JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אמנון פורטוגלי: כמה קושיות בסדר הגז החדש | זמן ישראל

כמה קושיות בסדר הגז החדש

אסדת הגז לוויתן (צילום: Flash90)
Flash90
אסדת הגז לוויתן

ב-30 במאי הודיעה דוברות משרד האנרגיה על מהפך במדיניות קידוחי הגז של המשרד: "יוצאים להליך התחרותי הרביעי לחיפושי גז טבעי במים הכלכליים של מדינת ישראל".

המשרד תכנן להקפיא את מכרז הזיכיונות הרביעי עד לסתיו, אבל לדברי מנכ"ל משרד האנרגיה: "המוסכמות שהיו ברורות עד סוף פברואר השתנו".
שרת האנרגיה קארין אלהרר הסבירה:

"מדינת ישראל נרתמת לסיוע לאירופה בגיוון מקורות האנרגיה שלה. משבר האנרגיה העולמי מהווה הזדמנות למדינת ישראל לייצוא גז טבעי, זאת לצד הדאגה הכנה והאמיתית למתחולל באירופה".

שרת האנרגיה הסבירה: "ישראל נרתמת לסיוע לאירופה בגיוון מקורות האנרגיה שלה. משבר האנרגיה העולמי מהווה הזדמנות לישראל לייצוא גז טבעי, זאת לצד הדאגה הכנה והאמיתית למתחולל באירופה"

חצי שנה אחרי ההתחייבות לעצור את כל החיפושים – המלחמה באוקראינה שיכנעה את השרה לעשות סיבוב של 180 מעלות

Posted by TheMarker on Monday, May 30, 2022

מספר קושיות עולות בסדר הגז החדש הזה.

1

יתכן שהקושיה הראשונה והראשית היא איך יגיע הגז מישראל לשווקים ובמיוחד לאירופה. ייצוא/הובלת גז בצינורות מישראל לאירופה, או "סיוע לאירופה בגיוון מקורות האנרגיה שלה" לפי משרד האנרגיה, אינו מעשי, בטח לא בחלון הזמן עליו מדובר.

לכן, כאשר מדברים על ייצוא גז מישראל, מדובר על העברתו בצינורות למצריים והנזלתו בשני מפעלי ההנזלה במצריים. התפוקה של שני המפעלים האלו ביחד היא כ-17BCM לשנה, והם פועלים היום במלוא התפוקה.

זו הנקודה החשובה. יכולת ההנזלה הנוכחית במצרים מוצתה, ולא ברור איך חושבת שרת האנרגיה לייצא את הגז הישראלי לאירופה.

מצרים מייבאת כיום כ-450 מיליון רגל מעוקב של גז ליום, כ-4.5BCM לשנה גז מישראל ליצוא מחדש. מצרים וישראל חתמו לאחרונה על מזכר הבנות להגדלת אספקת הגז הטבעי הישראלי. לדברי שר הנפט המצרי אל-מולה, מצרים מבקשת להגדיל את ייבוא הגז מישראל לקצב של 6-6.5BCM לשנה עד הרבעון הראשון של 2022.

גידול נוסף בכמויות הגז המיובאות מישראל מחייב בניית צינור יבשתי חדש, שיוכל להיות מותקן בשנים 2024-25, אמר אל-מולה.

בנוסף, כיום מדברים על הפעלת שדה הגז אפרודיטה בקפריסין. הגז שיופק ממנו יעבר למצריים להנזלה ויתחרה ויקטין את כמות הגז שאפשר יהיה לייצא מישראל דרך מפעלי ההנזלה האלו.

איך יגיע הגז מישראל לשווקים ובמיוחד לאירופה. ייצוא/הובלת גז בצינורות מישראל לאירופה, או "סיוע לאירופה בגיוון מקורות האנרגיה שלה" לפי משרד האנרגיה, אינו מעשי, בטח לא בחלון הזמן המדובר

2

הקושיה השנייה היא: מדוע לא מגדילים את יכולת הפקת הגז משדות הגז הקיימים לוויתן ותמר? שהרי לא חייבים לחפש שדות גז נוספים, יש מספיק גז בשדות הקיימים. הגדלת תפוקת הגז מתמר ומלוויתן אפשרית, והיא מהירה יותר וזולה יותר מחיפושי שדות גז חדשים.

