נמצאה לנו תרופה: במקום אנרגיה פוסילית מזהמת, ובמקום אנרגיה סולארית שצורכת שטח, נייצר חשמל באמצעות כורים גרעיניים. מה, לא?
נראה שפתרון חדש-ישן מהלך קסם על חלקים מהתנועה הסביבתית בישראל: אנרגיה גרעינית. דברים ברוח זו ביטא מנכ"ל רשות הטבע והגנים היוצא, שאול גולדשטיין, כשאמר: "אם אתה רוצה אנרגיה נקייה באמת – זה גרעין".
רן רביב חבר בצוות NZO תוכנית לאומית לאנרגיה מתחדשת. אוהב מדבר וג'אז. תושב בית שמש, נשוי ואב ל-3.
יובל רפאל זכתה השבוע בגמר "הכוכב הבא לאירוויזיון", אחרי עונה בסימן מלחמה וסיפורי תקומה. שני מועמדים בולטים אשר הגיעו לגמר היו: הזוכה, יובל רפאל שהייתה במיגונית הזוועות והצליחה לשרוד מתחת לגופות של צעירות וצעירים שבילו במסיבת הנובה, ניסו למצוא מחסה באותה מיגונית אך מצאו בה את מותם; ודניאל וייס מבארי, ששרד את אותה שבת השחורה, אך איבד את הוריו שנרצחו ב-7 באוקטובר על ידי בני עוולה.
מה שיובל ודניאל עברו הוא דבר מזעזע, פוצע וטראומתי מכל הבחינות. ראוי מאוד לספר את הסיפור שלהם, ראוי ונכון לתת להם כל במה אפשרית. מה שפחות ראוי בעיני היה הקידום המוגזם והשימוש התכוף בסיפורם.
מיכאל שמייצר הוא יועץ תקשורת ומנהל שיווק, יח״צ וסושיאל מרמת גן, מומחה לענייני אירוויזיון וחובב למעלה מ-10 שנים. ביקר בלא מעט תחרויות אירוויזיון וביניהם האירוויזיון האלמותי בתל אביב.
יש הפסקת לחימה. חמאס לא נכנע ונישאר לשלוט ברצועה עד להודעה חדשה. זה רע לישראל וזה רע לילדי עזה. המלחמה הזאת היא טרגדיה של קונספציה שקבעה שחמאס מורתע, שהזרמת כסף לארגון טרור בולמת טרור, ושההפרדה של עזה מיו"ש טובה לעתיד.
הממשלה עשתה כל מהלך שנתן חמצן לחמאס להמשיך את המלחמה בישראל ולשלוט בעזה. חתמנו על הסכם שהנשיא ג'ו ביידן הציע כבר לפני שנה, אבל עד שלא ניסינו את הדרכים האחרות של הרס ושכול לא הלכנו למהלך הנוכחי.
משה בן עטר הוא פובליציסט, מחבר הספר "המסע לישראל האחרת". עסק שנים בתכנון אסטרטגי והיה מנכ״ל המועצה הציונית בישראל, מנהל כפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי, ומנהל המכון למחקר וחינוך בקרן כצנלסון. היה יועצם של כמה שרים ויועץ ליצחק הרצוג. כיום יו"ר המועצה הציבורית היהודית דרוזית.
לאחר אישורי הקבינט והממשלה להסכם המיועד להביא להחזרת 32 חטופים, ועם חזרת שלוש החטופות הראשונות לישראל אחרי 15 חודשים, קשה שלא לצבוט את עצמך ולחוש – "היינו כחולמים".
עם כניסת הפסקת האש לתוקפה, רעם הירי ברצועה וממנה נדם וילדי העוטף והוריהם יכולים לישון סוף סוף בשקט. ויותר מכך: סיום המלחמה בעזה (יש לקוות) והצבת רגלה המהוססת של הרשות הפלסטינית בסדק דלתה – כשברקע טקס ההכתרה לנשיאות של דונלד טראמפ – עשויים להיות צעד ראשון לשינוי דרמטי בהתייחסות ישראל לפלסטינים. ואולי גם חזרתה, בדלת הקדמית, של "עסקת המאה" של טראמפ לבמה המזרח תיכונית. זאת, עם סיכויי הצלחה טובים יותר מהניסיון הראשון, ומאלה של הסכם אוסלו.
ד"ר יוסי בן ארי הוא גמלאי קהילת המודיעין - 50 שנה בתפקידים מרכזיים שונים, ובהם, כתת אלוף בדימוס, היה המדריך הראשי במכללה לביטחון לאומי. הוא מוסמך אוניברסיטת חיפה לדוקטור, מ-2004, ובעברו הוראה אקדמית מרובת שנים. משמש היום כראש מערכת ״מבט מל״מ״, כתב העת של המרכז למורשת התודיעין.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
1. אנרגיה סולארית ורוח (אני לא נגד) אינם פתרון כול זמן שלא פותרים את בעיית האגירה. כרגע האגירה מבזבזת % 25 – % 50 מהאנרגיה. אין פתרון טוב באופק. מי משלם?
2. המדינות מחזיקות תחנות כוח מזהמות על מנת להשלים צריכה בימים ללא רוח ושמש. יש הרבה. מי משלם? ניראה את כול הגיבורים המייצרים אנרגיה נקייה מוכנים להתנתק מתחנות כוח מזהמות!!! ולהיות עצמאים. ניראה אותם קופאים בחורף בעולם מתחמם. בגרמניה מחיר החשמל עלה פי 3 ב- 20 שנים האחרונות.
3. כורים גרעיניים נקיים ומשוכללים. עובדים על הספק קבוע, אבל בזמן של חוסר צריכה יכולים להפיק מימן בחום השיורי ולהשתמש בו להנעת מכוניות במקום בחשמל. זה מה שיהיה בעתיד. היום המכונית החשמלית פופלרית, אבל זה חוסר יעילות להפיק חשמל מגז או פחם ולהטעין מכוניות. עדיף שמכוניות ייסעו על גז.
4. שמש ורוח בקושי % 12 מייצור אנרגיה, גודל ב- % 1 בשנה – פחות מהגידול בצריכה העולמית. לאן זה מוביל?
5. צריכה בפחם כבר 20 שנה לא קטנה. למתי להחכות? רק אנרגייה גרעינית מסוגלת לדחוק פחם.
6. יש משהו שהסינים יודעים ואתה לא מבין? בעוד מדינות ( אנגליה, הולנד) הולכים על כורים גרעיניים. בצרפת זה % 70. הם לא מבינים עניין? יש בישראל 2 כורים גרעיניים ואף אחד לא חושש. למה לחשוש מכור לייצור חשמל? מה ההיגיון?
7.
China ramps up nuclear plans amid power shortage threat
Chinese authorities have responded to rising energy shortages caused by Russia's invasion of Ukraine with an announcement that China will ramp up its nuclear energy capacity, with the goal of reaching 70 gigawatts by 2025. The plan will see two third-generation reactors in Shidaowan connected to the national power grid by 2025 and will promote the country's fourth-generation reactor and the value of nuclear power.
Full Story: South China Morning Post (Hong Kong)
רון שרצר