JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ארדן משוכנע שהפטור מוויזה קרוב. האמריקאים פחות אופטימיים | זמן ישראל

ארדן משוכנע שהפטור מוויזה קרוב. האמריקאים פחות אופטימיים

לאחר פנייתו האישית לביידן בחדר הסגלגל, ארדן אומר לזמן ישראל כי יש בוושינגטון הבנה גוברת לנושא, וכי ניתן יהיה להתגבר על המכשולים בחודשים הקרובים ● אולם מקור אמריקאי מבהיר כי הדרך עוד ארוכה

גלעד ארדן עם ג'ו ביידן בחדר הסגלגל בבית הלבן, 29 ביוני 2021 (צילום: חיים צח / לע"מ)
חיים צח / לע"מ
גלעד ארדן עם ג'ו ביידן בחדר הסגלגל בבית הלבן, 29 ביוני 2021

אף על פי ששירת כשגריר ישראל בארצות הברית במשך פחות משנה, גלעד ארדן מקווה להותיר בוושינגטון חותם אשר ישפיע על הישראלים בארץ הרבה יותר מקודמיו.

לאחר שפנה באופן אישי לנשיא ארצות הברית ג'ו ביידן בבית הלבן לפני מעל לשבוע, ארדן מאמין כי וושינגטון בדרכה לכלול את ישראל בתוכנית הפטור מוויזה, דבר שיהיה בבחינת התפתחות משמעותית עבור אלפי ישראלים המבקשים לטוס בצורה חלקה יותר לארצות הברית מדי שנה.

"היה לי חשוב לדבר ישירות עם הנשיא ביידן על הנושא הזה", הוא אומר לזמן ישראל על תוכנית הפטור מוויזה. "אמרתי לו שאם הוא מחפש צעדים שיזכו לתמיכה דו-מפלגתית, זה בהחלט אחד מהם. זה ביטוי של הברית בינינו".

כמה שעות לאחר מכן, אחרי שהסתיימה הפגישה בין ראש הממשלה נפתלי בנט והנשיא ביידן, הבית הלבן שחרר הצהרה שלפיה בכוונתו לחזק את שיתוף הפעולה הדו-צדדי עם ישראל, "לרבות שיתוף פעולה למען הכללת ישראל בתוכנית הפטור מוויזה. המנהיגים הנחו את צוותיהם להגביר את ההתייעצויות בשעה שישראל עובדת על התאמה לדרישות התוכנית".

"אני אופטימי כי אני יודע מה חסר", אומר ארדן, ומבהיר כי אף על פי שאישור סופי יינתן ככל הנראה רק בעוד ארבעה או חמישה חודשים לפחות, שני הצדדים קרובים הרבה יותר למציאת פתרון משהיו אי פעם קודם לכן.

"אני אופטימי כי אני יודע מה חסר", אומר ארדן, ומבהיר כי אף על פי שאישור סופי יינתן ככל הנראה רק בעוד ארבעה או חמישה חודשים לפחות, שני הצדדים קרובים הרבה יותר למציאת פתרון משהיו אי פעם

ארדן כבר לא יהיה השגריר בארצות הברית אם וכאשר ישראל תהפוך למדינה ה-40 שמצטרפת לתוכנית הפטור, המאפשרת ביקורים של עד 90 יום לצורך תיירות או עסקים.

הוא החל לעבוד על הנושא זמן קצר לאחר תחילת כהונתו כשגריר ישראל בארצות הברית בינואר השנה. הוא פנה לשר לביטחון פנים אלחנדרו מיורקס, ולשכותיהם יצרו קבוצות עבודה משותפות כדי לקבוע אילו צעדים יידרשו כדי להסיר את המגבלות מעל תיירים ישראלים הטסים לארצות הברית.

במהלך הדיונים הללו קיבלה שגרירות ישראל, לראשונה, את פירוט שיעורי הדחייה של בקשות ויזה ישראליות לארצות הברית.

"גילינו שהרוב הגדול של הבקשות שנדחו היה של צעירים שרק השתחררו מהצבא", אומר ארדן. "מי שבוחנים את הבקשות רואים בני 22 או 23 שעדיין אין להם תואר אקדמי או עבודה רצינית, ומניחים שהם מנסים להגר בצורה בלתי חוקית".

