מנדלבליט גדל בבית בית"רי. חזר בתשובה. ימני. תובע צבאי. סנגור צבאי. שופט צבאי. בסוף הקריירה הצבאית שלו הגיע לקודקוד. היה פצ"ר. משפטן פלילי, צבאי וד"ר בדיני לחימה. הרבה קסם אישי. הרבה מעשים טובים. אבל כמו כולם במערכת, שירת את הכיבוש האיום בגדה.
נתניהו מינה אותו למזכיר הממשלה מיד לאחר שחרורו מהצבא בדרגת אלוף. מינה אותו ישירות. הוא הציע למנדלבליט את התפקיד ועבד צמוד אליו. בשלב מסוים דחה את המלצת היועץ המשפטי לממשלה הקודם, עורך הדין יהודה ויינשטיין, לשקול את המשך כהונת מנדלבליט כמזכיר הממשלה, בעקבות כשל אתי (ולא פלילי) בפרשת הרפז.
נתניהו ראה בו אחד משלו. הוא אמר שמנדלבליט פותר לו בעיות משפטיות בגדה (שוב: מלאכת הכיבוש, אפליית הפלסטינים מול המתנחלים ופגיעה בזכויות האדם שלהם, לצערנו). ללא צינון, עבר מנדלבליט לכס היועמ"ש בתמיכתו הנלהבת של נתניהו ובאישור פה אחד של ממשלתו. נתניהו ציפה ליועץ משפחתי. משהו מהז'אנר הנורא של מבקר המדינה הנוכחי שנתניהו דחף למינויו.
נתניהו מינה את מנדלבליט ישירות למזכיר הממשלה מיד לאחר שחרורו מהצבא. ללא צינון, עבר מנדלבליט לכס היועמ"ש בתמיכתו הנלהבת של נתניהו ובאישור פה אחד של ממשלתו. נתניהו ציפה ליועץ משפחתי
אבל מנדלבליט איכזב והגיש כתב אישום. לכן נפתחו עליו שערי הגיהנום מצד המשסה מבלפור. כן, אפילו עליו.
מנדלבליט אמור להכריע בקרוב בפרשת ההתעשרות החשודה באמצעות המניות מבן הדוד הנדיב מיליקובסקי. הפרשה הזו מצחינה מרוב חשדות. נתניהו הסתבך שם בשקרים בוטים. הוא שיקר לכאורה גם למבקר המדינה (בימים שבהם היה מבקר כזה). שיקר כמובן לציבור. שקרים בוטים ומופרכים.
עצוב כל כך שישראלים רבים אוכלים את השקרים האלה. בולעים אותם. וכמובן שהפרשה הזו משתלבת בסימני שאלה קשים בפרשת הצוללות. זו שבני גנץ כינה רק לפני שנה "הפרשה החמורה בתולדות המדינה" והבהיר שיקים ועדת חקירה ממלכתית. טוב, זה היה לפני ששלח חברת כנסת חדשה שנכנסה בזכות החוק הנורווגי להצביע בפקודתו נגד הקמת ועדת חקירה בפרשה זו.
נתניהו מת מפחד מפני חקירה פלילית בנדון. בקרוב הפרשה עלולה להתיישן משפטית, ומנדלבליט צריך להכריע על פתיחת החקירה. לכן השיסוי נגדו מעצים. מקבל מימדים מפלצתיים.
זה כל כך מטורף. כל כך מופרך. כל כך אלים: מהו בדיוק האינטרס של מנדלבליט בהחלפת נתניהו? על איזו הפיכה שלטונית דמיונית חוזר ומדבר המשסה מבלפור? כמה טרללת אפשר לשאת?
נכון, יש מיליונים שקונים את זה, לצערנו. כמו שיש מיליונים שתומכים בכיבוש ובאפרטהייד. אבל יש גם מיליונים שלא. מיליונים שמבינים עד כמה זה מופרך ופתולוגי. מיליונים שנגעלים מזה. שרואים בהסתה הכוזבת הזו סכנה גדולה ומיידית.
מנדלבליט אמור להכריע בקרוב בפרשת ההתעשרות החשודה באמצעות המניות מבן-הדוד הנדיב מיליקובסקי. הפרשה הזו מצחינה מרוב חשדות. נתניהו הסתבך שם בשקרים בוטים
אין לתאר את עוצמת החורבן שמחולל נתניהו. כמה נורא שהשיסוי מצליח: חצי מהציבור משוכנע שנתפרו תיקים (להבדיל מבחינת טענות הגנה ענייניות). ובכן, לא נתפרו. צריך להבין: יש פער עצום בין טענות הגנה ענייניות (אני סנגור. אני בוחן טענות הגנה בכל פרשה שבה אני מייצג חשוד או נאשמת) לבין הטענה המופרכת והבריונית בדבר תפירת תיקים. טענה שכזו בוקעת על פי רוב מפי מי שיודעים היטב שהם אשמים.
