JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ראיון ומתכון: מלכת המאפים מהונגריה | זמן ישראל

מלכת המאפים מהונגריה

אוזני המן עם ריבת שזיפים, ביצים ממולאות בכבד אווז, צ'ולנט מסורתי ולביבת קמח מצה שמתאימה לחנוכה, פסח וסתם יום חול ● רייצ'ל רוי הפכה לאחת הבשלניות המפורסמות בהונגריה ● עוגת הפלודני שלה זכתה בפרסים, והמקומיים נוהרים לבית הקפה שבבעלותה ● עכשיו היא מוציאה ספר מתכונים, "חיי במטבח", והופכת רשמית ליידישע מאמא הלאומית ● ראיון ומתכון

ארוחת שבת אצל רייצ'ל רוי (צילום: Dániel Végel/ Boook Publishing)
Dániel Végel/ Boook Publishing

אוזני המן עם ריבת שזיפים, ביצים ממולאות בכבד אווז, צ'ולנט מסורתי ולביבת קמח מצה שמתאימה לחנוכה, פסח וסתם יום חול ● רייצ'ל רוי הפכה לאחת הבשלניות המפורסמות בהונגריה ● עוגת הפלודני שלה זכתה בפרסים, והמקומיים נוהרים לבית הקפה שבבעלותה ● עכשיו היא מוציאה ספר מתכונים, "חיי במטבח", והופכת רשמית ליידישע מאמא הלאומית ● ראיון ומתכון

כשזמן ישראל הצטרף לרייצ'ל רוי במטבח הניסויים של המו"ל שלה, במהלך צילומים לספר הבישול החדש שלה, האופה והשפית ההונגריה הסלבריטאית כבר חיכתה לנו עם צלחת גדושה באוזני המן.

נכון, לא היה פורים, אבל טעימה אחת מהעוגיות המשולשות הרגיעה את לוח השנה הפנימי שלנו וסייעה לנו לשכוח שבחוץ יולי חם ומיוזע. אוזני ההמן שלה רכות ולעיסות, בניגוד לרוב החלופות הפריכות והמתפוררות, ומכוסות בשכבה נדיבה של אבקת סוכר. רוי מילאה את אוזני ההמן שלה בריבת שזיפים – מרכיב מרכזי בעוגת הפלודני המפורסמת שלה.

רייצ'ל רוי, במרכז, עובדת במטבח הניסויים של ההוצאה לאור של ספרה ביולי 2020 (צילום: יעקב שוורץ)
רייצ'ל רוי, במרכז, עובדת במטבח הניסויים של ההוצאה לאור של ספרה ביולי 2020 (צילום: יעקב שוורץ)

רוי ידועה בהונגריה בזכות המאפים שלה, אבל היא בנתה את שמה על הפלודני – מאפה הונגרי-יהודי מסורתי שעשוי מתפוחים, אגוזים, שזיפים ופרג, שאותם דוחסים בין שכבות של בצק דקיק. לפלודני יש תפקיד חשוב באהבתם של ההונגרים לאוכל יהודי, ואפשר למצוא אותו במאפיות, בתי קפה ובמסעדות ברחבי המדינה. אם נכנסתם למוסד יהודי שמצדיק את שמו, רוב הסיכויים שהם מגישים את הפלודני של רוי.

בזכות המאפה זכתה רוי לשבחים ולפרסים, ביניהם התואר Best of Budapest ופרס הונגריה למאפייה הטובה ביותר בשנת 2014. היום היא מפעילה שלוש מאפיות, מנחה תוכנית בישול ומפציעה לעיתים באירועים מקומיים. רוי היא גם שופטת בתחרות השפים הצעירים היוקרתית Chaine des Rotisseurs, למרות שהיא ממהרת לציין שהיא שופטת של המטבח, ולא של הטעימות, מכיוון שהיא לא אוכלת חזיר.

עוגת הפלודני המפורסמת של רייצ'ל רוי
עוגת הפלודני המפורסמת של רייצ'ל רוי

"התיבול האהוב עלי במטבח הוא חזה אווז מעושן. אני משתמשת בזה במקום בפנצ'טה", סיפרה רוי לזמן ישראל בריאיון, שבועות ספורים לפני פרסום ספרה החדשה, "חיי במטבח" (Eletem a Konyaban) ב-9 בנובמבר.

