JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן בחירות: יום רביעי, 20 בספטמבר 2023 | זמן ישראל

בן סלמאן: מדי יום אנו מתקרבים יותר להסכם עם ישראל

לראשונה מאז שב לכהן כראש הממשלה נפגש נתניהו עם ביידן ● בפגישה, שנערכה בשולי עצרת האו"ם, הזמין הנשיא את ראש הממשלה לביקור בבית הלבן ● מנכ"ל המשרד לביטחון לאומי התפטר מתפקידו ● לפי כמה דיווחים, בן אליהו התפטר בשל התנהלותו הכוחנית של בן גביר ● היועצת המשפטית לכנסת תקפה את רוטמן על שמנע מנציגה של הנהלת בתי המשפט לדבר בדיון של ועדת החוקה

יורש העצר של ערב הסעודית מוחמד בן סלמאן בג'דה, 19 במאי 2023 (צילום: Saudi Press Agency via AP)
Saudi Press Agency via AP
יורש העצר של ערב הסעודית מוחמד בן סלמאן בג'דה, 19 במאי 2023

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום עם נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן,  ב"בית הטורקי" בניו יורק, מרכז שפתח ארדואן בעיר ב-2018.

ראש הממשלה אמר לנשיא בפתח פגישתם כי הקשרים בין המדינות מתחזקים. שני המנהיגים החליטו להמשיך ולקדם את יחסי ישראל וטורקיה בתחומי הסחר, הכלכלה והאנרגיה.

ראש הממשלה בנימין נתניהו בפגישה עם נשיא טורקיה רג'פ ארדואן בניו יורק, 19 בספטמבר 2023 (צילום: אבי אוחיון /לע"מ)
ראש הממשלה בנימין נתניהו בפגישה עם נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן בניו יורק, 19 בספטמבר 2023 (צילום: אבי אוחיון /לע"מ)

מלשכת ראש הממשלה נמסר כי המנהיגים דנו בסוגיות אזוריות ובינלאומית, לרבות הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה.

רה"מ נתניהו הודה לנשיא טורקיה על שיתוף הפעולה הפורה בין ארגוני הביטחון שסיכל כוונות זדון של חוליות טרור לפגוע בתיירים ישראלים באיסטנבול ובכך הציל חיים.

שני המנהיגים הזמינו הדדית אחד את השני לביקורים בישראל ובטורקיה וסוכם כי ביקורים אלה יתואמו ויתקיימו בקרוב.

ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי להיפגש היום אחר הצהריים (שעון ישראל) במלון בניו יורק עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, לפגישה ראשונה מאז ניצח נתניהו בבחירות לפני כתשעה חודשים. הפגישה תימשך כשעה.

מקורבים לראש הממשלה בנימין נתניהו אמרו אתמול לכאן כי הוא לא מתכנן להציג שינוי ברפורמה המשפטית בעקבות הפגישה עם ביידן וכי הוא פועל בתיאום עם שר המשפטים יריב לוין.

בשיחה אמור לעלות גם נושא הנורמליזציה עם סעודיה בחסות ארה"ב מה שידרוש מישראל צעדים מול הפלסטינים.

פלסטיני נהרג במחנה הפליטים עקבת ג'בר ליד יריחו אחרי שהשליך מטען לעבר כוחות צה"ל.

שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן בפרובוקציה בעצרת הכללית של האו"ם בזמן נאומו של נשיא איראן.

נשיא איראן ציין בנאומו כי ארה"ב היא שהפרה את הסכם הגרעין כשפרשה ממנו חד-צדדית ועליה להוכיח רצון טוב ונחישות אם היא רוצה להחיותו.

שר החוץ אלי כהן התייחס בריאיון ברשת ב' למגעים לנורמליזציה עם סעודיה ואמר כי להסכם יצטרפו מדינות מוסלמיות נוספות, בעיקר סוניות באפריקה ואסיה, למעט המדינות הקיצוניות. "לערב הסעודית יש אינטרס לא פחות מישראל לקדם שיתופי פעולה כלכליים וטכנולוגיים עם ישראל", אמר כהן

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום ראשון, 28 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.