JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דניאל ראקוב: האם אפשר להיות גם "גיבור ישראל" וגם "תועמלן רוסי"? | זמן ישראל

האם אפשר להיות גם "גיבור ישראל" וגם "תועמלן רוסי"?

יעקב קדמי מאיים בטלוויזיה הממלכתית הרוסית להחזיר את בריטניה תוך עשר דקות לתקופת האבן, צילום מסך מהפאנל.
יעקב קדמי מאיים בטלוויזיה הממלכתית הרוסית להחזיר את בריטניה תוך עשר דקות לתקופת האבן, צילום מסך מהפאנל.

לפני כשנתיים ניהלתי סדרה של מפגשי העשרה בנושא מדיניות החוץ של רוסיה עבור קבוצה של מנהלים בכירים בשירות המדינה. הייתה זו תקופת קורונה, הם היו עייפים מרוב הרצאות בזום, וביקשו שאארגן להם מפגשים חווייתיים.

בין השאר, הפגשתי אותם עם ראש "נתיב" לשעבר, יעקב קדמי. המפגש היה מרתק. קדמי דיבר במשך שעה וחצי ברהיטות. אך נוכחתי לדעת, שדבריו תואמים באופן מלא את מה שנהגתי לקרוא בנאומים של נציגים רוסיים רשמיים וסוכנויות ידיעות ממשלתיות.

המפגש היה מרתק. יעקב קדמי דיבר במשך שעה וחצי ברהיטות. אך נוכחתי לדעת, שדבריו תואמים באופן מלא את מה שקראתי בנאומים של נציגים רוסיים רשמיים וסוכנויות ידיעות ממשלתיות

למשל, כשליש מהזמן שעמד לרשותנו ניצל קדמי בלגולל לפרטי פרטים את ייעודן ומתכונת תפקודן של 6 מערכות נשק גרעיני חדשות שרוסיה הצהירה עליהן כשנתיים קודם לכן – כדי להסביר את יתרונותיו הצבאיים של צבא רוסיה. אף כי חלק מהמערכות היו עדיין עמוק בתהליך הפיתוח ורחוקות ממבצעיות – העניין לא הוזכר ע"י קדמי.

אני הזמנתי את קדמי, הוא הגיע בהתנדבות, ולא חשבתי שנכון שאתעמת עמו מול הקבוצה. בדיעבד, טעות שלי. לאחר המפגש הרגשתי מחוייבות בפני הקבוצה לכתוב מכתב של 5 עמודים בפונט קטן, כדי להעמיד את האמירות של קדמי באור אובייקטיבי ומאוזן. למפגש דומה בשנה שלאחר מכן החלטתי כבר לא להזמינו.

קדמי הפך בשש השנים האחרונות לפאנליסט קבוע בתוכניות הדגל של הטלוויזיה הממלכתית הרוסית, אותן מנחה וולדימיר סולוביוב – שנחשב כבר מעל עשור לתועמלן, מהבכירים ביותר ברוסיה.

סולוביוב נעלב מהכינוי "תועמלן", אך לא ניתן לקרוא לו עיתונאי. פובליציסט מטעם המשטר, שהקו המחבר בין מסריו לאורך השנים (גם אם הם סותרים זה את זה) הוא טובת משטר פוטין – הוא תועמלן.

התוכניות של סולוביוב הינן במתכונת של טוק-שואו פוליטי "על סטרואידים" – צעקות והצהרות דרמטיות. סולוביוב, לובש שחורים, ולעתים משהו שנראה כמו חליפת Dr. Evil, מנצח על הכל ומשחק את התפקיד הדרמטי הראשי.

קדמי הפך בשנים האחרונות לפאנליסט קבוע בתוכניות הדגל של הטלוויזיה הממלכתית הרוסית, אותן מנחה סולוביוב – שנחשב כבר מעל עשור לתועמלן, מהבכירים ביותר ברוסיה

הפאנליסטים נבחרים בקפידה כדי לחדד, באמצעות ויכוח לוהט, מסרים רצויים למשטר. נקודות מבט לא נוחות למשטר נעדרות מהשיח, או מיוצגות באופן מסולף, כך שניתן יהיה להציגן כשליליות או מגוחכות. התוכניות של סולוביוב מתאפיינות בשיח בוטה, ושטוף-שנאה כלפי יריבי המשטר.

סולוביוב הוא יהודי גאה – ובמשטר של פוטין יש מקום מכובד ליהודים גאים, כדי לשחק מצג של אחוות העמים ברוסיה האימפריאלית. כיהודי גאה, לסולוביוב, כביכול, עמדה מוסרית משופרת להשתלח כבר עשור, וביתר שאת מאז תחילת המלחמה, ב"נאציות" של האוקראינים ובמערב הדקדנטי. סולוביוב מרבה לאיים בנשק גרעיני ובהפעלת כוח בלתי בררנית נגד האוקראינים.

יעקב קדמי השתלב בטבעיות בתוכניות של סולוביוב, ונדמה שאף נרקמה בין השניים ידידות. קדמי מופיע בטלוויזיה הרוסית כ"ראש שירות ביון לשעבר של ישראל", וההשקפות שהוא מבטא שם אינן שונות בהרבה מאלה של סולוביוב. למה צריך אנשים כמו קדמי בטלוויזיה הרוסית? כדי שיעבור לצופים ברוסיה מסר סמוי, כי המדיניות הרוסית זוכה לתמיכה מצד מדינות אחרות.

כיהודי גאה, לסולוביוב, כביכול, עמדה מוסרית משופרת להשתלח ב"נאציות" של האוקראינים ובמערב הדקדנטי. סולוביוב מרבה לאיים בנשק גרעיני ובהפעלת כוח בלתי בררנית נגד האוקראינים

קדמי מספר, כי עד 2015 עמד נגדו ברוסיה צו מעצר מטעם "שירות ביטחון הפנים" (ה-FSB) בגין תפקודו כראש "נתיב", אך בשנה זו הצו הוסר בהוראת הנשיא ולדימיר פוטין. למה פוטין היה צריך להידרש לכך? כי החל ב-2014 המערב בודד את רוסיה, והטלוויזיה הרוסית ביקשה לספר לאזרח, כי בניגוד לעמדתן של ההנהגות המערביות העוינות, ישנם אנשים במערב שחושבים בצורה "מפוכחת" ומבינים את צדקת דרכה של רוסיה.

ההיסטוריה של קדמי מרתקת והאיש הינו עתיר זכויות. בסוף שנות ה-60', והוא בן עשרים בלבד, יזם פעולת מחאה בברית המועצות של ברז'נייב, בדרישה לעלות לישראל, והצליח במשימה. במלחמת יום הכיפורים הוא נלחם באותו הטנק עם המג"ד אהוד ברק בסואץ וב"חווה הסינית" בסיני. בהמשך הלך לשרת ב"נתיב", בתקופה שהארגון באמת עסק בפעילות חשאית להעלאת יהודי בריה"מ, ובשנים 1999-1992 היה לראש הארגון.

ב-1999 הסתכסך עם ראש הממשלה דאז בנימין נתניהו, והתפטרותו לוותה בסקנדל פומבי. בשנות האלפיים המוקדמות היה קשור קצת בפוליטיקה, אולם בעשור וחצי הבאים, מעבר לכתיבת אוטוביוגרפיה – הוריד פרופיל. הן ספרו והן הוויקיפדיה אינן מנדבות פרטים במה עסק אחרי 2003. ב-2012 החל להופיע בערוץ אינטרנטי ישראלי ברוסית "עיתון טי וי", וזכה לפופולריות רבה, ואז במוסקבה שמו לב לאושיית הרשת העולה.

מ-2014 המערב בודד את רוסיה, והטלוויזיה הרוסית ביקשה לספר לאזרח, כי בניגוד לעמדת ההנהגות המערביות העוינות, ישנם אנשים במערב שחושבים בצורה "מפוכחת" ומבינים את צדקת דרכה של רוסיה

ארשה לעצמי לשער, שאחרי שהיה במרכז העניינים, לצד בכירי ארצנו – יצחק רבין, שמעון פרס, אהוד ברק, אריאל שרון ונתניהו – מצא עצמו קדמי מעט בשוליים ובעמדת פרשן בערוץ לא מרכזי ומעט חובבני (אל תיעלבו). ההופעות אצל סולוביוב, מנגד, חשפו את קדמי לקהל של עשרות מיליונים ברוסיה, בפריים-טיים, ברמה הכי מקצועית שהטלוויזיה הרוסית יודעת לספק.