שמו של הספר מילולי למדי. הוא מחולק לקטעים שכוללים ארוחות לשבת ולחגים, מתכונים שלמדה מאמה, והמנות האהובות שהיא מכינה לבעלה ולשני בניה. הספר מקבל את השראתו מיומני אוכל בכתב יד שכתבה רוי כל חייה. פיטר ספלקי, מייסד ההוצאה לאור ההונגרית הפופולרית Boook, שמפרסמת בעיקר ספרי בישול, אמר לזמן ישראל שגם הגרסה באנגלית כבר בדרך.

בגלל שספר הבישול עוסק בכל כך הרבה היבטים בחייה של רוי, ניתן למצוא בו מתכונים לקארי עוף לצד מתכונים יהודיים מסורתיים כמו חרמזלך, גרסת דמויית פנקייק למצה בריי. לבנים שלה, בני 9 ו-11, רוי מכינה גרסה מעודכנת בציפוי שוקולד לבן וסוכריות סמארטיז.

רייצ'ל רוי (צילום: Dániel Végel/ Boook Publishing)
רייצ'ל רוי (צילום: Dániel Végel/ Boook Publishing)

"בפעם הראשונה שהכנתי להם את זה, הם הסתכלו עלי ואמרו, 'מאמא, עכשיו אנחנו יודעים למה זכית בפרס ההוא'", צוחקת רוי. "ואני עניתי, כן, בגלל זה".

רוי זוכרת שכתבה ביומן האוכל הראשון שלה בפעם הראשונה כשהיא ובעלה מיקלוש מלושיק אירחו את ארוחת השבת הראשונה שלהם בדירתם הקטנה והלא מצוידת.

"זאת הייתה דירה של 23 מטר רבוע, אתה יכול לדמיין את זה", היא אומרת. "אבל הייתה לנו גינה יפהפייה וזה היה מאוד רומנטי. אז אני עומדת שם ומתחילה להכין ארוחת ערב לשמונה אנשים – לא היה לי אפילו תנור. היה לי משהו שדומה למיקרוגל והיה מאוד חמוד. אז התחלתי לכתוב כזה, 'הכנתי משהו מיוחד', ושכולנו היינו צריכים להניח את הצלחות שלנו על הירכיים".

"התחלתי לכתוב דברים שאהבתי להכין, אבל תמיד חלמתי שיהיה לי בית משלי כדי לארח בו את ארוחות שבת", היא אומרת. "בגלל שתמיד ידעתי שהבית שלי יהיה המקום שבו אכין המון אוכל לכל החברים שלנו שיגיעו, סוג של מרכז שבת. אני אפילו לא צריכה להזמין אנשים, הם פשוט מתקשרים ואומרים כן או לא, האם הם מגיעים השבוע או לא".

בביתם הנוכחי, מעבר לפינה מהדירה שבה התחילו את חייהם המשותפים, רוי ידועה בארוחות השבת המפוארות שהיא מארחת מדי שבוע.

היא כנראה ירשה את גן האירוח מהוריה. אמא שלה, מאיה רוי, היא טבחית, אשת עסקים, מורה לעברית והבעלים של קפה נואה (Noé Cukrászda), שמאז כבר עבר לידיה של רייצ'ל. היא ממשיכה להפעיל חנות יודאיקה באזור הרובע היהודי ההיסטורי של בודפשט. אביה של רוי, הרב המנוח תמאש רוי, שימש כרב הראשי של יהודי הונגריה מהרגע שהותרו שוב ביטויים דתיים, אחרי נפילת המשטר הקומוניסטי ב-1989.

"ביצים יהודיות" של רייצ'ל רוי (צילום: Dániel Végel/ Boook Publishing)
"ביצים יהודיות" של רייצ'ל רוי (צילום: Dániel Végel/ Boook Publishing)

הוריה אירחו לעיתים קרובות "מסיבות צ'ולנט" בביתם, מספרת רוי, עם מספר רב של אורחים מרתקים שהיו מנהלים דיונים אינטלקטואלים מעל קערות החמין המהבילות של אמה.