ומה שעשה נתניהו מאז הוגש כתב האישום, חמור אף יותר מהעבירות המיוחסות לו. מחריב שלטון החוק. מחריב מה שנותר מהתשתית הדמוקרטית.
אין מחילה על מעשיו הקשים. כל יום שלו על כסא ראש הממשלה פירושו ניגוד אינטרסים מובנה. ניגוד אינטרסים בין נאשם בריון שלא בוחל בכלום כדי להטיל אימה על התביעה ועל השופטים, לבין האינטרס שלנו, האזרחים, במדינת חוק דמוקרטית.
ניגוד אינטרסים בין מי ששקוע מעל צווארו במשפט פלילי חמור ובמכלול חשדות פוטנציאליים נוספים, ואינו פוסק ממלאכת השיסוי, בעידודה של רעיה מורשעת ובן עילג וחסר גבולות – לבין אזרחי מדינת ישראל שזכאים לחיות חיים כלכליים ודמוקרטיים סבירים לצד הפלסטינים שזכאים לחיות ללא דיכוי זכויות האדם ושלילת זכויות האזרח שלהם.
בכל פעם שבה פלוני קורא חלילה לפגוע בנתניהו או מאיים עליו (וזה קורה מעט מאד, אבל זה חמור מאד ומגונה מאד), הלב שלי נחמץ. אבל בכל פעם שצבא המשוסים פוצח במתקפת איומים בריונית בגיבויו של המשסה הגדול מבלפור, הלב לא רק נחמץ, אלא גם חושש.
כל יום שלו על כסא רה"מ פירושו ניגוד אינטרסים מובנה, בין נאשם בריון שלא בוחל בכלום כדי להטיל אימה על התביעה ועל השופטים, לבין האינטרס שלנו, האזרחים, במדינת חוק דמוקרטית
זה עלול להיגמר ברצח עיתונאי, פרקליט או מתנגד פוליטי. חלילה. חס וחלילה. אבל צריך לכתוב זאת. להתריע. זה שוב עלול להיגמר ברצח. וגם אם לא (ונתפלל שלא), מתחולל כאן חורבן ערכי ומוסרי. חורבן של התשתית הכי בסיסית של חברה ומדינה. כמה נורא
עורך דין דניאל חקלאי הוא בעל משרד עריכת דין שמתמחה בייצוג בתחומי המשפט הפלילי, עבירות הצווארון הלבן, ועדות החקירה, הדין המשמעתי ולשון הרע. בן 46. נשוי ואב לשני בנים. פרסם מאמרים וכן סיפורים קצרים בכתבי עת דיגיטליים. אוהב מאד ספרות, קולנוע ומוזיקה. מוטרד מאד מהסכנות העצומות למשטר הדמוקרטי ולזכויות האדם והאזרח. מנסה לחשוב כיצד למקם את המשפט החוקתי ואת המשפט הפלילי בהקשרים סוציולוגיים, תרבותיים, פוליטיים, היסטוריים ופסיכולוגיים.
את פני ממשלת השינוי החדשה מקבל, בין היתר, משבר דיור חמור, שהחריף בשנים האחרונות ועלה שוב לכותרות בימים אלה. לפני שש שנים בערך עלה במוחי רעיון, לפיו הדרך הנכונה להתמודד עם בועת הנדל"ן היא על ידי צעדים אקטיביים מול מחוללי הבועה, משקיעי הנדל"ן הכבדים.
אמנם לא הייתי תמים וניחשתי שהדבר יעורר הדים, אבל את עוצמת ההתנגדות חוצת המגזרים והמפלגות לא שיערתי. להפתעתי, שר האוצר משה כחלון אימץ את הרעיון לחוקק חוק למיסוי דירות של משקיעי הנדל"ן מהדירה השלישית וצפונה בדיוק כפי שהצעתי.
אף שהחוק כפי שחוקק בכנסת היה מאד מתון באחוז המס ביחס לדרוש באמת, משה כחלון החליט ללכת על העניין בכל הכוח, מתוך הבנה שזה יהיה צעד שובר שוויון וכי מרגע שיחוקק החוק לא תהיה בעיה לבצע בו התאמות לאחוז המס בהמשך.
