JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יאיר נהוראי: הלהט"בופוביה היא רק חתיכה מפאזל מדינת ההלכה וכיבוש תל אביב | זמן ישראל

הלהט"בופוביה היא רק חתיכה מפאזל מדינת ההלכה וכיבוש תל אביב

צילום מסך מסרטון יוטיוב של מפלגת נעם - הרב צבי קוסטינר קורא להביע לנעם
צילום מסך מסרטון יוטיוב של מפלגת נעם - הרב צבי קוסטינר קורא להביע לנעם

היום בשעה ארבע תתקיים הפגנה ברחוב קפלן פינת דה וינצ'י, מול בית "חברותא בקפלן", שם צפויים לדבר הרבנים צבי קוסטינר ויהודה סדן. ברשתות החברתיות ממוסגרת ההפגנה כאירוע להט"בופובי, בעיקר בשל נוכחותו של קוסטינר, שרק לפני מספר חודשים קרא בנאום שנשא מול ביתו של ח"כ ניר אורבך: "לא להתבייש, לקחת אומץ להגיד – להט"בים הביתה, הומואים הביתה, רשע, רשע, רשע ועוד רשע".

מבלי להמעיט במאומה מחומרת המתקפה של קוסטינר על קהיליית הלהט"ב, ואף, הרי שנדמה שחובה לשים את דברי קוסטינר במסגור הראוי להם ובקונטקסט הרחב יותר של חומרתם. ועוד קודם צריך לומר, שהרבנים יהודה סדן וקוסטינר הם המשך של יום אתמול, אז לפי הפרסומים הגיעו "לחברותא" הרבנים אליקים לבנון ודוד פנדל.

אסור להתבלבל: המשותף לקוסטינר ולסדן הוא החזון המשיחי החותר להחריב את מדינת ישראל היהודית והדמוקרטית, שמושתתת על עקרונות הצדק השוויון וזכויות האדם כפי שמשתקפים בחוקי היסוד ובמגילת העצמאות, ועל חורבותיה לכונן מדינת עליונות יהודית שהתורה חוקתה שתשתרע על כל שטחי ארץ ישראל.

המשותף לקוסטינר ולסדן הוא החזון המשיחי החותר להחריב את ישראל היהודית והדמוקרטית, ועל חורבותיה לכונן מדינת עליונות יהודית שהתורה חוקתה, ותשתרע על כל שטחי ארץ ישראל

כמה מילים על הרבנים:

הרב יהודה סדן הוא ראש הישיבה הגבוהה של מוסדות בני דוד, ובנו של ראש מוסדות בני דוד ומייסדם, זוכה פרס ישראל, הרב אלי סדן.

הרב צבי קוסטינר הוא ראש ישיבת "מדברה כעדן" במצפה רמון.

לא זו בלבד שקוסטינר וסדן הכריזו בריש גלי על תמיכתם במפלגת "נעם", אלא אף צירפו את חתימתם לקול קורא שכותרתו "קריאת הרבנים לפעול ולסייע להצלחת מפלגת נעם", שכן לשיטתם "הזהות היהודית היא בסיס הקיום של מדינת ישראל כמדינת העם היהודי".  מיותר לומר, שאביה הרוחני של מפלגת "נעם" הוא הרב צבי ישראל טאו, החשוד באונס, תקיפה בנסיבות מחמירות, חטיפה ומעשה מגונה בקטין.

השניים גם חתמו על מכתב תמיכה בערוץ 14, לאחר שחברת שטראוס הודיע כי לא תפרסם בו יותר. "ערוץ 14", נכתב שם, "הוא הערוץ היחיד המאזן את כל שאר ערוצי התקשורת שכולם מנגנים בקול אחד המוטה באופן בוטה לטובת השמאל והאופוזיציה".

אבל הם לא הסתפקו בזאת, ואף הודיעו כי "מוסדות החינוך שלנו לא ירכשו מוצרים מחברות שמחרימות ציבורים בישראל, הפוגעות בחופש הביטוי ובאחדות העם", ואף קראו לתלמידיהם "ובני משפחותיהם" לנהוג כך.

