צה"ל פוצץ מעבדת מטענים של "גוב האריות" בשכם; חמישה נהרגו בעימותים. בין ההרוגים, מייסד ההתארגנות, וודיע אל חוח.
ראש הממשלה לפיד אמר: "ישראל לא תהיה מורתעת לעולם מלפעול למען ביטחונה. חלק מהחולייה הזו זה אנשים שפגעו בעידו ברוך וברגע שהם פוגעים בנו, בחיילי צה"ל ובאזרחים ישראלים – הם צריכים לדעת שזה ייגמר רע".
הודעה משותפת לדובר צה"ל, דוברות שב"כ ודוברות המשטרה:
פעולה קרקעית של כוחות הביטחון בקסבה של שכם
כוח משותף של צה"ל, שב"כ וימ"מ פשט הלילה על דירת מסתור בקסבה של שכם אשר שימשה כמעבדת מטענים של פעילים מרכזיים של תשתית הטרור "ערין אלוסוד" ("גוב האריות"). במהלך הפעילות נורו מספר חמושים והפלסטינים מדווחים על נפגעים. מעבדת המטענים פוצצה על ידי כוחותינו.
במהלך הפעילות, עשרות פלסטינים הבעירו צמיגים ויידו אבנים לעבר כוחות. הכוחות ירו לעבר חמושים שירו לעברם.
תשתית הטרור אחראית בין היתר לפיגוע הירי בו נהרג לוחם צה"ל סמל-ראשון עידו ברוך ז"ל, היא זו ששילחה מחבל לפיגוע בתל אביב (שנמנע הודות לערנות שוטרים במקום) ולהנחת מטען הנפץ בתחנת הדלק בקדומים.
בנוסף, התשתית ניסתה לבצע פיגוע מטען בהר ברכה ולהשליך רימון רסס לעבר כוח צה"ל בסמוך לחוות גלעד וכן אחראית להוצאת שורת פיגועי ירי במרחב העיר שכם.
לאורך התקופה האחרונה, וביתר שאת בימים האחרונים, תשתית זו המשיכה לגייס, לתכנן וליזום פיגועים לעבר יעדים ישראלים.
הסלמה בשטחים | דוברו של אבו מאזן: "התוקפנות נגד שכם היא פשע מלחמה, ממשלת הכיבוש תישא בהשלכות" • תיעוד: חילופי אש בעיר העתיקה של שכם@kaisos1987 pic.twitter.com/tWg6wMa7ak
— כאן חדשות (@kann_news) October 25, 2022
יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ התראיין ל-ynet והצהיר שוב כי הוא רואה את עצמו כמועמד לראשות הממשלה, אך בשאלת ההמלצה של מפלגתו לנשיא המדינה הוא "לא שולל כלום". על המצב הביטחוני אמר: "יש ריבוי אירועים, אין אינתיפאדה". על נתניהו: "פועל בניגוד לאינטרסים של מדינת ישראל". על אוקראינה: "תומכים בהם, אך לא נספק להם אמל"ח. יש לנו שיקולים במזרח התיכון".
על הפעילות בשכם אמר גנץ בהודעה לתקשורת: "אין ולא יהיו ערי מקלט לטרוריסטים. נמשיך לפעול מול כל מי שינסה לפגוע באזרחי ישראל בכל מקום ובכל זמן שיידרש."
יאיר לפיד התראיין הבוקר לרשת ב' ועל רקע הפעולה בשכם אמר: "המטרה היא למנוע טרור. לא אהבתי שזה לווה ברהב בממשלות הקודמות. המטרה היא להרגיע".
לדברי ראש הממשלה, "יש 3 מיליון פלסטינים ששונאים אותנו, אף אחד לא רוצה לחיות איתם. ממשלה אחראית צריכה לסמן את הכיוון – צריך להיפרד לפתרון של 2 מדינות, אבל לא ניפרד כדי שתהיה עוד מדינת טרור לצידנו. רק מדינה שוחרת שלום".
לפיד הבטיח: "חד"ש-תע"ל לא ישבו בממשלה אמרתי את זה אלף פעם. אני נוסע היום לנצרת כי מדובר ב-20% מהחברה הישראלית".
על מצבו בסקרים מול גוש נתניהו אמר לפיד, "אנחנו אנשים רציניים ויודעים כמה דברים משתנים בשבוע האחרון", הוא גם הוסיף לגבי הסיכויים שלו להקים ממשלה והזכיר: "כל הפרשנים אמרו בפעם הקודמת שלא אקים ממשלה, כל קטני האמונה אמרו את זה. ידעתי להקים ממשלה בעבר ואדע גם בעתיד".
לפיד ציין: "אני לא אשב עם נתניהו כי יש לו 3 תיקים חמורים כי הוא מסית ומפלג. הייתי מאוד שמח לשבת עם הליכוד. זו כמעט ממשלה טבעית, איתו לא נשב". בראיון לגל"צ הוסיף לפיד: "אי אפשר להאמין למילה אחת שהוא אומר – תראה מה אומרים השותפים שלו בימים האחרונים".
בראיון לגל"צ התייחס לפיד לאפשרות של פריימריז במפלגתו ואמר: "ביקשתי מאנשים, אף אחד לא רצה לרוץ מולי. בפעם הבאה יהיה מישהו, אחריה כבר שניים – שאף אחד מהם לא יהיה אני. לא חושב שפריימריז זה דבר טוב, ואם אתה לא מאמין לי אתה מוזמן להסתכל על הרשימה של הליכוד".
השר אלקין לא מסכים עם גדי איזנקוט כי לא לגיטימי לדרוש ראשות ממשלה עם 12 מנדטים ובראיון ל-103fm הוא אומר: "לא הייתי מציע לאף אחד לקבע אותנו על מספר. עם כמה שיותר מנדטים יהיה לנו יותר קל, עם כמה שפחות יהיה לנו יותר קשה".
נתניהו בראיון לרדיו החרדי קול ברמה: "אני קורא לציבור החרדי לצאת ולהצביע, יש שאננות. עולם התורה נמצא בסכנה, אני לא מאמין שאנשים שוקלים להישאר בבית. התקשורת מנסה להרדים את כולם, כולל החרדים, אבל חייבים להתעורר ולצאת מהבתים כי מי שנשאר בבית מצביע בעצם ללפיד".
על רקע המסרים שקיבל מהסנטור הדמוקרטי רוברט מננדז לגבי מינוי בן גביר לשר אמר: "אנחנו דמוקרטיה ואנחנו נחליט מי יהיה בממשלה הבאה. אני יודע לעמוד על שלנו והיכולת שלי היא לא להרכין ראש ולהגיד 'לא' כשצריך".
נתניהו הבטיח: נבטל את המס על החד פעמי והשתייה המתוקה. נבטל את כל הגזירות של ליברמן.




















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו