JavaScript is required for our website accessibility to work properly. עדי גרנות: סיפוח חלקי הוא דרך הימין לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה | זמן ישראל

סיפוח חלקי הוא דרך הימין לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה

פלסטיני על רקע ציור קיר של נלסון מנדלה ומהטמה גנדי, 2013 (צילום: AP Photo/Adel Hana)
AP Photo/Adel Hana
פלסטיני על רקע ציור קיר של נלסון מנדלה ומהטמה גנדי, 2013

סבא שלי, אלעזר גרנות, היה שגריר ישראל בדרום אפריקה של נלסון מנדלה בשנים 1994-1996, מיד לאחר נפילת משטר האפרטהייד. באוגוסט האחרון ביקרתי שם בעצמי וחזיתי במו עיניי במציאות שיצרה המערכת הגזענית והמפלה הזו, ובהשפעות האיומות שיש לה על החברה הדרום אפריקאית עד היום, יותר מ-25 שנה אחרי.

סבי, אלעזר גרנות, היה שגריר ישראל בדרום אפריקה של מנדלה, מיד לאחר נפילת האפרטהייד. לפני כשנה ביקרתי שם בעצמי וחזיתי בהשפעותיה האיומות של המערכת הגזענית והמפלה, יותר מ-25 שנה אחרי

המילה "אפרטהייד" היא מילה טעונה ומורכבת שיש לה פוטנציאל לעורר התנגדות. לכן, ובשל היעדרה הבוטה מן השיח התקשורתי לאורך כל התקופה האחרונה שבה נושא הסיפוח עומד על הפרק, פירסמנו במכון "זולת" את דו"ח "המכבסה".

בדו"ח בחנו את התנועה שרעיון הסיפוח עשה מהשוליים הכי קיצוניים של הימין המשיחי ועד למצע הבחירות של כל המפלגות הגדולות, ממש לא רק מהימין, הרבה בזכות כיבוס השיח. הדו"ח  חושף את המהלך המתוכנן של ממשלת הימין בראשות נתניהו, ובגיבוי כלי התקשורת, שנועד להסתיר מעיני הציבור את כך שסיפוח בחקיקה פירושו כינון משטר אפרטהייד בישראל.

לעובדה שמדובר דווקא בסיפוח חלקי ולא בסיפוח מלא יש תפקיד מכריע ביותר בסכנת הפיכתנו למדינת אפרטהייד. חלקיותו של הסיפוח לא רק תורמת להכשרת הצעד בתודעתם של רבים בציבור הישראלי, אלא בעיקר מאפשרת למדינת ישראל לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

תוכניות הסיפוח שעל הפרק כעת מזכירות מאוד את משטר האפרטהייד בדרום אפריקה, לא רק גיאוגרפית אלא בעיקר במובן המשטרי: עצם קיומם ה"אוטונומי" של הבנטוסטאנים, אזורי מחייה שיועדו עבור אוכלוסיית השחורים משוללי הזכויות – הוא שאפשר לשלטון הדרום אפריקאי להימנע ממתן זכויות לשחורים בשטחו, בטענה שהם בכלל אזרחי הבנטוסטאנים. כך סיפוח חלקי יאפשר לישראל "ללכת עם ולהרגיש בלי".

התוכנית לספח את שטחי סי, גושי ההתנחלויות ובקעת הירדן, ולהשאיר לפלסטינים "מדינה" בדמות מובלעות נפרדות ומרוחקות של שטחי A ו-B, מאפשרת לישראל מצד אחד להסיר כל אחריות שעוד נותרה לה על מיליוני הפלסטינים שכבשה ונישלה במשך 53 שנה, ומצד שני גם לא לוותר על כל השטח שעליו חלמה, וגם להבטיח שבין הירדן לים לעולם לא תקום שום ישות מדינית ריבונית שאיננה ישראל.