ארדן מוסיף כי אותם פקידים לא מבינים שהצעירים האלה השתחררו לא מזמן משירות חובה, ושהם רק רוצים לטייל ו"לנקות את הראש" לשנה לפני שיחזרו לישראל.

כדי להוכיח את טענתו, ארדן מצביע על שיעור הישראלים שנשארו בארצות הברית באופן בלתי חוקי לאחר שהוציאו ויזת תיירות, שהוא מהנמוכים ביחס לאזרחי מדינות אחרות ועומד על 0.5% בלבד.

ארדן מצביע על שיעור הישראלים שנשארו בארצות הברית באופן בלתי חוקי לאחר שהוציאו ויזת תיירות, שהוא מהנמוכים ביחס לאזרחי מדינות אחרות ועומד על 0.5% בלבד

ארדן מאמין כי לאחר שיחות עם בכירים בממשל ביידן "אי ההבנה" תתוקן, ושיעור דחיית בקשות הוויזה ירד אל מתחת ל-4.5% הנוכחיים. על מנת שמדינה תצורף לתוכנית הפטור מוויזה של ארצות הברית, שיעור הדחיות צריך לעמוד על פחות מ-3%.

נוסעים עומדים בתור לביקורת רשויות ההגירה והמכס בשדה התעופה ג'יי-אף-קיי בניו יורק. אילוסטרציה (צילום: AP Photo/Seth Wenig)
נוסעים עומדים בתור לביקורת רשויות ההגירה והמכס בשדה התעופה ג'יי-אף-קיי בניו יורק. אילוסטרציה (צילום: AP Photo/Seth Wenig)

לאחר ששיעור הדחיות יפחת, "מכשולים אחרים יהיו פתירים", אומר ארדן, ומסביר כי אלה כוללים את יחסה של ישראל לאמריקאים פלסטינים בנמל התעופה בן-גוריון, שארצות הברית רואה בו מכשול להכללתה של ישראל בתוכנית הפטור.

לאחר פגישת בנט-ביידן בשבוע שעבר, המועצה ליחסים אמריקאיים-אסלאמיים היושבת בוושינגטון פרסמה הודעה הקוראת לנשיא ארצות הברית שלא להעניק לישראל פטור מוויזה "ללא התחייבות מוצקה לזכויות נסיעה הדדיות לכל האמריקאים – בכלל זאת נוסעים מוסלמים, פלסטינים ואמריקאים ערבים, שפעמים רבות נתקלים בהגבלות כניסה חמורות או באיסורי כניסה מוחלטים עם הגיעם לישראל".

ארדן אומר כי הוא אינו רואה שום בעיה בדרישה הזאת, וטוען כי יש להתיר את הכניסה לישראל לכל האמריקאים, לרבות אלה ממוצא פלסטיני, "אלא אם כן קיים מודיעין ספציפי על אדם מסוים".

גורם ביטחוני אמר לזמן ישראל כי גם שב"כ אינו רואה ביחסו ללא-ישראלים בגבול "מכשול בלתי עביר" להכללתה של ישראל בתוכנית הפטור מוויזה של ארצות הברית.

גלעד ארדן (צילום: AP Photo/Ariel Schalit)
גלעד ארדן (צילום: AP Photo/Ariel Schalit)

אולם בעוד שלדברי ארדן קבלת אישור מארצות הברית עשויה להיות עניין של חודשים ספורים, מקור אמריקאי המכיר את הנושא שפך מים צוננים על התחזית האופטימית של השגריר.

"גם אם שיעור דחיית הבקשות ירד אל מתחת ל-3%, הרשויות לבטח ירצו עוד זמן כדי לוודא שהשיעור הזה נותר יציב", אומר המקור לזמן ישראל. "זה לא שברגע שהוא ירד מתחת ל-3% יוענק פטור לאלתר".