קוסטינר וסדן הצטרפו ל"קריאת הרבנים לפעול להצלחת מפלגת נעם", שאביה הרוחני הוא הרב טאו החשוד באונס, תקיפה, חטיפה ומעשה מגונה בקטין. מפלגה לפיה "הזהות היהודית היא בסיס הקיום של מדינת ישראל"

קשה להבין את הדברים אחרת: השניים עושים שימוש במוסדות החינוך שהם עומדים בראשותם כדי להטיל חרם על מי שמסרב לפרסם בערוץ 14, או במילים אחרות, לא מפיץ את משנתם.

כקצפת, הוסיפה מכינת "בני דוד" בעלי את סמלה לקריאה להצטרף לעצרת המיליון בעד ההפיכה השלטונית, שפורסמה באפריל השנה.

מדובר אם כן בשני רבנים מרכזיים, המהווים מרכיב חשוב בפסיפס אנשי ההלכה ומורי הרוח של הזרם המשיחי, שרוחם מפעמת במפרשי ההפיכה השלטונית ובצבא המשיחי שפועל להגשמתו. וזאת גם התשובה לשאלה מה יש להם לחפש בתל אביב.

הרב קוסטינר לא משאיר מקום לספק לגבי מהות שליחותו. בשיעור "מסר ממגילת רות" שהעביר ב"בני דוד" ומפורסם באתר בית המדרש שלה, הוא קובע:

"זה תפקידנו בדור הזה…. להחזיר את עם ישראל בתשובה".

בשיעור אחר, שגם אותו העביר לחניכי "בני דוד" הוא מבקש ממי שאין בכוחו להחזיר בתשובה, לפחות "להתפלל על עם ישראל כולו ואנחנו שיחזור בתשובה".

אבל נדמה שכל התורה כולה נלמדת במוסד של הרב יהודה סדן, שאביו הוא מייסדה ומתווה דרכה. תורה שמטרתה המוצהרת היא לחולל מהפך חברתי-אמוני במדינת ישראל, ובסופו החלפת שיטת המשטר והפיכתה של ישראל ממדינה יהודית ודמוקרטית למדינה שהתורה חוקתה. לשיטת הפעולה שבאמצעותה יושג המהפך קורא הרב אלי סדן "שיטת אלקנה", על שם אלקנה המקראי.

המהפך מונח על שני אדנים מרכזיים:

  1. הראשון – עידוד החניכים להקים גרעינים תורניים ולהתנחל ביישובים חילוניים ברחבי הארץ. זאת כדי להוביל תהליך חזרה בתשובה רבתי או למצער לקרב לתפיסת העולם המשיחית, במגמה ליצור רוב שיתמוך בהחלתו של דין התורה על המדינה באמצעים דמוקרטיים.
  2. והשני – תפיסת עמדות מפתח בציבוריות הישראלית ובשירות הציבורי בפרט, כדי ליצור מסה קריטית שתשפיע על צביונה של המדינה, בואכה הגשמת חזון המיזוג בין התורה למדינה.

נדמה שכל התורה נלמדת במוסד של הרב יהודה סדן, שאביו הוא מייסדה ומתווה דרכה – מטרתה המוצהרת לחולל מהפך חברתי-אמוני במדינה, ובסופו החלפת שיטת המשטר והפיכתה למדינה שהתורה חוקתה

לפני כשנה, ביוני 2022,  סדן כבר טפח לעצמו על השכם. בשיעור "האם שיטת אלקנה עובדת חלק ב", הוא סיכם בכמה שורות את כל המפעל המשיחי לשינוי פניה של המדינה. ראשית הוא הסביר את המטרה בכמה מילים בודדות:

"השליחות שלנו זה לסלול דרך שתאחד את… התורה והמדינה כדבר אחד".

בהמשך פירט את האמצעים להשגתה:

"איך? לא על ידי דוגמה אישית. אדם אחד לא משפיע..".