תוכנית הרחבת "תמר" מ-2014:

Noble Energy Presentation Tamar Capacity Expansion Sep2014
Noble Energy Presentation Tamar Capacity Expansion Sep2014

בפברואר 2022, בכנס משקיעים, מסרה ניומד אנרג'י (לשעבר דלק קידוחים) המחזיקה בכ-45.34% מלוויתן – על הרחבת ההפקה משדה הגז לוויתן, בהתאם לתוכנית הפיתוח המאושרת, בכ-10BCM לשנה. ובכנס של המכון הישראלי לאנרגיה וסביבה, במאי 2022, מסר מנכ"ל ניומד יוסי אבו, על הכפלת היקף הפקת הגז השנתית מלוויתן ל-24BCM.

3

קושייה שלישית – חיפוש, פיתוח והפעלת שדות גז חדשים יימשך כחמש שנים ויותר, ואין לו כל משמעות לעניין הפסקת התלות של אירופה בגז מרוסיה בתקופה הקרובה.

חיפוש, פיתוח והפעלת שדות גז חדשים יימשך כחמש שנים ויותר, ואין לו כל משמעות לעניין הפסקת התלות של אירופה בגז מרוסיה בתקופה הקרובה

ברור שבטווח הקרוב אירופה לא תוכל להחליף את כל הגז הרוסי ב-LNG. פשוט אין כיום בעולם (בלי רוסיה) כל כך הרבה יכולת אספקת גז. אבל באמצע העשור הנוכחי, תמונת המצב עשויה להשתנות מקצה לקצה.

בשנת 2026 ולאחר מכן, כמויות גדולות מאוד של LNG צפויות להיכנס לשוק, כאשר הפרויקטים הנמצאים בפיתוח בארה"ב והקיבולת המורחבת של קטאר ייכנסו לפעולה.

בנוסף, באירופה ובעולם מבינים שהגיעה העת להפסיק את התלות בדלקים מאובנים כמו גז ופחם, ולהאיץ את המעבר למשק המבוסס על אנרגיות מתחדשות. הגז (מתאן) הוא דלק פוסילי מזהם, מסוכן לסביבה הימית, והוא גז חממה עוצמתי במיוחד. הגדלת השימוש באנרגיות חדשות נקיות תקטין את הביקוש לגז.

4

קושייה נוספת נוגעת לתועלת הכלכלית בכל הנוגע לרווחים ממשק הגז לכלל הציבור הישראלי. הטענה שפיתוח משק הגז מהווה בוננזה כלכלית לאזרחי ישראל עומדת על יסודות רעועים, לאור הנתונים העגומים של הקרן לאזרחי ישראל והתחזיות העגומות של רשות המסים בדבר ההכנסות הצפויות מהגז.

משרד האנרגיה מתנהל בחוסר שקיפות בכל הנוגע לגובה ההשקעות הממשלתיות בשנים הקרובות בתחום הגז, לרווחים הצפויים לישראל מייצוא הגז, לפוטנציאל הייצוא, ולנזקים הבריאותיים, הסביבתיים והאקלימיים. חוסר שקיפות הפוגע בציבור ומשרת את תאגידי הגז והנפט.

משרד האנרגיה מתנהל בחוסר שקיפות בנוגע לגובה ההשקעות הממשלתיות בתחום הגז, לרווחים הצפויים לישראל מייצוא הגז, לפוטנציאל הייצוא, ולנזקים הבריאותיים, הסביבתיים והאקלימיים

5

קושייה נוספת נוגעת במשבר האקלים והתחממות כדור הארץ שצריך לעמוד כמעט מעל כל שיקול אחר.

עלינו לאפס את פליטות הפחמן עד לשנת 2050 ולצמצמן בחצי עד לשנת 2030, כדי שיישאר לנו סיכוי למנוע את ההשפעות הגרועות ביותר של משבר האקלים. לעומת זאת, המשמעות של החלטתה של אלהרר היא שישראל לא תעמוד ביעדי האקלים שלה עצמה.

