקרות. להנאתה לומדת כל החיים, לפרנסתה מרצה במכללה אקדמית כנרת, לשלמות נפשה מרצה אקטיביסטית במסגרות אזרחיות (פורום מיכל סלה, מכינות קד"צ), פובליציסטית בעיתונות החופשית ונואמת בכיכרות. בחייה הפרטיים קיבוצניקית, פמיניסטית נשואה ואם לארבעה. מאמינה בשוויון חברתי, כלכלי ופוליטי, כי רוב בני האדם טובים צריך רק ללתת להם את הכלים להראות את הטוב הזה.
"להיות עם חופשי בארצנו" כתב נפתלי הרץ אימבר בטקסט שהפך להיות המנון המדינה, "התקווה". שאיפה שלא הושלמה מעולם, אבל התערערה משמעותית לאחרונה. השנתיים האחרונות הבהירו עד כמה המשפט הזה איננו מובן מאליו, עד כמה החופש שלנו מאוים – מבפנים ומבחוץ. למרות האמור לעיל אסור לאבד את התקווה ואת העשייה שהם תכלית הציונות.
בשנה ה-77 לעצמאותנו, אנחנו נעשים פחות ופחות חופשיים – להביע דעה, למחות, לחיות בהתאם לערכינו ואמונותינו. זה לא קרה במקרה – במלאת 77 שנות עצמאות ישראל, שבשנים הראשונות כללה ממשל צבאי על ערביי ישראל ומאז מלחמת ששת הימים, 58 שנים של שליטה בעם זר מחוץ לגבולותינו, הכיבוש הולך ומשתלט על העצמאות. כמו ענן שחור וגדול, הוא מכסה את מלוא שטחה של הארץ ולוקח מאתנו את החופש, את הפריווילגיה להיות בני חורין במקום שבו אחרים אינם חופשיים כמונו.
נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.
ההיסטוריון פרופ' מוטי גולני, שנהרג עקב קריסת עץ עליו בעת טיול בנחל השופט, נולד וגדל בקיבוץ גבעת ברנר. בן 71 הוא היה במותו. יומן נעורים שהוא כתב לעצמו בסוף שנות הששים של המאה הקודמת, נועד להיות בעתיד, כדבריו, ספר הנצחה לזכרו.
דבריו מתקשרים עכשיו ליום הזיכרון. קטעים מאותו יומן כלולים בספרו של ההיסטוריון ד"ר שאול פז "פנינו אל השמש העולה". הנושא המרכזי של הספר (שערכתי): הקיבוצים ותנועות הנוער החלוציות בתקופה שבין מלחמת השחרור למלחמת ששת הימים.
שלומית טנא היא עיתונאית לשעבר (ב"על המשמר" ובהמשך ב"ידיעות אחרונות")..יוצאת קיבוץ. ב-1981 החלה בסיקור עיתונאי שוטף של הקיבוצים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
זוכרים את חרפת ה-11:0? בג"ץ המפוחד והמורתע לא ייכנס לבריכה הטובענית כדי לבדוק עובדתית מי צודק בתצהירו – רונן בר או ראש ארגון המחבלים, הדיקטטור, הצורר ורוצח החטופים ביבים שקרניהו. השלישיה המובילה אך המובלת תבקש מבר את תאריך הפרישה שלו, תקבל את התאריך, תפסוק שעם קבלת התאריך והפרישה המתקרבת העתירות מתייתרות, אין צורך לתת פסק דין מנומק, ואין צו להוצאות לאף אחד מהצדדים. וזהו. המבצר כבר נפל לפני חמש שנים. מה שנשאר ממנו הם 12 פחדנים.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
מסתבר שהשלטון מעודד אותנו לקיים תרגולת יומית חדשה: התנגדות לחוקי הדיקטטורה שעולים חדשות לבקרים.
אז לפני או אחרי שאתם מצחצחים שיניים כדי שנמשיך להיות עם חופשי בארצנו אל תשכחו להתנגד לכל תזכיר חוק דיקטטורי שעדיין פתוח להערות הציבור.
כל החוקים בסדרת הדיקטטקורונה עוברים במחטף: עולים בחגים/סופ"ש, ללא די זמן לציבור להגיב, ללא די זמן לוועדות לעשות עבודה מקצועית, הצבעות במליאה באישון לילה כשרק רבע מחברי הכנסת נמצאים ועוד שלל טריקים מלוכלכים. זאת לבדה סיבה להתנגד להם.
החוקים מהווים פוטנציאל לפגיעה בזכויות אדם בסיסיות, חסרים מנגנוני פיקוח ומרכזים יותר מידי כוח בזרועות ביצועיות. מומלץ לדרוש את ביטולם המוחלט, עד שניהול משבר הקורונה יעבור לידיים מקצועיות ועד שיתאפשר דיון ביקורתי בצעדים הננקטים.
ההתנגדויות הרבות שהגשנו עד כה יצרו הד נרחב בתקשורת ואף הכריחו את ראש הממשלה והשרים למתן את החוקים אבל אנחנו דורשים ביטול כל חוקי הדיקטטורה!!!
ניתן להתנגד 3 פעמים ביום. התרגול היומי של היום כולל התנגדות לחוקי הדיקטטקורונה הבאים:
1. תזכיר חוק סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (בידוד במקום לבידוד מטעם המדינה וצווי סגירה מנהליים)
(הוראת שעה), התש"ף-2020 (עלה ב-11.6 פתוח להערות עד ה-17.6 ב-16:00 כרגע 7076 התנגדויות)
https://bit.ly/3cXep9I
!!!חדש!!!
2. תזכיר חוק להארכת תוקפן של תקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש) (בידוד במקום לבידוד מטעם המדינה), התש"ף – 2020. להתנגדות (עלה ב-16.6 פתוח עד ה-18.6 כרגע 628 התנגדויות):
https://bit.ly/הארכה-בידוד
!!!חדש!!!
3. תזכיר חוק להארכת תוקפן של תקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש) (אזור מוגבל), התש"ף-2020 (עלה ב-16.6 פתוח עד ה-18.6 כרגע 451 התנגדויות):
https://bit.ly/הארכה-מוגבל
מומלץ לשתף עם חברים שוחרי דמוקרטיה וחירות.
טור דעה שמסלף עובדות חופשי. לא כל מי שמאמין בדמוקרטיה הוא שמאל רדיקלי והליכוד מעביר בימים אלו ממש סדרת חוקים שמוחקים את הדמוקרטיה ומהווים סכנה של ממש לחופש הביטוי וזכויות האדם. חוקים שנותנים עוד כוח למשטרה שפוגעת פגיעות בגוף ובנפש במפגינים שלא סיכנו אף אדם או רכוש. החוקים שחלקם כבר עברו קריאה ראשונה מעבירים את סמכויות הכנסת לידי ראש הממשלה, יאפשרו להטיל סגר שהפרה שלו גוררת מאסר של חצי שנה, יאפשרו להוציא אנשים מביתם (כולל קטינים) לבידוד ב"אתר ממשלתי", יאפשרו למנוע מעצורים גישה לעורך דין ועוד ועוד. המון כח בידי הממשלה והמשטרה שכבר בימים אלו מנוצל כדי לפגוע בחיים ורכוש של אזרחי שוחרי שלום שאינם מהווים שום סכנה לסדר הציבורי.