מוסקבה, מלונותיה ומסעדותיה – מפנקות יותר מאשר תל אביב. ישנן טענות, כי העבודה של קדמי בטלוויזיה הרוסית הינה בתשלום. אינני יודע, ולא רוצה להשמיץ. אבל עם התשלום או בלעדיו – זו ממש עשייה בשירות משטר פוטין.

קדמי הבליט, ויש האומרים האדיר, את תפקידו בניצחון "נתיב" על בריה"מ ובחילוץ היהודים, אף כי בשנים המכריעות עמד בראש הארגון דוד ברטוב. למרות שקדמי מתעקש כי אינו מחפש תארים וחנופה – הוא ממוצב בטלוויזיה הרוסית כמי שפעל למוטט את ברית המועצות, ועתה משמש מליץ יושר לרוסיה ולפוטין.

מי שנוהג לראות את הטלוויזיה הרוסית בישראל, מזהה את קדמי עם מערך ההסברה/תעמולה/לוחמת מידע של מוסקבה, ואינו רואה בו בשום אופן פרשן עצמאי.

אחרי תחילת המלחמה באוקראינה, "עיתון טי וי" החליטו להפסיק להזמין את קדמי למשדריהם. גם "רדיו רקע" הפסיק את ההתקשרות עמו – קודם לכן הייתה לו תכנית קבועה "שעת היסטוריה עם יעקב קדמי". עם זאת, קדמי צץ לעתים בתקשורת דוברת עברית, כמומחה לרוסיה, כשעברו המפואר פותח בפניו את דלתות האולפנים.

אחרי שהיה במרכז העניינים מצא עצמו קדמי מעט בשוליים. ההופעות אצל סולוביוב חשפו אותו לקהל של עשרות מיליונים ברוסיה, בפריים-טיים, ברמה הכי מקצועית שהטלוויזיה הרוסית יודעת לספק

קדמי כמובן רואה עצמו כ"פטריוט ישראלי", ומבקש לפקוח את עיני בני שיחו בישראל ל"דברים שלא תשמעו ממקורות אחרים". בראייתו, ניתוחיו אינם מושפעים מביקוריו במוסקבה, אלא נובעים מקריירה מודיעינית רבת שנים ומתפיסת מציאות ייחודית. זכותו לטעון כך, וזכותי לטעון כי אינו אובייקטיבי.

הראיון לערוץ של ד"ר אורי מילשטיין

הטריגר לכתיבת פוסט זה היה ראיון ארוך מאד, שפורסם ב-6-5 חלקים בערוץ היוטיוב של ד"ר אורי מילשטיין בשבועות האחרונים. בראיון קדמי פורס את השקפתו על שורשי הסכסוך הרוסי-אוקראיני הנוכחי ועל מהלכיה של רוסיה במלחמה.

חבר כתב לי "חייבים לשמוע את קדמי: אומנם יש לו הטיות – אך הוא מעורר נקודות למחשבה, שאחרים אינם מעלים". אז צפיתי בכמה חלקים, וחוויתי מחדש את השיחה מלפני שנתיים.

קדמי פורס את הנרטיב הרוסי הרשמי. הוא מאדיר את הישגי צבא רוסיה ("נערך מחדש" ולא נסוג); נתוני האבדות של צבא רוסיה ושל צבא אוקראינה זהים למה שמספר משרד ההגנה הרוסי, ללא כל סייג (למרות שמספר ההרוגים הרוסיים שקדמי ציטט, כ-6,000, נמוך מספר מונים מהערכות מערביות או אוקראיניות).

קדמי מודה בחלק מהטעויות של צבא רוסיה (גם בטלוויזיה הרוסית מודים בכך, קשה להסתיר), אך הרושם הכללי הוא ש"הכל תחת שליטה" (גם כשברקע לראיון קווי ההגנה הרוסיים בחרקיב מתפרקים).