בנוסף, על פי דו"ח של המשרד שהיא עצמה מופקדת עליו, תהליך ההנזלה, ההובלה, האחסון והגיזוז של הגז הנוזלי כרוך בפליטות של 10%-20% מהגז, רובו ככולו מתאן שהוא גז חממה אגרסיבי מאוד.

בישראל, במהלך עשר השנים הבאות, היקף ייצור החשמל מאנרגיות מתחדשות, עם או בלי אחסון חשמל בבטריות, צפוי לגדול מהר יותר מקצב הביקוש לחשמל. לכן, לאחר סגירת תחנות הכוח הפחמיות בחדרה, הביקוש לגז לייצור חשמל בישראל ירד, וניתן יהיה להגדיל את כמות גז לייצוא בלי לפגוע בעתודות הגז הנדרשות כ"בטחון אנרגטי" לישראל עצמה, בלי לחפש שדות גז נוספים.

6

קושייה נוספת. המחסור הנוכחי בגז בעקבות המלחמה באוקראינה הוא מסיבות פוליטיות ולכן ניתן לפתרון פוליטי. לדוגמה, אם המלחמה תגמר בתוך זמן קצר/סביר מבלי שרוסיה תשתלט על אוקראינה.

אדגיש, הגז והנפט הרוסיים לא נעלמו, הם קיימים ותמצא דרך להשתמש בהם, למעשה זה כבר מתרחש בתחום הנפט:

"Russian oil exports resilient to sanctions, boycotts for now as trade routes adjust".

Despite U.S. sanctions, oil traders help Russian oil reach global markets

על פי דו"ח של המשרד שהיא עצמה מופקדת עליו, תהליך ההנזלה, ההובלה, האחסון והגיזוז של הגז הנוזלי – כרוך בפליטות של 10%-20% מהגז, רובו ככולו מתאן שהוא גז חממה אגרסיבי מאוד

7

והקושיה האחרונה לרשומה זו: האם השקעות בחיפושים ובפיתוח שדות גז ישראליים גדולים חדשים (אם ימצאו) כדאית, לאור חלון הזמן הקצר, כארבע שנים, העומד בפנינו?

תאגידי הגז הראו לאורך העשור האחרון שהם ויועציהם מומחים גדולים בניצול תרגילי מיסוי כדי להגדיל את רווחיהם, גם אם זה בא על חשבון הכנסות המדינה. יתכן שהתשובה לקושייה זו נמצאת בכך שהשקעות אלו ימומנו ע"י "כסף של אחרים", כאשר הסיכונים וההוצאות נופלים על האחרים ועל קופת המדינה, והרווחים הולכים לתאגידי הגז.

חייבים לוודא שההשקעות בחיפושי גז נוספים במים הכלכליים של מדינת ישראל לא יפלו על קופת המדינה, אם בצורת סובסידיות ישירות או עקיפות או סמויות, אם בצורת הכרה בהשקעות בחיפושים לפי "חוק ששינסקי" לצורך מס רווחי יתר, ואם בשבירת הגידור לגבי חישוב הרווח בשדות גז קיימים ומפיקים, ואם בצורות שונות ומשונות שתאגידי הגז ירקחו.

אמנון פורטוגלי הוא חוקר תאגידים, ניאוליברליזם ואנרגיה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
בין יתר השטויות שהתשקורת מפיצה תוך התעלמות מוחלטת מההיפוך של ההצהרות של צרת האנרגיה ומפקדה היהיר, היא המשפט הבא: "הגז (מתאן) הוא דלק פוסילי מזהם, מסוכן לסביבה הימית, והוא גז חממה עוצמתי... המשך קריאה

בין יתר השטויות שהתשקורת מפיצה תוך התעלמות מוחלטת מההיפוך של ההצהרות של צרת האנרגיה ומפקדה היהיר, היא המשפט הבא:
"הגז (מתאן) הוא דלק פוסילי מזהם, מסוכן לסביבה הימית, והוא גז חממה עוצמתי במיוחד."
אין גז נקי יותר וידידותי לסביבה מאשר המתאן שאין לו תחליף ולישראל יש ביליוני מטר מעוקבים בבארות שהם הביטחון הכלכלי לישראל למשך דורות!!!
בוז למעוותי התודעה של האספסוף, התשקורת שלא כל כתביה מבינים בתחומי הכיסוי של החומר בו הם עוסקים כמו הפשפשים חברי גועליציה שטיפסו למעמד בכיר.
הידד לנתניהו וממשלתו שהשכילו לפתח את שדות הגז הטבעי והביאונו עד הלום!