ואז תיאר את העמידה ביעדים:

"היום יש לנו משהו בסדר גודל של 5000–6000 בוגרים שהם מפוזרים בכל המקומות בצבא, בשב"כ, במוסד, במגזר הציבורי, בעיירות בהתיישבות בכל מיני מקומות".

ולבסוף מתרפק על תכנית האב:

"המחשבה שהובילה את הרב יגאל [לוינשטיין) ואותי לפני שלושים וחמש שנה הייתה שאם נבנה ציבור גדול של אנשים לתורה ויראת שמיים ויראת השם והם לוקחים מתוך כך אחריות על מדינת ישראל בכל ההיבטים שלה, לאט לאט גם החרדים יצטרפו אלינו.. והעולם החילוני…ההתפעלות שלו היא תמשוך אותו".

מבט על המציאות הישראלית מלמד שלמוסד, שהרב יהודה סדן הוא בין מוביליו, יש מניות בניסיון ההפיכה המשטרית שאנחנו בעיצומו, ורוחו, כאמור, מפעמת במפרשיה.

לא פלא אפוא, שבאתר בית המדרש של מכינת "בני דוד" בעלי נשמעים גם הקולות הבאים כנגד כל חלקי החברה הליברלית בישראל:

  • הליברליזם הוא האויב – שותפו של סדן לראשות המכינה, הרב יגאל לוינשטיין, קובע: "היהדות והציונות הדתית היא האויב הכי גדול של המדינה הליברלית".
  • ההומואים סוטים – יגאל לוינשטיין: "סוטים אני קורא להם".

  • חיילות פוגעות בביטחון המדינה – הרב יוסף קלנר: "הן גורמות לרמת ביטחון נמוכה יותר בצה"ל, …תעיפו אותן, תכניסו את כל המשתמטים החילונים… ולא צריך את כל הזנות הזאת שהיא תחת הכותרת הזאת של בנות בצה"ל".

  • החילוניות היא בגידה – קלנר: "לא לשמור תורה ומצוות זה חוסר מוסריות ובוגדנות לאומית".
  • הפמיניזם המודרני הורס את האישה – אלי סדן: הפשע היותר גדול שהפמיניזם המודרני יוצר בחברה האנושית…עסוקים בלחנך את האישה להיות עצמאית, להיות בלתי תלויה בבעלה".
  • הכיבוש מוצדק כי הגזע היהודי עושה טובה לגזע הערבי שהוא כובש אותו -הרב אליעזר קשתיאל ראש הישיבה לבוגרי צבא במוסדות בני דוד: "כן, אנחנו גזענים, בוודאי… יש מסביבנו עמים כאלו, עם בעיות גנטיות…הכיבוש עשה להם טוב. רק עשה להם טוב".
  • צה"ל הוא צבא השם – קשתיאל: "עיקר מטרתו של צה"ל הוא צבא כיבוש".
  • התרבות המערבית היא אסון – קשתיאל: "כל התרבות המערבית מזוהמת וחשוכה וטמאה ונוראית".

כפי שפתחתי את הדברים,  הדגש על הלהט"בופוביה הוא חשוב – אבל הוא רק חתיכה מהפאזל, שכן מטרתם של הרבנים היא להוביל להגשמת חזון המדינה היהודית שהתורה חוקתה, וכיבוש תל אביב הוא המפתח לכך.

הדגש על הלהט"בופוביה חשוב – אבל הוא רק חתיכה מהפאזל, שכן מטרת הרבנים היא להוביל להגשמת חזון המדינה היהודית שהתורה חוקתה, וכיבוש תל אביב הוא המפתח לכך

משכך, בעיני לפחות, כל אזרח ליברלי, בפרט בתל אביב, צריך לצאת היום מהבית, להצטרף להפגנה, ולהודיע לרבנים שתל אביב תשמור על ערכיה ושפלורליזם איננו מתכון להרס עצמי.

יאיר נהוראי נשוי ואב לשניים, ניצב בשנים האחרונות בחזית המאבק בציונות הדתית המשיחית. ספרו "המהפכה השלישית" שפורסם לאחרונה חושף את המשנה המשיחית וכיצד היא מוטמעת בבני נוער במכינות קדם צבאיות. נהוראי הוא עו" ד בעל משרד פרטי, מתמחה במשפט מנהלי ופלילי - בין היתר ייצג בבג"ץ את העותרים בבג"ץ פסח (בשלו נפלה הממשלה) ואת אמיר השכל ו"ואין מצב" בשאלות חופש הביטוי וההפגנה, בזמן מחאת בלפור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,080 מילים
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

צה"ל: נערכים להתגברות הירי לצפון; אין שינוי בהנחיות

נפילות בים ליד חוף נהריה; בצוהריים הופעלו לראשונה מאז הכרזת האש בלבנון אזעקות באזור צפת, ראש פינה ויישובים באזור. הלילה נפלה רקטה בקריית שמונה, ללא נפגעים ● יועצו של חמינאי: טראמפ בוגד בדיפלומטיה; הגסת׳: ארצות הברית מוכנה לחדש את התקיפות נגד איראן אם לא יושג הסכם

לכל העדכונים עוד 5 עדכונים

הפה של מאי גולן לא רק דוחה, הוא גם מסכן את ישראל

בשבוע שעבר, השרה לשוויון חברתי מאי גולן עלתה לנאום במליאת הכנסת והטיחה בחבר הכנסת גלעד קריב ממפלגת הדמוקרטים שהוא "מחתן כלבים בבתי הכנסת ההזויים שלך".

כידוע, גלעד קריב אינו מפקד פלגה ביחידת עוקץ הצה"לית ולא אחראי על צוותי כלבנים, אלא אחד ממנהיגי היהדות הרפורמית בישראל.

צח בורוביץ' הוא מנכ"ל חברת "הקבינט" קשרי ממשל ולובינג, ובעברו איש המועצה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 548 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

אנרגיות של מלחמה בעמק

חברי קיבוץ גבעת חיים מאוחד הצביעו נגד הקמת תחנת כוח גזית, אבל זו רק התחנה הראשונה במאבק שמסעיר את עמק חפר ● אתרי הטבע בצפון שוב נסגרו בגלל המלחמה, והישראלים מתנתקים מחבל ארץ שאין לו תחליף ● הגשר החדש מעל הירקון אלגנטי ומזמין אבל נטול צל ● וגם: רשתות ישנות ממטעי הבננות מגנות על חיילים בלבנון

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,682 מילים
אמיר בן-דוד

בינה מלאכותית, רגשות אמיתיים

בימים האחרונים עורר ראש הממשלה בנימין נתניהו סערה ציבורית לאחר ששיתף סרטון תחת הכותרת "ביביסט, לא חצי בן אדם". הסרטון מציג סצנה משפחתית הבנויה כפרודיה על "יציאה מהארון": בן צעיר מתיישב מול הוריו, והם מבטיחים לו שיאהבו אותו בכל מקרה. אלא שהגילוי הדרמטי אינו נטייה מינית אלא זהות פוליטית: "אני ימני. אני ביביסט".

מכאן מתגלגלת הסצנה לתגובה מבוהלת של המשפחה הליברלית כביכול, שמתקשה ליישב בין דמותו של הבן המשכיל, עובד ההייטק וקורא הספרים, לבין האפשרות שהוא תומך בנתניהו. הסרטון הפוליטי והבוטה טוען, שבישראל קיימים "ביביסטים בארון", אנשים שמסתירים את עמדתם מפני סביבה חברתית, מקצועית ותרבותית שמביטה בהם בבוז.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות: 1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור. 2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת... המשך קריאה

מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות:
1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור.
2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת לכל "ימני" באשר הוא).

לפוסט המלא עוד 1,259 מילים ו-2 תגובות

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

למקרה שפיספסת

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים

תגובות אחרונות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.