בדו"ח בחנו את התנועה שרעיון הסיפוח עשה מהשוליים הכי קיצוניים של הימין המשיחי ועד למצע הבחירות של כל המפלגות הגדולות, ממש לא רק מהימין, הרבה בזכות כיבוס השיח

איך למשל ייראו חייה של פלסטינית מהכפר תורמוסעיא שנמצא בשטח B, כ-20 ק"מ מצפון לרמאללה? מצד אחד, היא תמשיך לסבול מהפרת זכויות יומיומית מצד ישראל:

  • חיילים ישראלים ימשיכו להיכנס אליה הביתה באמצע הלילה כדי להפגין נוכחות בשביל לשמור על שקט בגזרה, שהרי ממש בקצה הכפר שלה עובר כעת הגבול שמפריד בינה לבין ישראל (החדשה);
  • בעונת המסיק, שבעבר הייתה מפרנסת אותה ואת משפחתה לשנה שלמה, הם לא יוכלו להגיע למטע הזיתים שלהם שהופקע מהם וסופח לישראל כי הוא נמצא בשטח C;
  • כשתרצה לנסוע לבקר בני משפחה בכפר אחר בגדה, יהיה עליה לעבור דרך מחסום מאויש בחיילים חמושים, שיזכירו לה שתנועתה אינה חופשית;
  • אחת לכמה זמן הכפר שלה יוכנס לסגר ממושך כעונש קולקטיבי; מערכת הכבישים שיחברו בין הכפר שלה למובלעות אחרות תהיה בשליטתה מלאה של ישראל; ואם היא תצטרך לצאת מ"מדינתה" לצורך טיפולים רפואיים למשל, היא תישאר תלויה בהחלטתו של פקיד ישראלי שיקבע את גורלה. 

מצד שני, איזה מענה תקבל אותה פלסטינית מתורמוסעיא מ"המדינה" שלה?        איך תיראה הכלכלה של מדינת המובלעות הבלתי ריבונית הזו? אילו שירותי בריאות, חינוך, רווחה, רפואה ותעסוקה היא תוכל להציע בכלל לאותה אשה? ומה עם קופת חולים? ביטוח לאומי? פינוי זבל? פינוי גזם? חניה?

אם יש משהו שמשבר הקורונה לימד את כולנו, זה שאלפי המרכיבים הקטנטנים ביותר שממלאים לנו את היום, הם מה שקובע את רווחתנו ושלומנו, ושבתוך שגרת החיים קל מדי לשכוח כמה הם מרכזיים בעיצוב חיינו.

ה"מדינה" הפלסטינית שהסיפוח יותיר, גם אם לא בשלב הראשוני אז בוודאי בהמשך הדרך, כשעוד ועוד שטחים יסופחו, לא באמת תוכל לתפקד כגוף ריבוני ולספק לאזרחיה את המוסדות, השירותים ותנאי המחייה שיאפשרו להם להתקיים בכבוד.

ה"מדינה" הפלסטינית שהסיפוח יותיר, גם לא מיד, לא באמת תוכל לתפקד כגוף ריבוני ולספק לאזרחיה את המוסדות, השירותים ותנאי המחייה שיאפשרו קיום בכבוד

תחת תנאים אלו, עתידות אותן מובלעות פלסטיניות לתפקד בדיוק כמו הבנטוסטאנים בדרום אפריקה של משטר האפרטהייד. לכאורה כמדינות אוטונומיות ריבוניות אך בפועל תחת תנאי שטח, הפרדה ומגבלות חוקיות שגזרו עליהם עוני קיצוני וחוסר יכולת מוחלט להתקיים, להתפתח ולהפוך ליחידה מדינית אחת מתפקדת.

המציאות שתיווצר עבור הפלסטינים בעקבות הסיפוח לא רק תקבע ותנציח את הפגיעה החמורה והיומיומית בזכויות הכי בסיסיות שלהם כבני אדם. היא גם תעמיק אותה, תהפוך אותה לעיקרון המשטרי המכונן של מדינת ישראל, ותותיר את הפלסטינים תקועים לנצח בשטח ההפקר שבין מדינת ישראל שדרסה אותם לבין ישות פלסטינית מפורקת ומוגבלת שאין לה שום יכולת של ממש לדאוג לתושביה.