"כל מה שאני יודעת על בישול למדתי ממאמא שלי", אומרת רוי, שלמדה עיצוב אופנה לפני שלקחה את ההגה בקפה נואה. "אהבתי להיות איתה במטבח. זה תמיד היה כיף, אף פעם לא משעמם. היא מכניסה כל כך הרבה אהבה לכל דבר שהיא עושה".

רוי אומרת שהעבודה בתעשיית המזון לא תמיד קלה. "קשה להיות אישה בעולם הגסטרונומי, בגלל שזה עולם מאוד פטריארכלי ואת צריכה להיות חזקה וזורמת וישירה בקשר לרעיונות שלך – הכל בעת ובעונה אחת" – אבל היא עדיין נהנית לבשל בזמנה הפנוי. היא רוצה שקוראי הספר שלה יחוו אות אותו הדבר.

"זה כמו חלון לצורת החיים שלי, איך אני חושבת על אוכל, וזה באמת משהו של בית – לא כמו כל הדברים המקצועיים. זה, כאילו, מה אני עושה בבית?", אומרת רוי. "הזמן הזה במטבח שלך הוא הזמן שלך ליהנות מלהכין אוכל, להגיש אוכל באהבה".

ארוחת שבת אצל רייצ'ל רוי (צילום: Dániel Végel/ Boook Publishing)
ארוחת שבת אצל רייצ'ל רוי (צילום: Dániel Végel/ Boook Publishing)

"אני יידישע מאמע מודרנית", היא מכריזה על עצמה. "יכולה להיות לי קריירה, אבל אני גם יכולה לפנות לי זמן ליהנות במטבח. ואני חושבת שזה עולה מהספר, וזאת המטרה שלי. לעזור לאנשים למצוא את הדרך שלהם ליהנות במבטח, ולא רק לבשל בתור עוד מטלה שהם חייבים לעשות".

לחנוכה ופסח, וגם בימי חול: הלביבות של רייצ'ל רוי

"חיי במטבח" כולל כמובן גם מתכונים שונים ללטקעס – אבל דווקא המתכון עם השם הפשוט "לטקעס" עשוי מקמח מצה, ורוי אומרת שאמה היתה מכינה את הלביבה הזו כארוחת ערב קלה גם בימי חול. "ארוחת הערב הקלה שאמא שלי היתה מכינה לנו", כותבת רוי בספרה, "היא מאכל מסורתי של חנוכה. אבל המתכון מזכיר לי את ערבי הילדות שלי".

הרכיבים להכנת לביבה אחת גדולה – יש להכפיל במספר הסועדים:

לביבת קמח מצה של רייצ'ל רוי (צילום: Dániel Végel/ Boook Publishing)
לביבת קמח מצה של רייצ'ל רוי (צילום: Dániel Végel/ Boook Publishing)
  • 30 גרם (רבע כוס) קמח מצה
  • 2 ביצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לטיגון:

  • 2 כפיות שמן

להגשה:

  • 2-3 כפיות שמנת חמוצה
  • חופן עלי רוקט

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקמח עם הביצים, מתבלים במלח ופלפל וטורפים עם מזלג ככל האפשר.
  2. מחממים את השמן במחבת על להבה בינונית ויוצקים פנימה את התערובת.
  3. כשהלביבה מתחילה להשחים בצדדים, הופכים אותה ומטגנים את הצד השני.
  4. מגישים עם שמנת חמוצה ורוקט, מוסיפים עוד מלח אם צריך.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 906 מילים
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

פיקוד העורף מחמיר את ההנחיות וסוגר את מוסדות החינוך סמוך לגבול לבנון

יירוטים בשמי כרמיאל לראשונה מאז הכרזת הפסקת האש בין ישראל ללבנון, רוחצים בחוף נהריה תועדו נמלטים על רקע נפילות קרובות בים; רקטות שנורו לצפת וקריית שמונה יורטו; הלילה נפלה רקטה בקריית שמונה וגרמה נזק - ללא נפגעים ● יועצו של חמינאי: טראמפ בוגד בדיפלומטיה; הגסת׳: ארצות הברית מוכנה לחדש את התקיפות נגד איראן אם לא יושג הסכם