אמנם לא הייתי תמים וניחשתי שהדבר יעורר הדים, אבל את עוצמת ההתנגדות חוצת המגזרים והמפלגות לא שיערתי. להפתעתי, שר האוצר דאז כחלון אימץ את הרעיון למיסוי דירות משקיעי הנדל"ן מדירה שלישית ואילך
באותה תקופה, משה כחלון חשב עדיין על עתידו הפוליטי והבין שזה המסלול שיבנה אותו להמשך. אם רק יוכל להראות ירידת מחירים משמעותית במחירי הנדל"ן עתידו הפוליטי מובטח.
את עוצמת ההתנגדות הוא לא צפה. הוא ואחרים נדהמו לראות איך מפלגת הפועלים, מפלגת העבודה, דווקא היא רצה לבג"ץ בטענה "מנהלית" לפסילת החוק. הוא גם לא הבין מדוע בג"ץ, שאינו ממהר לפסול חוקים של כנסת ישראל, החזיר את החוק לחקיקה מחודשת.
אבל באותם הימים הוא היה בטוח שזה מה שצריך לעשות, ולכן הכריז באופן ברור שהחוק יובא לחקיקה מחודשת. חודשיים עברו והתברר שגם הוא נכנע. החוק אופסן בארכיון. כחלון שם את יהבו על תכנית הדיור לזוגות הצעירים, שנתנה פתרון ביניים בלבד, וסיים בכך את דרכו הפוליטית.
הנה שר האוצר של מדינת ישראל דאז אומר בקולו מה צריך לעשות.
מעולם לא התקבלה החלטת ממשלה להורדת מחירי הנדל"ן
לאחר מחאת 2011 החל שיח רצוף של שרי האוצר והשיכון על מחירי הנדל"ן הנושא הפך להיות הנושא המרכזי בכלכלה הישראלית. השיח נגע בעיקר לבעיית ההיצע המתעתעת, שדינה להיחשב כחצי אמת שגרועה משקר. חצי אמת – מכיוון שזו לא השאלה הנכונה. השאלה היא היצע למי. האם למשתכנים חדשים או למשקיעי נדל"ן כבדים?
מאז, כיהנו בישראל ארבע ממשלות. כולן בראשות ראש הממשלה היוצא. ממשלות אלה קיבלו אלפי החלטות כלכליות ואחרות. רק החלטה אחת הן לא קיבלו. הן לא החליטו להוריד את מחירי הנדל"ן.
מאז, כיהנו בישראל ארבע ממשלות. כולן בראשות ראש הממשלה היוצא. ממשלות אלה קיבלו אלפי החלטות כלכליות ואחרות. רק החלטה אחת הן לא קיבלו. הן לא החליטו להוריד את מחירי הנדל"ן
הזכות לקורת גג היא זכות יסוד
בן אדם ומשפחה ללא קורת גג לא יכולים לחיות בעולם המודרני. אין מצב שאוסף אזרחים שהקימו לעצמם מדינה יתעלמו מזכות יסוד זו, רק כדי לקדש זכות קטנה אחרת שתומכת בהתעשרות מעטים על חשבון הרבים.
הגידול העצום בכמות המשקיעים יצר בעיה אקוטית לאזרחי המדינה ולחברה במדינה. הפתרון חייב לעבור דרכם. אין אפשרות אחרת. אפילו שר האוצר המשמעותי הקודם משה כחלון הבין לרגע את העניין כאשר פנה אליהם בקריאה נרגשת: "אין שום סיבה לקנות 4 דירות ולגזול אותן מהזוגות הצעירים".
הוא אמר זאת כשנכנס לתפקידו, אמר ולא ביצע שום פעולה מעשית לגיבוי אותה אמירה. כמות משקיעי הנדל"ן הכבדים עלתה מאד בתקופת ניפוח בועת הנדל"ן. הנתונים פורסמו לאחרונה שוב והם מעידים על לב הבעיה. הביקוש הספקולטיבי שלא מאפשר למחירי הנדל"ן לרדת.
שר השיכון @zeev_elkin מתריע אצל @KerenMarc ו-@usegal: "משבר הדיור יהיה הרבה יותר גרוע בשנה הקרובה – יכולים להגיע גם לעלייה של 10%-15%, על פי הנתונים שאני רואה כרגע"
(צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש90) pic.twitter.com/28qwWI5oao— גלצ (@GLZRadio) June 17, 2021
מנתוני רשות המסים עולה כי מספר בעלי הדירות המרובות נמצא בעלייה מתמדת וזינק ב-50% מאז 2015. מעל 3800 ישראלים מחזיקים בבעלות על 6 דירות ומעלה. ל-511 מהם יש מעל 10 דירות.