"גם אם שיעור דחיית הבקשות ירד אל מתחת ל-3%, הרשויות לבטח ירצו עוד זמן כדי לוודא שהשיעור הזה נותר יציב. זה לא שברגע שהוא ירד מתחת ל-3% יוענק פטור לאלתר"

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 680 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 16 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן; הלחימה בצפון נמשכת

לבנון הודיעה לארה"ב שהנשיא עאון לא ישוחח עם נתניהו

טראמפ כתב מוקדם יותר כי מנהיגי ישראל ולבנון ישוחחו היום לראשונה זה 34 שנה ● גורם איראני בכיר: יש התקדמות במו״מ עם ארה״ב, אין פיתרון לאורניום ולהגבלות על העשרה ● קאליבאף: הפסקת אש בלבנון תהיה תוצאה של מאמצי "ציר ההתנגדות" ● דיווח: לוחמים מכוח 100 הוחזרו לשירות מילואים פעיל ● טיל ששוגר הלילה מלבנון התפוצץ בשטח פתוח מדרום לחיפה

לכל העדכונים עוד 21 עדכונים
אמיר בן-דוד

ביבי מחכה לג'וזף

יש באוויר תחושה כאילו נרקח מאחורי הקלעים ומאחורי גבנו מהלך דרמטי כלשהו בין ישראל ללבנון. מהלך שיכולות להיות לו השלכות מרחיקות לכת על העתיד המדיני, הבטחוני והפוליטי של האזור ● וגם: התקף חרדה בצפון ● ארה"ב מפנה גב לישראל ● תעשו פרצוף מופתע ● ועוד...

נשיא לבנון ג'וזף עאון, ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו (צילום: AP Photo/Alex Brandon, מונטז')
AP Photo/Alex Brandon, מונטז'

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

שבע שנים אחרי השקתו, זמן ישראל יוצא לדרך חדשה ● מכתב לקוראים מעורכת האתר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 197 מילים

מירי רגב בונה את התיק נגד ישראל

"חיילים רוקדים ושרים זה לא פשע מלחמה, לא משנה מה הם שרים. במידה שחיילים מסוימים עברו על חוקי המלחמה הדבר יידון במערכת המשפט הישראלית…. מעבר לכך יש לקחת בחשבון שלא כל חבר כנסת או שר קובעים מדיניות, ומעבר לכך יש לקחת בחשבון שלא כל אמירה כעוסה שווה ערך למדיניות שמתממשת".  

בדבריו אלו בבית הדין הבינלאומי בהאג, התייחס פרופסור מלקום שאו, מי שנשכר לעמוד בראש צוות ההגנה של ישראל בדיונים, לשלל הציטוטים שהביאה התביעה של פוליטיקאים, חיילים ואפילו זמרים.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 770 מילים

פרמיית הממ"ד מזנקת

המלחמה עם איראן הקפיצה מחדש את הביקוש למיגון והבליטה את הפערים בין האזורים השונים בארץ והדירות: בתל אביב הפערים במחירים הגיעו לעשרות אחוזים, בבאר שבע המשקיעים נשארים עם הישנות, ובצפון הביקוש לממ"ד הפך לתנאי סף ● "אנחנו לא מצליחים לחזור לשגרה"

לכתבה המלאה עוד 1,323 מילים

למקרה שפיספסת

בהתלהבות ובנחישות - בעקבות הונגריה, קץ הדיקטטורה גם בישראל

ההישג ההונגרי האדיר של הבסת ויקטור אורבן ברוב כה גדול, וקבלת הדין הדמוקרטית של הרודן בהתייחסותו לתוצאות בחירת העם – הם משב רוח ענק להצלחת מחנה התקווה בבחירות בישראל בעוד חצי שנה.

טבעי הוא, שבצד השמחה וההתרגשות הגדולים, רבים.ות מפרסמים ודנים בלקחים, מסקנות, המלצות, השוואות, אסטרטגיות, ההגנה על ההליך הדמוקרטי ועוד. הגם שחייבים להזכיר שלכל עם יש את ה-DNA, הנסיבות, האפיונים והתנאים הייחודיים שלו, הרי שלמידה הדדית ושאיבת רעיונות ויישומם היא מפרה. 

