JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הרב אורי רגב: הדדיות או תמרור "אין כניסה" | זמן ישראל

הדדיות או תמרור "אין כניסה"

יו"ר ארגון "ראש יהודי" ישראל זעירא (צילום: Avshalom Sassoni/FLASH90)
Avshalom Sassoni/FLASH90
יו"ר ארגון "ראש יהודי" ישראל זעירא

אירועי יום כיפור בכיכר דיזנגוף, קצת לפני אסון השבעה באוקטובר, סיפקו כבר בזמן אמת את הנפץ שהצית את חומרי הדליקה, שהתרבו והתעצמו במהלך השנים האחרונות. הרבה נכתב על התבערה וגלי ההדף שהיא עוררה. אך פחות ידועה העובדה שבתקשורת החרדית הוזכרו אירועים אלה לא אחת כמסבירים את טבח העוטף והמלחמה שבעקבותיו.

קו מוביל בתקשורת החרדית הוא, שהטבח לא היה רק ביטוי לרוע החייתי של מחבלי חמאס אלא שהוא אירע, כמו כל דבר אחר המתרחש בעולמנו, ברצונו של הקב"ה. יש התולים זאת בעוונות שונים, וביניהם עוון החילונות, עזיבת התורה ואירועי יום כיפור – אשר המענה לכולם הוא חזרה מלאה בתשובה ותלמוד תורה ותפילה.

קו מוביל בתקשורת החרדית הוא, שהטבח לא היה רק ביטוי לרוע החייתי של מחבלי חמאס – אלא שהוא אירע, כמו כל דבר בעולמנו, ברצון הקב"ה. יש התולים זאת בעוונות שונים, ובהם עוון החילונות, עזיבת התורה ואירועי יום כיפור

אך מעבר לביטויי תמיכה וגינוי מכל הצדדים, חשוב שננסה להתוות מהו המענה הדרוש מצד הציבור החילוני והמסורתי ליוזמות ה"ופרצת" של ראש יהודי, הגרעינים התורניים ושאר עסקני ההדתה, ולהבין מה משמעות הדברים בהקשרם הרחב יותר.

תשובתי היא כי הגיע הזמן להציב תנאי מוקדם של הדדיות במערכות היחסים שעלו עתה לדיון בתקשורת ובשיח הפוליטי. זאת, כמובן, בנוסף לאמירה ברורה בדבר הצורך לחסום כל תוכן מסית ואלים גם אם הוא מתכסה במסווה של "דעה" ושיח פתוח.

במסווה של תפוח בדבש ארגונים אלה מציעים לציבור החילוני והמסורתי סירופ סכריני ציני ומניפולטיבי. תוך שימוש לרעה בערך הליברליות ובסיסמאות "אחים אנחנו" הם מבקשים להרחיב את תחום ההשפעה והשליטה שלהם. כן, כן, מדובר בשליטה. די לראות את תקציב מיליארד השקלים שהוקצה ליוזמות הדתה ב-5 משרדי ממשלה שונים, ומה שהתרחש ומתרחש במשרד החינוך בתקופת נפתלי בנט וממשיכו השר יואב קיש.

מדובר בארגונים שהליברליות כערך היא מהם והלאה, אך הם מנופפים בה כחלק מאותו סירופ סכריני. די לשמוע את דבריו של ישראל זעירא, מנהיג "הראש היהודי", שמסביר כי הרב יגאל לוינשטיין ההומופוב, הגזעני ומדיר הנשים הוא אורח רצוי בתכניותיו, שכן זעירא "אינו פוסל אנשים על סמך דעותיהם".

האמנם? האם לא יפסול למשל אנטישמים המפיצים את "הפרוטוקולים של זקני ציון" ויזמינם להסביר את דעותיהם תחת חסותו? היכן בדיוק הוא מעביר את הגבול, זאת טרם הבהיר.

די לשמוע את זעירא, מנהיג "הראש היהודי", שמסביר כי הרב לוינשטיין ההומופוב, הגזען ומדיר הנשים הוא אורח רצוי בתכניותיו, שכן זעירא "אינו פוסל אנשים על סמך דעותיהם".  האמנם? האם לא יפסול אנטישמים למשל?

אך זעירא רמז לגבול שהוא תוחם ניתן, שלא במפתיע, כאשר שאלה אותו המראיינת ברדיו בדבר "נשות הכותל", הנאבקות על האפשרות לקיים מנייני נשים ברחבת הכותל.