אמנם ה-1 ביולי חלף וטרם נעשו צעדים אמיתיים בשטח, אבל מכבסת השיח של הימין ממשיכה לעבוד במרץ ולהכין את השטח, תרתי משמע, באמצעות המונחים "סיפוח" ו"החלת ריבונות", שנועדו להסתיר את הכתם של תוכניות האפרטהייד.

אמנם ה-1 ביולי חלף וטרם נעשו צעדים אמיתיים בשטח, אבל מכבסת השיח של הימין ממשיכה להכין את השטח באמצעות המונחים "סיפוח" ו"החלת ריבונות", להסתרת כתם תוכניות האפרטהייד

בשם סבא שלי, שאמנם כבר לא איתנו אבל זכה להיות פוליטיקאי בישראל בעידן שבו עוד ניתן היה להתנגד בחריפות לכיבוש ועדיין להיחשב ציוני טוב, ובשם הנכדים העתידיים שלי – אני מסרבת להיות אזרחית במדינת אפרטהייד.

עדי גרנות היא מנהלת פרויקט הסיפוח במכון "זולת" לשוויון וזכויות אדם. בוגרת המסלול לתואר שני בתקשורת פוליטית ב-LSE, זמרת ומוזיקאית יוצרת שמתמחה בקשר שבין מוזיקה לפוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
ראיתי בפוסט הרבה הנחות לגבי איכות החיים של הפלסטינים בשטחים שיוותרו בידיהם.אבל, לא ראיתי כל התייחסות לעובדה שכבר חמישים שנה הישות הפלסטינית מסרבת לכל פתרון של שלום,למרות שישראל פועלת בד... המשך קריאה

ראיתי בפוסט הרבה הנחות לגבי איכות החיים של הפלסטינים בשטחים שיוותרו בידיהם.אבל, לא ראיתי כל התייחסות לעובדה שכבר חמישים שנה הישות הפלסטינית מסרבת לכל פתרון של שלום,למרות שישראל פועלת בדרך ההמונית והרגישה ביותר ביחס לכל עם בעולם שהיה בתנאים שלה. הגיעה העת לומר את האמת, מי שמעוניין בהשמדת המדינה היהודית לא יוכל לחיות בתוכה או בסמיכות אליה והרעיון ההזוי שניתן לייצר מדינת טרור בלב יהודה והשומרון ואיכשהו נסתדר כבר יחד בשטח מוכיח עצמו הפצצה מתקתקת בכל פעם שאנו מתקרבים אליו,ראו ערך חבל עזה. לכן,תתכבד הגברת עדי ההמונית ותסביר לנו,אזרחי המדינה היהודית,איך לדעתה ניתן לשמור על זכויותינו ההיסטוריות ועל חיינו שלנו לפני שתפריח סיסמאות והשוואות למדינות אפרטהייד. אותנו היהודים זרקו מכל מדינות העולם והשמידו אותנו פיסית לפני שחזרנו לכאן. גם הפלסטינים שהיו כאן בקום המדינה עשו ככל שביכולתם לזרוק אותנו לים. .אבל, כנראה שמונים שנה הן מספיק זמן בכדי שהגברת עדי תוכל לשכוח הכל, לטאטא הכל מתחת השטיח, לגלגל עיניים לשמיים ולספר לנו שאנו כובשים בארץ שלנו. חבל שעדיין יש כאלו כאן בארץ,ולמזלנו, בעלי התפישה הזו מתמעטים והולכים. תתכבד הגברת עדי ותעבור לגור באחת הערים שהיא מעדיפה על פני ערי ישראל, רמאללה,שכם או עזה.אני בטוח ששם היא תתקבל בזרועות פתוחות,רק שלא תשכח לשמור על הגב שלה מפני שכניה החדשים.