לפוסט המלא עוד 1,001 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום ראשון, 3 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

דיווח: מפקד הפיקוד הודה ש"יש אפליה" ביחס השונה של צה"ל לפורעים יהודים ופלסטינים

אבי בלוט הסביר בפורום סגור את השוני במדיניות האכיפה כלפי מיידי אבנים יהודים ופלסטינים: "לירי חיילים על יהודים יש השלכות סוציולוגיות קשות" ● חילי טרופר הודיע על פרישתו מכחול לבן ● דיווח: מנכ"לית ועדת הבחירות טענה שהתפטרה מתפקידה כדי "למנוע מצב שבו גורמים שונים ימשיכו לנסות לפגוע בוועדה, ובפרט באמון הציבור בה, באמצעות מתקפות בלתי פוסקות"

לכל העדכונים עוד 28 עדכונים

הרצח של ימנו זלקה זעזע את המדינה. הרצח של אדם סואעד - לא 

המדינה סוערת בעקבות הרצח הנורא של ימנו בנימין זלקה מפתח תקווה, ובצדק – רצח אכזרי של צעיר חף מפשע על ידי חבורת נערים חייב לזעזע את כולנו. אבל בתוך הסערה הזו, יש קולות שלא נשמעים.

אדם סאלח סואעד, נער בן 16 מוואדי סלאמה, נרצח בדקירות ימים אחדים לאחר מכן בחצור הגלילית – והציבור הישראלי השאיר את הסיפור שלו בשוליים.

מחמוד עואד הוא רכז תחום חינוך בעמותת סיכוי-אופוק, אליה הצטרף ב-2024 כרכז ייצוג החברה הערבית בתקשורת העברית. מחמוד בעל תואר ראשון בתקשורת ומדעי המדינה באוניברסיטת ת"א. בעבר עבד כמורה לאזרחות בבית ספר תיכון, ובמקביל לעבודתו בסיכוי-אופוק ממשיך לעסוק בחינוך. מחמוד נולד בטמרה, וגר בה היום עם אשתו.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 842 מילים

ברקת מכר לציבור אחיזת עיניים ב־50 מיליון שקל

בסרטון שנע בין הקומי למביך, שר הכלכלה ניר ברקת הציג לציבור איך הוא נלחם ביוקר המחיה ● את הסרטון הוא צילם ברשת קמעונאית מהיקרות בישראל, שהבטיחה להוזיל 100 מוצרים מבוקשים, אך לא הבטיחה שאפשר יהיה למצוא אותם אצלה על המדפים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 633 מילים
אמיר בן-דוד

שלוש חזיתות פתוחות

הקבינט המדיני-ביטחוני אמור להתכנס הערב על מנת לקבל סקירות מקיפות על הזירות הביטחוניות השונות של ישראל. לידיעת השרים, להלן תמונת המצב הבוקר בשלוש החזיתות העיקריות של ישראל ● וגם: ההפיכה המשטרית נמשכת ● גם האלימות נמשכת ● ההילולה של בן גביר ● ההילולה של הליכוד ● ועוד...

פעילות כוחות צה״ל בדרום לבנון. אפריל 2026 (צילום: דובר צה״ל )
דובר צה״ל

מטהרן לריאד, מי יירש את המזרח התיכון?

מבצע שאגת הארי, שהחל ב-28 בפברואר 2026, מסמן נקודת מפנה היסטורית בסדר הגיאו-פוליטי של המזרח התיכון. המתקפה המשותפת של ישראל וארצות הברית על איראן, כולל חיסול המנהיג העליון עלי ח'אמינאי והפגיעה הקשה בתשתיות הגרעין, הטילאות ויכולת הייצור, לא השמידה רק כוח צבאי אלא ניפצה את המיתוס האסטרטגי של ציר ההתנגדות.