מנתוני רשות המסים עולה כי מספר בעלי הדירות המרובות נמצא בעלייה מתמדת וזינק ב-50% מאז 2015. מעל 3800 ישראלים מחזיקים בבעלות על 6 דירות ומעלה. ל-511 מהם יש מעל 10 דירות
לאחר צמצום תכנית הדיור לזוגות הצעירים "מחיר למשתכן", נוסף הביקוש של אלה על הביקוש של משקיעי הנדל"ן, ומחירי הדיור החלו לעלות שוב. זו עובדה שאין להכחישה.
העיר הריקה
לפני שנתיים פרסם מרכז המידע והמחקר של כנסת ישראל את המסמך הזה. כותרתו "דירות רפאים". לפי מסמך זה היו בשנת 2019 163,000 דירות ריקות, מהן 73,000 הן דירות רפאים. עיר בגודל בינוני ריקה מאדם. מי שמבין את המספר הזה מבין שאין שום בסיס לטענת ההיצע. אין בעיית היצע בשוק הדיור. יש אפילו עודף מטורף. כל שדרוש הוא רצון לתעל את העודף הזה לשוק.
כדי להתמודד עם בעיה צריכים להבין את מקורה. לאחר שמבינים את מקורה צריכים לקבל החלטה האם רוצים להתמודד מולה ולתקן את הדרוש תיקון. נכון לימים אלה וגם לעבר, התשובה לשתי שאלות אלה היא שלילית.
אין רצון להבין ואין רצון לתקן ולשנות את מסלול בועת הנדל"ן. הרצון היחיד הקיים הוא הרצון להתנהל עם הבועה, לנסות לשלוט על יכולת ההחזר והקניה של רוכשי החובות הענקיים, ולגלגל את הבעיה עוד כמה שנים קדימה.
לפני שבוע קמה בישראל ממשלה חדשה. ממשלת שינוי הם קראו לה. שינוי אכן נדרש כאן. שינוי מהיסוד, שינוי ברצון לתקן. האם השינוי יביא למעשים? האם יבינו מקימי הממשלה את הצורך המידי לתקן את שוק הנדל"ן? ימים יגידו.
אזרח ישראל נשוי 'שני ילדים ושני נכדים. מלווה את התפתחות בועת הנדל"ן הישראלית מראשיתה בשנת 2010 ועד ימינו. אחד מכותבי האתר שנסגר "בועת נדל"ן בישראל". חלק ממאמריו פורסמו לאורך השנים באתר הכלכלה אמיתית. בשנים האחרונות הבין שהמערכת הכלכלית שלטונית עושה הכל כדי למנוע את ירידת מחירי הדיור ולכן הוריד פרופיל בתחום זה אבל האמת תמיד תהיה שם עם קירות האתרים ולצערנו היא לא תשתנה. להבנתו, לאחר שהוחלפה הממשלה וכוחות רעננים נכנסו לעמדות הביצוע יש הכרח להציף את הנושא שנית כדי להבהיר למקבלי ההחלטות מה העם רוצה מהם לבצע. ז"א רוב העם.
חשיפה לצפון
בהסכם הקואליציוני בין המפלגות "ימינה" ו"יש עתיד" נכתב כך:
"השר לשירותי דת והסיעות השותפות להסכם זה יתמכו בחקיקה… שינוי הגוף הבוחר ברב הראשי לישראל שתכליתו בחירת רב ראשי ציוני…".
הבחירות לרבנות הראשית לישראל כמו גם לעתים קרובות לרבני הערים, היוו במהלך עשרות שנים זירה למאבקים פוליטיים סביב קרבתם של המועמדים למגזר זה או אחר.
הבחירות לרבנות הראשית לישראל, לעתים קרובות כמו לרבני הערים, היוו במהלך עשרות שנים זירה למאבקים פוליטיים סביב קרבתם של המועמדים למגזר זה או אחר
ההישגים הקואליציוניים של המפלגות החרדיות הביאו, מטבע הדברים, לרוב לנציגיהם ב"גוף הבוחר" ולבחירת מועמדים מתוך הציבור ששלח אותם ומקובלים על רבניהם.