ברצוני לשאול שאלה קטנה.האם אתה מודע מה אפרטהייד וכיוצא בזה אני יענה לך כך .אין חוק איש הישר בעיניו יעשה יכול לגזול להרוג . ולא לתת שום דין על מעשיו .לכן קצת לחשוב ולהגיד מה בשטח ולא להמ... המשך קריאה

ברצוני לשאול שאלה קטנה.האם אתה מודע מה אפרטהייד וכיוצא בזה אני יענה לך כך .אין חוק איש הישר בעיניו יעשה יכול לגזול להרוג . ולא לתת שום דין על מעשיו .לכן קצת לחשוב ולהגיד מה בשטח ולא להמציא דברים שלא קיימים אדון הנכבד. בתודה האזרח הדואג בגלל אנשים כמוך זה מצבנו בעולם לידיעה אני עליתי מרוסיה ב1977 ואני מודע יותר מכבודו מה זה מדינה ללא חוק אלא דיקטטורה

לפוסט המלא עוד 809 מילים ו-2 תגובות
כל הזמן // יום שלישי, 12 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

ערב הסעודית תקפה את איראן בחשאי מספר רב של פעמים לאורך המלחמה

"בלומברג": איחוד האמירויות תיאמה עם ישראל תקיפות באיראן ● מנהיג דגל התורה: "אין לנו יותר אמון בנתניהו; יש לפעול לפיזור הכנסת בהקדם" ● כמה ממפלגות האופוזיציה הודיעו שיביאו בשבוע הבא להצבעה הצעות לפיזור הכנסת ● שני רחפני נפץ של חזבאללה התפוצצו בשטח הארץ, בקרבת גבול לבנון; נגד נפצע באורח בינוני ● כלי טיס לא מאויש, שכנראה שוגר מתימן, יורט באילת

לכל העדכונים עוד 45 עדכונים

במה הועילו החיסולים?

בשבוע שעבר חוסל מפקד כוח רדואן בלבנון בהפצצה ברובע א-דאחייה בביירות. כזכור, כמעט כל המנהיגים המוכרים של ארגוני הטרור חוסלו במהלך המלחמה, הנמשכת כבר מעל שנתיים וחצי.

מאז 7 באוקטובר חוסלו בחמאס ובארגונים הנשלטים על ידו בעזה או בחו"ל: יחיא סנוואר, מוחמד דף, מרוואן עיסא, סאלח אל ערורי, איסמעיל הנייה, ראפע סלאמה, אחמד ע'נדור, מוחמד סנוואר – ועוד עשרות מפקדי גדודים, פלוגות ויחידות.

איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
חיסולים של ראשי האירגון מועילה בטווח קצר כאשר מפעילים כח מלא נגד האירגון, צבאית ומדינית, להכרעה מהירה. כאשר עושים מבצע חיסולים ואז לא עושים כלום במשך חודשים, הארגון מתאושש מזה, ולא השגנ... המשך קריאה

חיסולים של ראשי האירגון מועילה בטווח קצר כאשר מפעילים כח מלא נגד האירגון, צבאית ומדינית, להכרעה מהירה. כאשר עושים מבצע חיסולים ואז לא עושים כלום במשך חודשים, הארגון מתאושש מזה, ולא השגנו כלום חוץ מנאומי רהב שהבייס מת עליהם.
ביבי מלך הדחיינות לא מסוגל לנצח מלחמה.

לפוסט המלא עוד 665 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

פגיעה בנוצרים - מתנה לאנטישמים על מגש של כסף

אחרי אלפיים שנות גלות, רדיפות, פוגרומים ועלילות דם, שהתבססו על הסתה מצד אירופה הנוצרית – קשה להאמין שכעת אנחנו מגישים את ראשנו על מגש של כסף לאנטישמיות מודרנית. שאנחנו בכלל צריכים להזכיר לעצמנו מהי שנאה על רקע דתי.