ד״ר ענת מאור היא חברת כנסת לשעבר, חברת קיבוץ נגבה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,429 מילים ו-1 תגובות

נתניהו מתגאה שמנע שואה שנייה באיראן, אך המציאות רחוקה מכך

בנאומו ביום השואה ב"יד ושם", ראש הממשלה התפאר כי הבטחתו ההיסטורית לעצור את תוכנית הגרעין של טהרן קוימה במלואה ● אלא שדווקא נתניהו אמור לדעת טוב מכולם שהיעדים המרכזיים עדיין לא הושגו, שהמשטר לא הופל, ושהסכנה הקיומית מרחפת כעת מעל ישראל יותר מתמיד ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,868 מילים

תגובות אחרונות

הבלוף של עינת וילף

הדבר האחרון שמותר לעשות כשמבקשים לבקר רעיון, עמדה, מדיניות, של מאן דהו, הוא לדון בו אד-הומינם, כלומר לבקר את הכותב/ת באופן אישי, במקום לדון בדעות כשלעצמן. במקרה של ד"ר עינת וילף כן צריך לנהוג כך, מכיוון שמה שהיא עושה באחרונה מבטא תופעה רחבה ומכוערת.

ההסבר פשוט.

יורם פרי הוא פרופסור אמריטוס מאוניברסיטת UMD בארה"ב. סוציולוג פוליטי, שפרסם עשרות מאמרים ושישה ספרים, בעיקר על יחסי חברה-צבא, צבא-פוליטיקה, תקשורת ודמוקרטיה. רבים מהם זכו בפרסים בינלאומיים בעלי יוקרה, בין השאר ספרו "רצח רבין ומלחמת התרבות בישראל". בעבר הקים ועמד בראש מכון הרצוג לתקשורת, חברה ופוליטיקה באוניברסיטת תל-אביב.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
5

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לטעמי יורם פרי טועה כאשר הוא טוען שיש לתקוף אישית את וילף. הרעיונות שהיא מציגה כל כך חלשים, שאין בעיה להפריך אותם בחמש דקות. טעות נוספת של פרי היא עצם הנפילה במלכודת הטיעו של וילף. הוא... המשך קריאה

לטעמי יורם פרי טועה כאשר הוא טוען שיש לתקוף אישית את וילף. הרעיונות שהיא מציגה כל כך חלשים, שאין בעיה להפריך אותם בחמש דקות.
טעות נוספת של פרי היא עצם הנפילה במלכודת הטיעו של וילף. הוא טוען שהתגבש עם פלסטיני כאשר היא טוענת שאין כזה. זהו דיון מופרך, מיותר, שלא ייתכן שהוא מתבסס על המציאות. לדוגמא: האם יש עם בלגי? יש שם צרפתים והולנדים. מהי המורשת הבלגית? מה עקרונות היסוד לש האומה הבלגית? אבל יש מדינה בשם בלגיה ואף אחד לא מתכוון לטעון נגד קיומה.
מה לגבי דרום סודן? זו מדינה ש"נולדה" כדי להפסיק מלחמה עקובה מדם. אולי "נבטל" גם אותה?
לא ברור לי מדוע יש צורך לתקוף אישית או להגן על קיומו של עם פלסטיני. אפשר בלי שני אלה, עדיין להתבסס על דוגמאות מן המציאות, כדי לטעון בעד מדינה פלסטינית ותהליך שלום.

אילו שינויים חלו בעמדות אש"ף, פתח והרש"פ? נא לצרף ראיות מקיפות ומשכנעות בערבית - כי יש רבות כאלה שמוכיחות שלא חל שום שינוי, ולהיפך. הם לא מכירים בישראל ושורפים להשמיד אותה (כלומר את הכי... המשך קריאה

אילו שינויים חלו בעמדות אש"ף, פתח והרש"פ? נא לצרף ראיות מקיפות ומשכנעות בערבית – כי יש רבות כאלה שמוכיחות שלא חל שום שינוי, ולהיפך. הם לא מכירים בישראל ושורפים להשמיד אותה (כלומר את הכיבוש, שבו שם נרדף לישראל) ו"להחזיר" את כל "הפליטים", בדיוק כמו חמאס.
מה ישראל לא עשתה ולא עושה כדי לרצות ולתמוך ברשות ובעזה? הרי מתנגדי ביבי היום משתמשים בסיסמאות "מממן חמאס" בזמן שהם לפני הטבח ראו בסנואר "מנהיג פרגמטי". בקיצור, אד הומינם לא ישנה את המציאות ואת העובדות.

כתיבה אקדמית נאה, אבל, היסטורית, במדמנה הפוליטית ובמחוזות פרקטיקות של הינדוס מקיאווליאני, שיסוי שיבוש שקר, השימוש הכוחני באנשים/נשים ובכלים כדי לגרור קולות בין גושים, לכרסם באחוזי חס... המשך קריאה

כתיבה אקדמית נאה, אבל,
היסטורית,
במדמנה הפוליטית ובמחוזות פרקטיקות של הינדוס מקיאווליאני, שיסוי שיבוש שקר,
השימוש הכוחני באנשים/נשים ובכלים
כדי לגרור קולות בין גושים,
לכרסם באחוזי חסימה של מחנה יריב,
להנדס תודעה או לזכות בהכנסות,
ולהיכנס מתחת לאפיריון פשיזם תיאוקרטי
מתוזמרים יחד עם
הצפות כאוס, בלבול מחנה היריב בקשקושים, השתלטות, שחיתות ויצירת חוסר אונים נרכש.
לגברת המדוברת (מה קשור איך היא נראית?!)
יש רקורד מסויים ותפנית חצי חדה חצי קורצת,
בתוך הקשר שהוא הרבה יותר קיומי ושיטתי,
לכאורה. הציון במאמר של פורומים וארגונים שונים מעניין ומהותי יותר מהרטוריקה המשוכללת…

(ובלי שום קשר,
מעניין שהיה איש טוב מבית טוב עם ערכים טובים ומפלגה די טובה ומשרד עורכי די טוב,
מעניין מה קרה שהפך כרכיכה.
ובלי שום קשר בכלל,
מי פרץ לסלולריים של חברי יש עתיד, ובנט וגנצי?)

לפוסט המלא עוד 1,363 מילים ו-5 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

אם בנט ואיזנקוט לא יתעוררו, יש עתיד תקרוס לנגד עיניהם

יש עתיד ממשיכה להוביל מאבק פרלמנטרי אינטנסיבי ולבלום חקיקה, אך הבוחרים במרכז נודדים לבנט ולאיזנקוט ● למרות זאת, השניים מתמהמהים עם איחוד והכרעה על הובלה, ובכך מסכנים גם את ניצול הכוח הארגוני והמשאבים של יש עתיד וגם את סיכויי גוש השינוי לקראת הבחירות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 923 מילים ו-2 תגובות

בניסיון להימנע מסעד דרמטי של פיטורי שר, בג"ץ מסתמן כמי שיכפה על בן גביר את אותו "מתווה עקרונות" שכבר הפר פעם אחר פעם ● אלא שהתזה השמרנית שהדהדה באולם בית המשפט בדיון אתמול, המעניקה לגיטימציה לכל פעולה של שר המיישם את הבטחותיו לבוחר, מכשירה למעשה את הפוליטיזציה המסוכנת של המשטרה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,572 מילים ו-4 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

הנשמה מלאכותית בבג"ץ

בג"ץ שוב נדחק לפינה ונדרש להוציא את הערמונים מהאש, כאשר מערכות האכיפה והחוק האחרות קורסות ● בשנתיים האחרונות התרגלנו למצב שבו כל סוגיה ומחלוקת מובאות לפתחו: מהשאלה מי יתגייס ועד מינוי ראשי שב"כ ומוסד ● כשבג"ץ מתקשה להגיע להכרעה בגלל קושי משפטי, מגיעה, כמובן, "האכזבה" ● אם לא תימצא דרך לחזק את שומרי הסף שמתחתיו, גם בג"ץ עלול לקרוס ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 760 מילים

בשוויץ נוסעות רכבות במנהרות באורך עשרות קילומטרים, ובכל העולם רכבות מטרו מסיעות מיליונים מתחת לאדמה – ורק בישראל, בגלל מנהרה באורך 11 ק"מ, הוחלט להגביל את מספר הנוסעים ברכבת מת"א לירושלים ● בעוד המשטרה והרכבת מגלגלות אחריות זו על זו, עולה השאלה כיצד בפרויקט דגל שתוכנן שנים ועלה מיליארדים, לא נלקחו בחשבון כל סוגיות הבטיחות?