למרות זאת, המועמדים בעלי הרקע החרדי שנבחרו היו בדרך כלל בעלי ניסיון בשירותן של קהילות מגוונות, בעיקר מחוץ למסגרות החרדיות. הם היו מקובלים על כלל הציבור, התקבלו בישיבות ההסדר ובקהילות ציוניות, השתתפו באירועים הלאומיים, והמשיכו את הקו ההלכתי הממלכתי המקובל במוסד מקדמת דנא.
למרות שלא התחנכו במסגרות של הציונות הדתית, היו הרבנים הללו "ציונים" ואף "לאומיים" בהנהגתם, עוד קודם שנבחרו לתפקידם. בניגוד לדימוי הציבורי הרווח, השוואה בין פסיקות של רבנים בעלי רקע חרדי לרבנים בעלי רקע ציוני-דתי אינה מלמדת על כך שהאחרונים "פתוחים" יותר או מקילים יותר בפסקי הלכה או מעורים יותר בציבור הכללי.
רבנות ראשית איננה מן התורה או מדרבנן: מדובר בבחירה למוסד ה"חכם באשי", שהוקם על-ידי האימפריה העות'מאנית לפי שיטת ה"מילט", שופץ על-ידי ממשלת הוד מלכותו בתקופת האימפריה הבריטית, שהוסיפה רב ראשי אשכנזי, ואומץ עם קום המדינה על-ידי ראש הממשלה דוד בן גוריון, אשר רצה שהממשלה תשלוט בממסד הדתי.
האמירה ש"הרב קוק ייסד את הרבנות הראשית" אינה מדויקת, ומתעלמת כמובן מהרבנים הספרדים ששמשו בתפקיד ה"חכם באשי" בירושלים עוד משנת 1841 וכונו בתואר: "הראשון לציון".
למרות שלא התחנכו במסגרות הציונות הדתית, היו הרבנים מהרקע החרדי "ציונים" ואף "לאומיים" בהנהגתם. בניגוד לדימוי הציבורי הרווח, רבנים מרקע ציוני-דתי אינם "פתוחים" או מקלים מהם
כל הקהילות החרדיות ורוב הקהילות החרד"ליות והציוניות-דתיות אינן מקבלות את הסמכות ההלכתית של הרבנים הראשיים ככאלה. יש להם רבנים משלהם. ישנם רבנים ראשיים שסמכותם הוכרה או מוכרת – בזכות אישיותם ולא בשל משרתם. כל רב (כבודו במקומו מונח), אם יבחר, יהיה מקובל אם בכלל על פלח מאוד קטן באוכלוסייה.
האם לא ברור כבר לציבור הרחב ש"רב ציוני" אינו בהכרח מחויב יותר ל"כלל ישראל" מרבנים ספרדים או אשכנזים שלא היו חברי מפד"ל וגלגוליה הפוליטיים ולא שלחו את ילדיהם ל"בני עקיבא", אך היו מחויבים בכל מאודם לכלל הציבור בישראל? יש לחדול מהניסיון ליצור אשליה כאילו ההלכה של "רבנים ציוניים" היא יותר "מתחשבת" ויותר "פתוחה" כלפי נשים, חילונים, עגונות או גרים.
איך בכלל ניתן להבחין בין "רב ציוני" ל"רב לא-ציוני":
- למד בישיבה ליטאית, שירת בצה"ל ומשמש רב בקהילה מסורתית-דתית. ציוני?
- למד בישיבת "מרכז הרב" (הציונית), לא שרת בצה"ל, לומד בכולל ובקושי פגש בחייו חילוני. ציוני?
- למד בישיבת הסדר, שירת בצה"ל, המשיך בישיבה ליטאית, הוסמך ומשמש כדיין. ציוני?
או אולי הכוונה ב"רב ציוני":
- מי שמסית נגד מיעוטים?
- מי שמורה "הלכה" לחיילי צה"ל לסרב פקודה?
- מי שבניגוד לדעת רוב הפוסקים מעודד עליית יהודים להר הבית?
הקריאה למנות "רב ציוני" פותחת מסע מסוכן של דה-לגיטימציה והסתה לא רק כלפי רבנים. האם לא די בהיותו של אדם אזרח שומר חוק במדינת הלאום הדמוקרטית כדי להכשירו למשרה בשירות הציבורי? האם נתחיל לפשפש בציציותיו הציוניות של כל מחנך, פקיד ממשלתי, קצין בצה"ל? האם נפרסם מדדים ל"ציוניותו" של המועמד?