קדמי פורס את הנרטיב הרוסי הרשמי ומאדיר את הישגי צבא רוסיה. הוא מודה בחלק מטעויות הצבא הרוסי (גם בטלוויזיה הרוסית מודים בכך, קשה להסתיר), אך הרושם הכללי הוא ש"הכל תחת שליטה"

דמות אחת אינה זוכה לביקורת של קדמי ובקושי מוזכרת בחלקים האקטואליים של הראיון, וזהו הנשיא פוטין. בדומה למקובל בערוצי התקשורת הממלכתיים הרוסיים – ניתן לבקר את כולם חוץ מאשר את "מספר 1".

לאורך יותר משלוש השעות של הראיון, אורי מילשטיין אינו מתעמת עם קדמי. הוא מציג אותו בחלק הראשון, כמי שנוהג לבקר ברוסיה ולכן יש לו נקודת מבט מעניינת (החלקים הבאים אינם מחייבים לדעתו הצגה כלל).

בהמשך, מלבד שאלות אכוונה ובירור מבוישות מצד מילשטיין, קדמי הוא זה ששולט בראיון. בקול בוטח ושקט הוא פורס את המשנה של הצד הרוסי, והודף בקשות להגיע לפואנטה – כי יש לו עוד מסרים להנחיל.

לקראת כתיבת הפוסט הסתכלתי על הערוץ ועל קורותיו של ד"ר מילשטיין – פער בהשכלה (ברצינות, אצטרך להשלים). בערוץ שלו ישנם מרואיינים מעניינים מאד, וגם בני השיח הקבועים של מילשטיין על אוקראינה הינם מאוזנים וביקורתיים לשני הצדדים לעימות. למילשטיין רקורד כתיבה מפואר, שלחלק גדול ממנה יוצא נגד הקונוונציות הממסדיות, בדגש על מערכת הביטחון.

בעצם ביקורתיותו היא סימן ההיכר של מילשטיין, אך זו לא באה לידי ביטוי בראיון עם קדמי. לאחר שידור של 4 פרקים שצברו עשרות אלפי צפיות, במענה למחאות מצופיו, מדוע העניק לקדמי במה, קיים מילשטיין שיח עם "פאנל אוקראינה" הקבוע שלו, אודות מסריו של קדמי.

חברי הפאנל קבעו מיד כי קדמי אינו אובייקטיבי וחלקו על הערכותיו. מילשטיין אמר לחברי "פאנל אוקראינה", כי הוא דוחה את הביקורת של צופיו על מתן זמן ערוץ שלו לקדמי, שכן הוא מבקש לשפוט את מסריו ולא את הרקע שלו. אך מה לעשות שכל שורה ושורה מדבריו של קדמי – מניפולטיביים, שינויים במחלוקת, ומושפעים מהרקע – כפי שאף הפאנליסטים של מילשטיין עצמו הודו.

מלבד שאלות אכוונה ובירור מבוישות מצד מילשטיין, קדמי הוא זה ששולט בראיון. בקול בוטח ושקט הוא פורס את המשנה של הצד הרוסי, והודף בקשות להגיע לפואנטה – כי יש לו עוד מסרים להנחיל

במקום מילשטיין ואנשי תקשורת אחרים בישראל לא הייתי מעניק לקדמי במה בעת הזאת. ואם כבר העניק במה, אזי חובה עליו כבעל הערוץ לחשוף בפני צופיו את הרקע של האיש ולהציג שאלות קשות, ולאזן את מסריו במישהו שיודע לתת לקדמי קונטרה – בכל פרק ופרק.

לסיכום

אנו חיים בעידן של היצף מידע וצמצום חסמים ביכולת להקים ערוצי הפצת מידע. אף אחד כבר אינו מסוגל לקלוט ולעבד את כל המידע המתפרסם הרלוונטי לתחומי התמחותו/עניינו. כל אחד מסגל לעצמו מנהגי צריכת מידע ובוחר מקורות ש"משדרים עמו על אותו הגל".

