משרד הבריאות הודיע כי אתר המשרד חזר לפעילות מלאה אחרי שעות שבו היה זמין לסירוגין מחו"ל בעקבות מתקפת סייבר "חריגה".
לפי הגרדיאן הבריטי, נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי פיטר את ראש שירות הביטחון ואת התובע הכללי. זלנסקי אמר כי יותר מ־60 מעובדי הפרקליטות ושירות הביטחון של אוקראינה "פועלים נגד המדינה".
שלושה בכירים בשב"כ – ראש אגף החקירות, היועץ המשפטי באגף החקירות והיועצת המשפטית באגף החקיקה – פנו לפני שלושה שבועות לח"כ אורית סטרוק כדי שהציונות הדתית יתמכו בחוק שמחריג את הארגון מפסיקת בג"ץ בעניין המחייב מרחב מחייה מינימלי לעצורים, כך פורסם בכאן רשת ב. סטרוק התנתה את הסכמתה בסגירת המחלקה היהודית.
תגובת שב"כ: "במהלך פעילותה של הכנסת ה־24 נדונו שתי הצעות חוק שאותן ביקש שב"כ לקדם לצורך מימוש ייעודו ותפקידיו מכוח חוק. הצעות החוק נועדו לספק השתית הנדרשת בעת הזו לפעילות השירות, ועברו בהליכי החקיקה המקובלים.
"ערב אישור החוק בדבר התפזרות הכנסת ביקש השירות להשלים את הליך החקיקה ולצורך האמור שוחחו נציגים מטעמו עם גורמים שונים בכנסת, ובכלל זה חברי כנסת מסיעות שונות כדי לעמוד על החיוניות של תיקוני החקיקה לעבודת השירות, וההשלכות הפוטנציאליות לביטחון המדינה כתוצאה מעיכוב השלמת הליכי חקיקה, ביניהן פגיעה משמעותית בביטחון אזרחי המדינה".
סגן השר לביטחון הפנים יואב סגלוביץ' על דריסתו למוות של השוטר ברק משולם בכאן רשת ב: "יש לשוטרים את מלוא ההגנה מפיקוד המשטרה והדרג הממשלתי – כשנשקפת סכנה לחייו של שוטר יש לו אפשרות לפי דין להשתמש בנשק. נערך תחקיר מבצעי כדי להפיק לקחים".
ח"כ אורית סטרוק בתגובה לבקשת שב"כ: "כן, עיכבתי – כיו"ר סיעת הציונות הדתית – שני חוקים של שב"כ בשלב שבו יכולתי להטיל עליהם ווטו. הסברתי לאנשי השב"כ שישבו בלשכתי, שהאופן שבו הם מנצלים את היכולות המיוחדות שהכנסת מעניקה להם הוא בלתי מתקבל על הדעת.
"לא יתכן שבחור שפעל מתוך הגנה עצמית באירוע לינץ' ליד אריאל, ובוודאי לא יצא בכוונה לבצע פיגוע, ייחקר בעינויים במרתפי שב"כ, ומנגד, ערבים שרצחו יהודים ב"שומר החומות", כמו באירוע של דסטאו ביסט הי"ד ברמלה – השב"כ לא יגע בחקירות שלהם. משהו יסודי חייב להשתנות בהתנהלות השב"כ, אחרי הבחירות".
















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו