JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן בחירות: יום שישי, 10 במרץ 2023 | זמן ישראל
אשד למפכ"ל: "אתה לא ראוי לפקד על המשטרה"

דיווח: 6 ניצבים מכהנים קוראים למפכ"ל להתפטר

גורם מדיני: "סעודיה פנתה לאיראן כשזיהתה חולשה אצלנו" ● עשרות הפגינו מחוץ לפגישת נתניהו ומלוני ברומא ● באופוזיציה תוקפים את חידוש היחסים בין איראן לסעודיה: "כשלון מסוכן" ● היועמ"שית הקפיאה את הדחת מפקד מחוז ת"א ● מח"א ביטל את השעייתו של אל"מ גלעד פלד ● הפיגוע בדיזנגוף: שניים מהפצועים במצב קשה מאוד, סכנה לחייו של אחד מהם

מפקד מחוז תל אביב, ניצב עמי אשד, בזירת הפיגוע ברחוב דיזנגוף בתל אביב, 9 במרץ 2023 (צילום: אריק מרמור/פלאש90)
אריק מרמור/פלאש90
מפקד מחוז תל אביב, ניצב עמי אשד, בזירת הפיגוע ברחוב דיזנגוף בתל אביב, 9 במרץ 2023

שניים מהפצועים בפיגוע הירי שאירע אמש (חמישי) ברחוב דיזנגוף בתל אביב במצב קשה מאוד, כשסכנת חיים נשקפת לאחד מהם – כך נמסר מבית החולים איכילוב. מצבו של הפצוע השלישי מפיגוע הירי – קל עד בינוני.

המפגע, מועתז אל-חוואג'ה, תושב נעלין בן 23, נורה למוות לאחר שפגע במבלים בסמוך לצומת הרחובות דיזנגוף ובן-גוריון. לפי דיווחים פלסטיניים, אביו של המחבל, סלאח אל-חוואג'ה, נעצר הלילה בידי כוחות הביטחון. כוחות הנדסה של צה"ל מיפו את ביתו של המפגע לקראת הריסתו. חמאס נטל אחריות על ביצוע הפיגוע.

ראש הממשלה בנימין נתניהו, השוהה באיטליה, עודכן בזמן ביקור בבית כנסת ברומא על הפיגוע שאירע בתל אביב.

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, פנתה אמש (חמישי) למפכ"ל המשטרה, יעקב שבתאי, בבקשה לברר האם העברתו של מפקד מחוז תל אביב במשטרה, עמי אשד, מתפקידו היא אקט של הדחה – כך דיווח עמית סגל בחדשות 12.

אמש הודיעו התנועה למען איכות השלטון ופורום המפכ"לים והניצבים בדימוס שיעתרו לבג"ץ נגד ההחלטה להזיז את אשד מתפקידו. לשר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, הייתה ביקורת על אשד, שלשיטתו, לא פעל די בנחרצות נגד המפגינים שהפרו את הסדר.

ראש הממשלה בנימין נתניהו, שנחת אתמול (חמישי) ברומא, ייפגש היום עם ראשת הממשלה ג'ורג'ה מלוני. נתניהו, לפי הדיווחים, צפוי לבקש ממלוני להעתיק את שגרירות איטליה לירושלים. ראש הממשלה עתיד להישאר הלילה ברומא ולשוב ארצה מחר, לאחר צאת השבת.

יועץ ראש הממשלה טופז לוק מעביר לבנימין נתניהו פתק ובו ההודעה על הפיגוע ברחוב דיזנגוף בתל אביב, בזמן שהם שוהים בבית הכנסת ברומא, 9 במרץ 2023 (צילום: שלום ירושלמי)
יועץ ראש הממשלה טופז לוק מוסר לנתניהו פתק ובו ההודעה על הפיגוע ברחוב דיזנגוף בתל אביב, בזמן ביקור בבית הכנסת ברומא, אמש (צילום: שלום ירושלמי)

באופוזיציה תוקפים את ראש הממשלה בנימין נתניהו, שנמנע מלקצר את ביקורו באיטליה כדי לשוב ארצה –

לו הבחירות לכנסת היו נערכות כעת, מפלגות הקואליציה, שכעת יש להן 64 מנדטים, היו מצטמקות ל-56 מנדטים – כך נמצא בסקר של מכון פאנלס פוליטיקס שפורסם הבוקר ב"מעריב".

הסקר נערך אתמול ושלשום בקרב 507 נשאלים, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל. טעות הדגימה המרבית – 4.3%.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום ראשון, 28 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.