ברשומה זו אבחן שלוש שאלות מרכזיות: האם איראן יכולה להיות המעצמה הרביעית בעולם? האם נולד עולם רב-קוטבי? ומה משמעות הכניסה הסעודית ללבנון?

סטיב בלחסן הוא סא"ל (במיל'), מתמחה בניתוח סוגיות גיאופוליטיות וביטחוניות. בעל תואר MBA בניהול משברים ובניית חוסן, עם התמחות בחיבור שבין אסטרטגיה צבאית לחוסן לאומי ואזרחי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 813 מילים

זהראן שנאבלה, שעבד בלול בפאתי הכפר קוסרה, לא התעורר מאז התקיפה שארעה בתחילת אפריל ● שמונה אזרחים ישראלים נעצרו מייד לאחר האירוע בחשד לתקיפה והצתה, אך מאז לא חלה כל התקדמות בחקירה ● ראש המועצה לשעבר מזהיר: "אם ימשיכו ללחוץ על התושבים יום אחרי יום – בסוף יהיה כאן פיצוץ"

לכתבה המלאה עוד 1,325 מילים

למקרה שפיספסת

האושר נמדד, הכאב נותר שקוף

ישראל דורגה לאחרונה במקום השמיני במדד האושר העולמי, מדד המבקש לספר סיפור על חברה שיש בה חוסן, לכידות ויכולת להמשיך לנוע גם בתקופות של איום מתמשך.

ואכן, במובנים רבים החברה הישראלית מפגינה התגייסות הדדית מרשימה, תחושת שייכות חזקה, ויכולת יוצאת דופן להמשיך לתפקד גם בתוך מציאות של חוסר ודאות מתמשך.

אירית אלוני היא עובדת סוציאלית קלינית ופסיכותרפיסטית, בעלת מומחיות בטיפול בטראומה ומצבי משבר. מנהלת היחידה קלינית בנט״ל, משלבת בין עבודה טיפולית מעמיקה לבין הובלה מקצועית של צוותים והתערבויות בשדה הטראומה לקידום טיפול מקצועי ורגיש עבור המתמודדים עם טראומה ממלחמה וטרור.

שי חסון היא קרימינולוגית קלינית אחראית על הטיפול הנוירופידבק ביחידה הקלינית בנט״ל. תחום טיפול חדשני המשלב בין ידע קליני מעמיק לטכנולוגיות מתקדמות לשיפור תפקוד רגשי וקוגניטיבי ולהפחתת תסמינים פוסט טראומטיים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 612 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

באילת נחשפה שוב התרבות הפוליטית של הליכוד

הליכוד אומנם לא ארגן רשמית את אירועי הליכודיאדה, אך לפי קביעות קודמות של מבקרי המדינה, הוצאות האירוע אמורות להיזקף למפלגה בחישובי בחירות 2026 ● חשב הכנסת אסר ברגע האחרון על מימון דוכני התעמולה מתקציב הקשר עם הבוחר, אף שהדבר אמור היה להיות מובן מאליו ● לצד תוצאות הדירוג הפנימיות, באירוע שוב נראו מורשעים בפלילים שהגיעו להתחכך בבכירי הליכוד ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 627 מילים

החזית הלבנונית מחכה לרגל המדינית המסיימת

צה"ל ממשיך לפעול בלבנון, אך מקפיד על הריסון שנגזר על ישראל על ידי טראמפ ונמנע מתקיפות מצפון לליטני ● עאון חושש לצאת לוושינגטון לפגישה היסטורית עם נתניהו בלי הישג מדיני מובטח, בזמן שחזבאללה מצליח להעמיק את הטריז בין ממשלות לבנון וישראל ● בינתיים ארגון הטרור מנצל יתרון טקטי ברחפני הסיב האופטי, וצה"ל ממשיך לתמרן בלבנון כשהאופק המדיני לוט בערפל ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 671 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