יש לחדול מיצירת אשליה שהלכת "רבנים ציוניים" יותר "מתחשבת" ו"פתוחה" כלפי נשים, חילונים, עגונות או גרים. הקריאה למנות "רב ציוני" פותחת מסע מסוכן של דה-לגיטימציה והסתה, לא רק כלפי רבנים
מייחסים עוצמה מוגזמת ליכולתו של אחד הרבנים הראשיים לחולל מהפכה כוללת בשירותי הדת לאזרחים היהודים. יכולתו של רב ראשי להשפיע תלויה ביחסיו עם עמיתו, ביכולתו ליצור איזון עדין, להוביל הסכמות, לקבל גיבוי ולבסוף להשפיע גם בזכות יוקרתו האישית. החלטות אלה רחוקות מהשירות היום-יומי לאזרחים הניתן על-ידי רבנות מקומית עצמאית. הרבנות המקומית אינה "מנוהלת" על-ידי הרבנות הראשית. השפעתו של המשרד לשרותי דת משמעותית יותר.
גדולה זכותם של העוסקים בצרכי ציבור ונהנים מאמון הציבור. הרבנים המשרתים את כלל הציבור בערים, בישובים ובשכונות הינם בני מזל שנתנה להם הזדמנות להעניק אהבה, לסייע, לעזור, לחזק, ללמוד וללמד. אני מאמין, שבניגוד לדימויים הרווחים – הרבנות במדינת ישראל מצליחה בדרך-כלל לעמוד במשימותיה.
מאבקי הכוח שאנו עדים להם סביב הבחירות לרבנות הראשית מקלקלים את השורה. אין מקום לפסילה אישית ואוי למי שנכשל בה. דה-לגיטימציה של מגזרים וקהילות היא עיוות חמור. גם בתהליך הבחירות חייבים להימנע מכל מה שאינו קידוש שם שמים.
הרב נפתלי רוטנברג הוא רב המועצה המקומית הר אדר, עמית מחקר במכון ון ליר בירושלים, וחוקר בתוכניות על אהבה ודת וחוק ודת בריג'נט פארק קולג', באוניברסיטת אוקספורד. תחומי התעניינותו העיקריים: חוכמת האהבה; הלכה ומדרש; חינוך דמוקרטי.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם


















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
לא יכולתי לנסח זאת מדוייק יותר.מורשתו של נתניהו : שוחד, מרמה, הפרת אמונים, זוהמה ערכית וחברתית, הסתה שיסוי ופילוג, רקבון מוסרי והרעלה מכוונת של כל מערכות החוק והשלטון וריסוק הבלמים והאיזונים.נתניהו ותומכיו הם איום ממשי ומסוכן על הדמוקרטיה הישראלית.
הטרגדיה היא שחוסן לישראל (שקוראים לעצמם כחול לבן) חברו למושחת הזה ובעצם החבירה הם שותפים לחורבן! לא נותר לנו אלא לחכות שיקום מיץ אחד מתוך הליכוד ויעשה מרד נגד הקיסר המופרע. בלי זה אנחנו בנתיב התנגשות לאסון שאיננו יודעים לצפות את מימדיו. #קולינגנב
ביבי סוחט כל לימון עד הסוף. אבל אצל מנדלבליט הוא התאכזב, הלימון נסחט עד גבול מסויים: הורדת סעיפי אשמה משוחד להפרת אמונים, שחרור מאשמה על הסף בתיק 4000, עצירת חקירה בחשד המניות לא הספיקו לו. לסחיטה חלקית בלבד ביבי לא מוכן להסכים ואם יש אצל מנדלבליט גרעין קשיח הוא יפעיל עליו פטיש של 100 טון כדי לפצחו.
כל כך חבל שבכל מפלגת הליכוד הגדולה אין מי שיעצור בעדו. את אלו שהיו מסוגלים לכך ביבי כבר סילק מזמן ונשאר רק עם הבררה.
ואני שואלת את עצמי, למה כל עורכי הדין, כל מערכת המשפט – שלכל אחד ואחד בה ברור המצב המשפטי והחברתי הנוכחי, לא קמים כאיש אחד ומגישים עתירות וכתבי אישום בשם הציבור? אתם חוד החנית בתחום הזה. לכתוב מאמרי דעה במקום שאיש אינו רואה אותם לא מועיל לאיש – זה כמו לגרש זבוב טורדני ולחשוב שבזה הושמדה כל אוכלוסיית היתושים.