חובה על צרכני המידע לעבור חינוך תקשורתי כדי לרכוש יכולת קריאה ביקורתית. כדאי מאד שמי שנוטל על עצמו להיות בלוגר, בכל תצורה שהיא, יאמץ רכיבים מאתיקה עיתונאית – של בחירת מקורות אמינים וחשיפה בפני הקורא אם המידע המובא בפניו מגיע ממקור מוטה; מתן איזונים מתאימים במקרה של הטייה. המלחמה באוקראינה מעניקה הזדמנות להוכיח את הכורח בכך בכל יום ויום.

סאל (מיל.) דניאל ראקוב הינו עמית מחקר בכיר במכון הירושלמי לאסטרטגיה וביטחון (JISS) וחוקר בכיר במרכז אלרום לחקר מדיניות ואסטרטגית אוויר וחלל באוניברסיטת תל אביב. קודם לכן, הוא שרת בצהל 21 שנים, מרביתן באגף המודיעין. מתמחה במעורבות המעצמות במזרח התיכון, בדגש על האסטרטגיה הרוסית באזור ויחסי רוסיה-ישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
בעניין סולוביוב ראוי לציין שהוא כנראה לא כזה יהודי כפי שמנסה להציג את עצמו, ומצד אמא שלו הוא בכלל ממוצא טטרי. אז כנראה שהוא 50% יהודי ו-50% טטרי. אבל מה שבטוח, שהוא 100% גוש צואה אנושית... המשך קריאה

בעניין סולוביוב ראוי לציין שהוא כנראה לא כזה יהודי כפי שמנסה להציג את עצמו, ומצד אמא שלו הוא בכלל ממוצא טטרי. אז כנראה שהוא 50% יהודי ו-50% טטרי. אבל מה שבטוח, שהוא 100% גוש צואה אנושית, בלי קשר למוצא שלו.

מילשטיין בכלל נראה כאדם שמשום מה מאוד כועס על מערכת הביטחון, אן ל בעה עם בקורת, ואפי' נוקבת, אבל הוא מתמקד רק בזה, ומבחנתו הם אם כל הבעיות, ואין לו מילה של בקורת על קובעי המדיניות שבדר'... המשך קריאה

מילשטיין בכלל נראה כאדם שמשום מה מאוד כועס על מערכת הביטחון, אן ל בעה עם בקורת, ואפי' נוקבת, אבל הוא מתמקד רק בזה, ומבחנתו הם אם כל הבעיות, ואין לו מילה של בקורת על קובעי המדיניות שבדר"כ הרבה פחות עניינים,

לפוסט המלא עוד 1,548 מילים ו-2 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 27 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

ילדה בת שבע נורתה למוות בערערה; המשטרה: זו כנראה קטטה שהסלימה בין שכנים

נעצרו מספר גורמים שלפי החשד קשורים לירי ● כמה רחפני נפץ של חזבאללה פגעו בצפון הארץ, בקרבת גבול לבנון ● החרדים איימו לתמוך בוועדת חקירה ממלכתית לטבח - הליכוד הצביע בעד חוק המעונות; מועצת אוקטובר: טרגדיה של עם הפכה לספין מגעיל ● ההצבעה בקריאה ראשונה על פיזור הכנסת תיערך ביום שני הקרוב; טרם נקבע מועד הבחירות

לכל העדכונים עוד 23 עדכונים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים
אמיר בן-דוד

מדינה במבצע חיסול

ספק אם יש מישהו במדינה שמסוגל לדקלם את שמות כל "ראשי הנחש" שישראל חיסלה מאז השבעה באוקטובר. והלילה חיסלנו – בפעם המי יודע כמה – את ראש הזרוע הצבאית של חמאס ● וגם: הווטו האמריקאי בצפון ● האיום הדרמטי של רוסיה ● התפנית המעודדת בגוש עציון ● מבזק ספורט ● ועוד...

הרמטכ״ל אייל זמיר, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ״ץ בדיון בקריה ב-26 במאי 2026 (צילום: מעיין טואף/ לע״מ)
מעיין טואף/ לע״מ

פסילוסיבין ככיוון מבטיח לטיפול ב-PTSD בארץ

מאז ה-7 באוקטובר אנחנו מתמודדים לא רק עם שיקום בתים וקהילות, אלא גם עם שיקום נזק בלתי נראה: שיקום התודעה.