לכתבה המלאה עוד 1,293 מילים

ליל הבסטיליה של בודפשט

ויקטור אורבן שלט ללא מצרים במשך 16 שנים והקים מערך תקשורתי ומשפטי שנועד להנציח את שלטונו ● אבל כשהכלכלה קרסה והשחיתות הגיעה לכל פינה, שום חומת הגנה לא עזרה מול מיליוני אזרחים רעבים ● ישראלים המתגוררים בבודפשט מספרים איך נפל הדיקטטור, ולמה בישראל המצב מסובך הרבה יותר

לכתבה המלאה עוד 1,460 מילים ו-2 תגובות

לבנון מחפשת הפסקת אש, חזבאללה מאיים במלחמת אזרחים

שיחות השגרירים נתפסות במחנה השיעי כאיום משמעותי ● במקביל למגעים בוושינגטון, ישראל אינה מוכנה לנצור את האש בעוד בלבנון מזהירים מהידרדרות למלחמת אזרחים ● בינתיים ישראל מצמצמת את האש, נמנעת מתקיפות צפונית לליטני ומותירה לאמריקאים מרחב תמרון מול איראן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 758 מילים ו-2 תגובות

קפיטליזם של מקורבים

הסיפור של ממשלת אורבן הוכיח כי פגיעה בדמוקרטיה אינה רק סוגיה של זכויות אדם, אלא גם מהלך הרסני לכלכלה ● כאשר מפרקים את שומרי הסף, מעוותים את שיטת הבחירות כדי לצמצם תחרות, ומחליפים את השוק החופשי בחברות של מקורבים – מי שמשלמים את המחיר הם האזרחים הפשוטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 751 מילים ו-3 תגובות

נשים יוכלו להתמיין לכל תפקיד בצה"ל

לאחר שש שנים של דיונים, בג"ץ מחייב את צה"ל לפתוח את המיונים לכלל תפקידי הלחימה לנשים ולקבוע מועד לפיילוט בשריון המתמרן ● ההכרעה מצמצמת את שיקול הדעת של הצבא מול לחצים פוליטיים וחברתיים ומעבירה אליו את חובת ההוכחה לסגירת תפקידים ● ברקע המלחמה והמחסור בכוח אדם, השופטים מדגישים כי מדובר לא רק בשוויון אלא גם בצורך ביטחוני ממשי

לכתבה המלאה עוד 1,509 מילים

מי עדיין קורא סיפורי שואה?

ליסבת הנק עומדת בראש הוצאת הספרים הגדולה באירופה לזיכרונות שואה, ועוקבת בזמן אמת אחר נתוני הקריאה העולמיים ● בריאיון לזמן ישראל היא מספרת כיצד טבח השבעה באוקטובר הוביל לצניחה חדה בביקוש, על החרם מצד חנויות ספרים שמסרבות לארח סופרים, והאיומים שהובילו לאבטחה משטרתית

לכתבה המלאה עוד 1,373 מילים

אובדן מנוף הלחץ עלול לדחוף את איראן להסלמה

כמעט יממה למצור הימי במצר הורמוז, ארה"ב ואיראן משמרות בשלב זה את הפסקת האש ● אולם לצד המהלכים הצבאיים, וושינגטון משתמשת גם במנופים רגישים יותר עבור טהרן, ובראשם סוגיית שמו של המפרץ הפרסי ● עבור איראן לא מדובר בניואנס סמנטי אלא בסמל לאומי, ובמצב שבו מנוף הלחץ המרכזי שלה נפגע, גוברת ההסתברות לחזרה לפעולה דרך שליחים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 632 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.