במשך כמעט אלפיים שנה האשימו את אותנו ב"רצח ישו", האשימו את היהודים בכך שהם מקור הרוע וסיבת כל הבעיות בעולם. למרות שזה היה שקר, די היה בכך כדי לעורר אנשים מכל שכבות האוכלוסייה המערבית ולהצדיק אלימות ורצח. השיא הגיע במחנות הריכוז וברצח השיטתי של שישה מיליון יהודים, מהם כ־1.5 מיליון ילדים.

יהודה רחנייב הוא יוצר, אוצר ויזם תרבות, המגיש שתי תוכניות אירוח שבועיות העוסקות ביצירה ישראלית. הוא מוביל את פרויקט "הרוח החדשה" – סדרת כנסים המפגישה בין דוברים ויוצרים מתחומי האמנות. פועלו מתמקד בבחינת הקשר בין הזהות היהודית והישראלית ובעיצובו מחדש דרך שיח תרבותי עמוק.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
"מגש הכסף" של התקשורת הישראלית. אותו "מגש של כסף" שעליו הגיש יוסי ביילין את הריבונות על הר הבית לוותיקן, בנספח סודי של הסכמי אוסלו מ-1993 (La Stampa). הגירסה הישראלית של ההלקאה העצמית ב... המשך קריאה

"מגש הכסף" של התקשורת הישראלית.
אותו "מגש של כסף" שעליו הגיש יוסי ביילין את הריבונות על הר הבית לוותיקן, בנספח סודי של הסכמי אוסלו מ-1993 (La Stampa).
הגירסה הישראלית של ההלקאה העצמית במדינות המערב על עברן הקולוניאלי.
שם וכאן לא מדובר באמת בהלקאה עצמית, אלא בסלידה של ה"אליטות" מההמונים, המסורתיים, ה"בבונים" – שעדיף להידבר עם הזרים והאויבים מאשר איתם.

לפוסט המלא עוד 1,087 מילים ו-1 תגובות

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

למקרה שפיספסת

"מיטב הנוער"

הביטוי "מיטב הנוער" מתייחס לצעירים איכותיים, שתרמו או תורמים מזמנם ומרצם לטובת החברה והמדינה ומוכנים לסכן את עצמם בפעילות כזו בלי לעשות חשבון תועלת אישית. המושג מקביל לביטויים כמו "מיטב בחורינו" או "מלח הארץ".

מאיר הר ציון, שהיה ממקימי יחידה 101 בשנות ה-50, נחשב לבטח למיטב הנוער. הוא היה לוחם אמיץ לב ששימש מופת של נכונות להקרבה ופעולות נועזות ועתירות סיכון בעורף האויב, שבאחת מהן אף נפצע קשה.

חיים מנור הוא יליד 1947, תושב כפר סבא, גימלאי של מערכת הביטחון בתפקיד בכיר, תואר שני במנהל עסקים ותואר שני נוסף במדעי המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
ממש מיטב הנוער. אלאור עזריה, עדן נתן זאדה, רוצחי אבו חדייר, רוצחי משפחת דוואבשה, נוער הגבעות מסורבי הגיוס. ממש ממש מיטב. העידית שבעידית. אין מה לומר (ויסלחו לי שאר החלאות שלא ציינתי את ... המשך קריאה

ממש מיטב הנוער. אלאור עזריה, עדן נתן זאדה, רוצחי אבו חדייר, רוצחי משפחת דוואבשה, נוער הגבעות מסורבי הגיוס. ממש ממש מיטב. העידית שבעידית. אין מה לומר (ויסלחו לי שאר החלאות שלא ציינתי את שמם מרוב עצבים)

לפוסט המלא עוד 1,104 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים

בלי הכרזה רשמית, הסיפוח סביב ירושלים דוהר קדימה

אין הכרזה רשמית, אבל הסיפוח סביב ירושלים מעמיק בקצב מואץ ● דוח חדש של "עיר עמים" מתאר כיצד התנחלויות, כבישים חדשים, מחסומים, צווי הריסה ואלימות מתנחלים מבתרים את המרחב הפלסטיני למובלעות מנותקות ודוחקים ממנו את תושביו ● כעת המדיניות הזו עלולה להתרחב גם לשטחי A ו־B ולאיים על מיליוני פלסטינים בגדה המערבית