העמק הכי מאוים בארץ - ולא מטילים

שש שעות של צפייה בדיון ועדת התכנון הסתיימו בדאגה עמוקה: ככה מתקבלות החלטות שמעצבות את פני הארץ לדורות? ● שר האנרגיה רוצה שנעבור לבשל בחשמל, שר האנרגיה רוצה שנקנה גז בישול בזול. אז מה שר האנרגיה רוצה? ● יום העצמאות הסתיים, ועם ישראל השאיר מאחוריו הרים של אשפה ● וגם: חם במדבר, ולא רק בגלל השמש

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,808 מילים

איחוד האמירויות הולכת ומתרחקת משכנותיה במפרץ

המלחמה באיראן העמיקה את חילוקי הדעות בקרב מדינות המפרץ, וכעת אבו דאבי עוזבת את קרטל הנפט אופ"ק ● חיי הלילה חוזרים למצרים, אך המשבר הכלכלי עדיין בעיצומו ● דגל ישראל בכיתה גרם לסערה במרוקו ● והשבוע ב-2011: חיסול אוסאמה בן לאדן ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,138 מילים

מאוקראינה ועד איראן, הלוויינים של מאסק כבר מזמן לא מספקים רק אינטרנט מסחרי ● מדובר בתשתית אסטרטגית שמעצבת מלחמות, משפיעה על מחאות ומעניקה לחברה פרטית אחת כוח פוליטי וצבאי שמדינות מתקשות להכיל

לכתבה המלאה עוד 2,248 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
מְשִׁילוּת 300

רציתם לקדם שוויון? הנה לכם שוויון: כולנו שווים בפני הסכין. כולנו חיים עכשיו במדינת פחד אלוהים שבה אלימות היא תמיד אופציה קרובה וממשית, והיא אורבת לנו ממש מעבר לפינת הרחוב

לכתבה המלאה עוד 1,297 מילים ו-2 תגובות

הרצוג מנצל את כוחו כדי להתערב במשפט נתניהו ללא סמכות

החלטתו של נשיא המדינה להיכנס בנעלי ה"מגשר הפלילי" בין נתניהו לבהרב-מיארה אינה מעשה ממלכתי הנתון בידי מוסד הנשיאות - אלא מהלך עסקני-פוליטי מסוכן ● כשהוא מנצל את בקשת החנינה התלויה ועומדת כדי ללחוץ על היועמ"שית להתגמש בהסדר טיעון, הרצוג מתערב בהליך משפטי תלוי ועומד, חורג מתפקידו הרשמי, ואף עלול לחשוף את עצמו לביקורת שיפוטית ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 974 מילים ו-1 תגובות

פסטיבל הצביעות והג'ובים השנתי של הליכוד הגיע לאילת

נבחרי הליכוד מתעבים את ההתחככות ההמונית בליכודיאדה אבל נאלצים לזייף חיוכים ולחלק צ'ופרים לקראת הפריימריז ● ובזמן שמירי רגב קוצרת את פירות חלוקת התקציבים, זאב אלקין מגלה שקבלת הפנים לעריק שחזר הביתה רעילה מתמיד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 623 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ביחד בראשות בנט מתייצבת בראש הטבלה

איחוד בנט-לפיד מניב תוצאות, והמפלגה מזנקת ל-28 מנדטים ועוקפת את הליכוד ● איזנקוט שומר על כוחו למרות האיחוד - והצטרפותו למפלגת ביחד מקטינה את סך החלקים ● אולם שום תזוזה או איחוד לא משנה את מאזן הכוחות בין הקואליציה לאופוזיציה ● ואפילו פרישה של נתניהו לפני הבחירות - שאמנם תחליש משמעותית את הליכוד - לא מעבירה מצביעים מגוש הקואליציה

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 389 מילים ו-2 תגובות

תנופת אנטנות ביו"ש, סכנת חיים בנגב המנותק

בזמן שמשרד התקשורת מקדם פריסת תשתיות מואצת בגדה המערבית בגיבוי ממשלתי, בנגב ובפריפריה ממשיכים להתמודד עם אזורים ללא קליטה, שאף מתקשים לקבל התרעות חירום ● המעבר לדור 4 ו־5 החריף את הבעיה, והמחלוקת על המימון משאירה אותה ללא פתרון ● "זה החמיר בשנה האחרונה והגיע למצב שבו זה כבר נגע לחיי אדם"

לכתבה המלאה עוד 807 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.