לכל העדכונים עוד 11 עדכונים

הפה של מאי גולן לא רק דוחה, הוא גם מסכן את ישראל

בשבוע שעבר, השרה לשוויון חברתי מאי גולן עלתה לנאום במליאת הכנסת והטיחה בחבר הכנסת גלעד קריב ממפלגת הדמוקרטים שהוא "מחתן כלבים בבתי הכנסת ההזויים שלך".

כידוע, גלעד קריב אינו מפקד פלגה ביחידת עוקץ הצה"לית ולא אחראי על צוותי כלבנים, אלא אחד ממנהיגי היהדות הרפורמית בישראל.

צח בורוביץ' הוא מנכ"ל חברת "הקבינט" קשרי ממשל ולובינג, ובעברו איש המועצה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 548 מילים ו-1 תגובות
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

אנרגיות של מלחמה בעמק

חברי קיבוץ גבעת חיים מאוחד הצביעו נגד הקמת תחנת כוח גזית, אבל זו רק התחנה הראשונה במאבק שמסעיר את עמק חפר ● אתרי הטבע בצפון שוב נסגרו בגלל המלחמה, והישראלים מתנתקים מחבל ארץ שאין לו תחליף ● הגשר החדש מעל הירקון אלגנטי ומזמין אבל נטול צל ● וגם: רשתות ישנות ממטעי הבננות מגנות על חיילים בלבנון

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לתושבי גבעת חיים ועמק חפר בכלל: זיכרו, כל ניצחון הוא זמני ורק ההפסד ניצחי. אתם עוד תכירו את החזירים: סגרו להם את הדלת? ינסו להיכנס מהחלון. קיבלו חוות דעת שלילית? יקנו חוות דעת חיובית. ה... המשך קריאה

לתושבי גבעת חיים ועמק חפר בכלל: זיכרו, כל ניצחון הוא זמני ורק ההפסד ניצחי. אתם עוד תכירו את החזירים: סגרו להם את הדלת? ינסו להיכנס מהחלון. קיבלו חוות דעת שלילית? יקנו חוות דעת חיובית. הפסידו בוועדת הכנסת ביום? יעשו את זה באישון לילה. אין לנוח על זרי הדפנה. היו עירניים כל הזמן. גייסו לצידכם את טובי המומחים, אלה שמכירים את כל הטריקים ואת כל השטיקים. בהצלחה רבה! מחזיקים לכם אצבעות!

לכתבה המלאה עוד 1,682 מילים ו-1 תגובות
אמיר בן-דוד

בינה מלאכותית, רגשות אמיתיים

בימים האחרונים עורר ראש הממשלה בנימין נתניהו סערה ציבורית לאחר ששיתף סרטון תחת הכותרת "ביביסט, לא חצי בן אדם". הסרטון מציג סצנה משפחתית הבנויה כפרודיה על "יציאה מהארון": בן צעיר מתיישב מול הוריו, והם מבטיחים לו שיאהבו אותו בכל מקרה. אלא שהגילוי הדרמטי אינו נטייה מינית אלא זהות פוליטית: "אני ימני. אני ביביסט".

מכאן מתגלגלת הסצנה לתגובה מבוהלת של המשפחה הליברלית כביכול, שמתקשה ליישב בין דמותו של הבן המשכיל, עובד ההייטק וקורא הספרים, לבין האפשרות שהוא תומך בנתניהו. הסרטון הפוליטי והבוטה טוען, שבישראל קיימים "ביביסטים בארון", אנשים שמסתירים את עמדתם מפני סביבה חברתית, מקצועית ותרבותית שמביטה בהם בבוז.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות: 1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור. 2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת... המשך קריאה

מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות:
1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור.
2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת לכל "ימני" באשר הוא).

לפוסט המלא עוד 1,259 מילים ו-2 תגובות

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

למקרה שפיספסת

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים

תגובות אחרונות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.