לכתבה המלאה עוד 1,640 מילים

שר המשפטים ממשיך להתנהל בגישה רעילה ומעדיף לנהל קמפיין פוליטי במקום לאייש את בתי המשפט הקורסים ● הוא מציע פתרונות זמניים שמייצרים כאוס, מכתיב תאריכים רק כדי להתלונן אחר כך, ומסרב להכיר בקיומו של נשיא העליון יצחק עמית ● אלא שהתרגילים הללו קרובים למיצוי, ושופטי העליון בדרך לכפות עליו את כינוס הוועדה - ובהכרח, מינוי שופטים בחלק מהערכאות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 864 מילים ו-1 תגובות

ארדן משדר קריאות מצוקה

השגריר לשעבר חזר לארץ וגילה שראש הממשלה מטרפד לו כל תפקיד פנוי, כולל יו"ר התעשייה האווירית, בגלל קשריו עם ליברמן ● האיום המרומז להקים מפלגת ימין הוא בסך הכול ניסיון לסחוט שריון ברשימת הליכוד ● אבל המתנה הזו לא תגיע, וארדן צפוי למצוא את עצמו ממתין מחוץ למגרש עד שנתניהו יפסיד או יפרוש ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 593 מילים ו-1 תגובות

שכירות היא כבר לא מילת גנאי כלכלית

בשלוש השנים האחרונות נשבר משהו יסודי בהנחה שנדל"ן בישראל הוא השקעה שתמיד משתלמת ● יותר ויותר אינדיקטורים כלכליים מצביעים על אלטרנטיבות כדאיות יותר ● מי שירוץ לרכוש כעת דירה בכל מחיר, בלי תכנון פיננסי שקול, עלול לגלות באיחור שהוא נשאב אל תוך חלום בלהות פיננסי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 718 מילים ו-1 תגובות

האיראנים נאחזים בשגרה ומפתחים איבה חדשה כלפי המערב וישראל

עלי האשם, עיתונאי ששהה בטהרן שישה שבועות בזמן המלחמה, מתאר עיר שמנסה לשמור על שגרה למרות המלחמה ● לדבריו, על אף הדיכוי האכזרי של מחאות העבר והמשבר הכלכלי העמוק, האיום החיצוני ומתקפות ארצות הברית וישראל יצרו אפקט של התלכדות סביב הדגל והפכו את סיסמאות המשטר לתחושת איבה אותנטית ברחובות

לכתבה המלאה עוד 1,933 מילים ו-2 תגובות

הכנס האחרון של הכנסת ה־25: בלי חוק גיוס ובלי תגבור לצה"ל

חוק הפטור מגיוס, שנולד כתרגיל פרלמנטרי ציני ביוני 2024, הפך לסמל הביזיון של ממשלת 7 באוקטובר: יותר מ־50 ישיבות ומאות שעות דיונים לא הוסיפו חייל אחד לצה"ל ● עכשיו, רגע לפני הבחירות, החרדים מבינים שנתניהו שוב מכר להם הבטחות, וה"בלוק" המפורסם כבר לא בטוח שיתייצב לתמונה המשפחתית ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 699 מילים ו-2 תגובות

המצור על הורמוז הופך לנשק המרכזי של טראמפ מול איראן

הירי האיראני לעבר ספינות המלחמה האמריקאיות במצר הורמוז כמעט פירק את הפסקת האש, אבל טראמפ בחר להתעלם ממנו ● מבחינת וושינגטון, הסגר הימי על איראן עשוי להיות יעיל יותר מעוד תקיפה נקודתית: הוא חונק את סקטור הנפט, מערער את הכלכלה ומפעיל על טהרן לחץ שהזמן רק מחריף ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 541 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.