הנתונים שמצטברים מהשטח מציירים תמונה מוכרת מדי למי שעוסקים בבריאות הנפש – גל מתמשך של הפרעות דחק פוסט־טראומטיות, דיכאון וחרדה, שמאתגר את המערכות הקיימות ודורש מענה רחב, מהיר ומדויק.

פרופסור איל פרוכטר הוא שותף מייסד ומנהל תחום רפואה ומדע קולקטיב עיקר - השותפות לחוסן בישראל.

ד"ר נדיה ליסובודר היא יועצת קלינית CRO, מייסדת ומנכ"לית של גליל מחקר ביו-רפואי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 849 מילים

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

להקים את הסנהדרין

ראוי להקים בישראל את מוסד "הסנהדרין". המערכת הפוליטית סרחה ויוקרתה מצויה בשפל עמוק ברחוב הישראלי. פוליטיקאים רדודים וברוטליים בהתנהגותם החדירו נורמות פסולות לחיים הציבוריים והשחיתו את המערכת הפוליטית.

אנו זקוקים לסוג של חבר מושבעים או בית מגוון בהרכבו, שיהווה מקור השפעה והשראה למנהיגים ולציבור הרחב וישפיע על השיח הציבורי, וזאת בהיעדר ריסון של מקבלי ההחלטות.

משה בן עטר הוא פובליציסט, מחבר הספר "המסע לישראל האחרת". עסק שנים בתכנון אסטרטגי והיה מנכ״ל המועצה הציונית בישראל, מנהל כפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי, ומנהל המכון למחקר וחינוך בקרן כצנלסון. היה יועצם של כמה שרים ויועץ ליצחק הרצוג. כיום יו"ר המועצה הציבורית היהודית דרוזית. חבר בקבוצת מפקדים למען ביטחון ישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 632 מילים ו-1 תגובות

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

הרב לנדו קבר את חוק הפטור והותיר את נתניהו בהלם

אנשי ראש הממשלה היו בטוחים שהצליחו לגבש רוב שיאשר את חוק ההשתמטות ויבטיח את שלמות הקואליציה ● אבל אז הגיע מנהיג הליטאים, הדהים את הח"כים החרדים, והטיל וטו שריסק אלפי שעות של תרגילים פוליטיים ● נתניהו מבועת מהאפשרות שהברית תתפרק לקראת הבחירות, אבל ההחלטה של הרב לנדו מעידה שגם ראש הממשלה כבר לא שולט באירוע ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,052 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

במזה"ת החדש, הבלוקצ'יין ניצח את הסנקציות

איראן גובה דמי מעבר לא חוקיים במצר הורמוז בהיקף של מיליארדים, ועוקפת את הסנקציות שהוטלו עליה באמצעות תשתית פיננסית פרטית הקשורה בטבורה לצמרת הממשל האמריקאי ולכלכלת ארה"ב בכללותה ● הממשל והרשויות בארה"ב פועלים מול התופעה בשני קולות מנוגדים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,143 מילים

ריאיון המסע פורץ הדרך של הרופאה הדרוזית הראשונה

ד"ר נאדיה ח'יר, שזכתה בשבוע שעבר בפרס יוקרתי למנהיגות נשית, נזכרת בימים שבהם לנשים דרוזיות היה אסור לנהוג או ללמוד באוניברסיטה ● ההחלטה ללמוד רפואה נולדה מתוך רצון לעזור לנשים בקהילה שסירבו להיבדק אצל רופאים גברים – ודרשה פגישה חשאית עם מנהיג העדה כדי לקבל אישור חריג

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

בצפון, המורתע הפך למרתיע

יותר מ־130 תקיפות בשבוע אחד ו־11 חיילי צה"ל שנהרגו מאז הפסקת האש אינם עוד "הפרות" נקודתיות, אלא סימן לשינוי מאזן ההרתעה בצפון ● חזבאללה זיהה את נקודת התורפה הישראלית ברחפני הנפץ, הקפיא בפועל את תנועת הכוחות בתוך לבנון והרחיב בהדרגה את טווח הפגיעה גם לתוך ישראל ● כל עוד הדרג המדיני מרסן את התגובה, הארגון ימשיך לפרש את הזהירות הישראלית כחולשה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 850 מילים

הפלירטוט החרדי עם איזנקוט הוא בעיקר מסר לנתניהו

החרדים מנסים להחזיר לעצמם את מעמד לשון המאזניים באמצעות פלירטוט פומבי עם איזנקוט, אבל האיום על נתניהו נשען על בלוף כפול: הם לא באמת בדרך לממשלת מרכז–שמאל, ומתווה הגיוס של איזנקוט רחוק מאוד ממה שהם מבקשים ● המטרה הפוליטית ברורה: ללחוץ על הליכוד, לבלבל את הגוש שממול ולנסות להפוך את איזנקוט לגלגל חמישי בקואליציית נתניהו הבאה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 780 מילים

חלף עם הרוח

מה שהתחיל בהתעלמות מהתושבים הדרוזים, מסתיים ברפיסות וחוסר משילות ● ממשלת ישראל שלחה את חברת "אנרג'יקס" להקים טורבינות רוח בצפון רמת הגולן, וברגע האמת נטשה אותה לבד מול אלימות המפגינים ● המפכ"ל נתן את ברכת הדרך אבל לשטח הגיעו שישה שוטרים, ונתניהו הבטיח להקים צוות בין-משרדי אבל התאייד ● ניר ישועה, מנכ"ל אנרג'יקס: "ברמת הגולן לא הייתה משטרה ולא מדינה"

לכתבה המלאה עוד 1,484 מילים ו-2 תגובות

הקרב על הדמוקרטים מתחיל בכיבוש

ריאיון העיתונאי והיוצר הדוקומנטרי נועם שיזף קורא להתפקד לדמוקרטים כדי להקים בתוך המפלגה בלוק אנטי־כיבוש, שילמד מהמתנחלים בליכוד איך מפעילים לחץ פוליטי מבפנים ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר למה בעיניו הפלת ממשלת נתניהו אינה מספיקה, מדוע השמאל חייב לחזור לומר "כיבוש", ולמה אין דרך לסיים אותו בלי לשנות את האלקטורט היהודי

לכתבה המלאה עוד 1,948 מילים ו-4 תגובות

משחק כפול בביירות

נביה ברי, מנהיג תנועת אמל והשותף הבכיר של חזבאללה בדואופול השיעי בלבנון, פועל מאחורי הקלעים כדי לשמר את מעמדו הפוליטי ● בעוד שהרס כפרי הדרום מעורר זעם ציבורי גובר נגד ארגון הטרור, ברי ממתין לשעת כושר כדי להציג את עצמו כאלטרנטיבה מתונה – אך בינתיים ממשיך להעניק לחזבאללה מטרייה הפוליטית

לכתבה המלאה עוד 1,270 מילים

מופע ההתקרבנות של עו"ד ציון אמיר מול שופטי בג"ץ מוכיח כי מטרתו העיקרית של שר המשפטים היא לסחוט פרובוקציה ● למרות שהשר מייבש בתי משפט במכוון וממציא חוקי בחירה חדשים, נציגו מתעקש להציגו כמי שמציל את הסדר התקין ● השופטים, שמבינים את המלכוד, מנסים לאלץ את לוין למינויים טקטיים כדי לא להעניק לו עילה פוליטית נוספת להתנגחות במערכת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 930 מילים

נקמת העובדים של עידן הבינה המלאכותית

במשך שנים סיפרו לנו שהטכנולוגיה תחזק את כוחם של ההנהלה ובעלי המניות מול העובדים ● ההסכם שנחתם בין עובדי סמסונג להנהלת החברה מוכיח שלפעמים קורה ההפך: העובדים, שמחזיקים בידע הנדרש לייצור השבבים בחברה, הצליחו לכפות הסכם מהפכני למורת רוחם של בעלי המניות ● במסגרתו, הם הפכו לשותפים מלאים ברווחי החברה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 771 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.