אז הסביר כי בעוד שארגונו ביקש לקיים תפילת נעילה "במרחב הציבורי" בתל אביב, הרי שרחבת הכותל היא "בית כנסת", ולפיכך אין להתיר לנשות הכותל להתפלל על פי תפיסתן בדבר שוויון נשים בחיים היהודיים.

אלה דברים חסרי שחר, שכן רחבת הכותל מעולם לא הייתה בית כנסת עד שהוגדרה כך על ידי שרי ש"ס, ברצונם להדיר משם את נשות הכותל ואת המניינים המשפחתיים של התנועות הרפורמיות והקונסרבטיביות.

הוא נתלה בהוראת שרי ש"ס, אך מסרב לציית להוראת עיריית תל אביב שאושרה על ידי בית המשפט העליון, ולפיה נאסר עליהם להציב מחיצה במתחם הציבורי. לא החוק ובתי המשפט המוסמכים לנגד עיניו, ולא הליברליות נר לרגליו, אלא הרצון עליו הכריז זה מכבר – לקדם הדתה בכל רחבי הארץ.

בפנינו מאבק קיומי על זהותה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. שוק הדעות והמנהגים היהודיים חייב להיות מבוסס על הדדיות:

לא תותר כניסת ארגונים ודוברים למוסדות חינוך ממלכתיים לצורך שיתוף התלמידים ב"אורה המתוק של היהדות", אם לא תתאפשר במקביל כניסתם של ארגונים ודוברים חילוניים וליברליים למוסדות החינוך הממלכתי דתי (לרבות חב"ד) והחרדי. זאת לצורך שיתופם של תלמידי מוסדות אלה באורה של ההשכלה, השוויון המגדרי והפלורליזם היהודי.

לא יותרו  טקסי דת למיניהם במרחב הציבורי בשכונות ובערים חילוניות או מעורבות, אם לא תתאפשר במקביל כניסתם של ארגוני ההתחדשות היהודית לשכונות וערים דתיות כדי לחשוף את התושבים שם ליופיה של היצירתיות האומנותית, החזותית והקולית, למשל בדמותן של מקהלות מעורבות השרות את שירי ארץ ישראל כמו גם השירה הליטורגית החדשה.

לא יותרו טקסי דת למיניהם במרחב הציבורי בשכונות ובערים חילוניות או מעורבות, אם לא תתאפשר במקביל כניסתם של ארגוני ההתחדשות היהודית לשכונות וערים דתיות

בלא הדדיות טיעוני "הליברליות" הם דמגוגיה גרידא. אחרי המלחמה חייבת לבוא גם הכרעה חדשה על דמותה של מדינת ישראל היהודית והדמוקרטית ברוח מגילת העצמאות, המבטיחה חופש דת ומצפון, כמו גם שוויון ללא הבדל דת, גזע ומין.

אורי רגב הוא רב (רפורמי) ועורך דין, העומד בראש עמותת חדו"ש - לחופש דת ושוויון. הוא פעיל בזירה הציבורית, המשפטית והבינלאומית לחיזוק זהותה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, ולמימוש מלא של הבטחת מגילת העצמאות לחופש דת ומצפון ולשוויון זכויות וחובות ללא הבדל דת

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הפיכתה של מדינת ישראל לרפורמית תחסל אותה, כפי שנעלמים במשך שנים הרפורמים בארה"ב. הם מתבוללים, ואין להם זהות חזקה ומחוייבת מספיק כדי להעביר לדור הבא. רק ליהדות האורתודוכסית, המחוייבת, יש... המשך קריאה

הפיכתה של מדינת ישראל לרפורמית תחסל אותה, כפי שנעלמים במשך שנים הרפורמים בארה"ב. הם מתבוללים, ואין להם זהות חזקה ומחוייבת מספיק כדי להעביר לדור הבא.
רק ליהדות האורתודוכסית, המחוייבת, יש ערך נצחי, בהיותה מובדלת מהעמים האחרים. בלי שמירה על מצוות הדת, כבר מזמן היינו נעלמים מעל מפת העולם.
לעם ישראל יש בשורה לעולם, וכדי להביא אותה, צריך להתחבר למקורות שלנו. בלי זהות אין ייעוד.

אורי רגב יכול לדבר יפה ולהיות נחמד, אבל לצערי הסיכוי שלו להעמיד דורות של צאצאים יהודים לא גדול.

לפוסט המלא עוד 674 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 27 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

ילדה בת שבע נורתה למוות בערערה; המשטרה: זו כנראה קטטה שהסלימה בין שכנים

החרדים איימו לתמוך בוועדת חקירה ממלכתית לטבח - הליכוד הצביע בעד חוק המעונות; מועצת אוקטובר: טרגדיה של עם הפכה לספין מגעיל ● צה״ל מאשר: ראש הזרוע הצבאית של חמאס מוחמד עודה חוסל ● הכנסת תצביע ביום שני הקרוב על פיזורה לקראת בחירות בספטמבר או אוקטובר ● לפיד: כל הדיבורים על 'פשרות עם החרדים הם טעות פוליטית ושגיאה מוסרית

לכל העדכונים עוד 22 עדכונים

פסילוסיבין ככיוון מבטיח לטיפול ב-PTSD בארץ

מאז ה-7 באוקטובר אנחנו מתמודדים לא רק עם שיקום בתים וקהילות, אלא גם עם שיקום נזק בלתי נראה: שיקום התודעה.

הנתונים שמצטברים מהשטח מציירים תמונה מוכרת מדי למי שעוסקים בבריאות הנפש – גל מתמשך של הפרעות דחק פוסט־טראומטיות, דיכאון וחרדה, שמאתגר את המערכות הקיימות ודורש מענה רחב, מהיר ומדויק.

פרופסור איל פרוכטר הוא שותף מייסד ומנהל תחום רפואה ומדע קולקטיב עיקר - השותפות לחוסן בישראל.

ד"ר נדיה ליסובודר היא יועצת קלינית CRO, מייסדת ומנכ"לית של גליל מחקר ביו-רפואי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 849 מילים
אמיר בן-דוד

מדינה במבצע חיסול

ספק אם יש מישהו במדינה שמסוגל לדקלם את שמות כל "ראשי הנחש" שישראל חיסלה מאז השבעה באוקטובר. והלילה חיסלנו – בפעם המי יודע כמה – את ראש הזרוע הצבאית של חמאס ● וגם: הווטו האמריקאי בצפון ● האיום הדרמטי של רוסיה ● התפנית המעודדת בגוש עציון ● מבזק ספורט ● ועוד...

הרמטכ״ל אייל זמיר, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ״ץ בדיון בקריה ב-26 במאי 2026 (צילום: מעיין טואף/ לע״מ)
מעיין טואף/ לע״מ

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

להקים את הסנהדרין

ראוי להקים בישראל את מוסד "הסנהדרין". המערכת הפוליטית סרחה ויוקרתה מצויה בשפל עמוק ברחוב הישראלי. פוליטיקאים רדודים וברוטליים בהתנהגותם החדירו נורמות פסולות לחיים הציבוריים והשחיתו את המערכת הפוליטית.

אנו זקוקים לסוג של חבר מושבעים או בית מגוון בהרכבו, שיהווה מקור השפעה והשראה למנהיגים ולציבור הרחב וישפיע על השיח הציבורי, וזאת בהיעדר ריסון של מקבלי ההחלטות.

משה בן עטר הוא פובליציסט, מחבר הספר "המסע לישראל האחרת". עסק שנים בתכנון אסטרטגי והיה מנכ״ל המועצה הציונית בישראל, מנהל כפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי, ומנהל המכון למחקר וחינוך בקרן כצנלסון. היה יועצם של כמה שרים ויועץ ליצחק הרצוג. כיום יו"ר המועצה הציבורית היהודית דרוזית. חבר בקבוצת מפקדים למען ביטחון ישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 632 מילים ו-1 תגובות

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים

לכשכש בכלב - הפסיכולוגיה של החלטה על תקיפה באיראן ובלבנון

החלטה על תקיפה באיראן ובלבנון בצל הבחירות הקרבות ומשפטו הפלילי של ראש הממשלה: כשהצורך הביטחוני פוגש את כשל המהמר, רציונליות מוגבלת ומנהיג הזקוק לשינוי סדר היום. 

*  *  *

הסרט "לכשכש בכלב" משנת 1997 מתאר נשיא אמריקאי המסובך בפלילים, ש"ממציא" מלחמה במדינת אויב. במקום לעסוק בפרשיות הפליליות של הנשיא, הציבור בסרט עוסק באיום החיצוני, בצורך להכריע את האויב ובחיזוק האחדות הפנימית. המלחמה אינה העיקר בסרט. העיקר הוא מאמץ "הנדסת תודעה" של הציבור.

ד״ר עוזי ערן, סא"ל במיל', הוא חוקר בתחום הפסיכולוגיה של המשפט וקבלת החלטות בתנאי אי־ודאות וסיכון. מחקריו עוסקים בהשפעת סגנונות חשיבה, אינטואיציה והטיות קוגניטיביות על שיקול הדעת של שופטים, ומקבלי החלטות מדיניות וצבאיות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 861 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

הרב לנדו קבר את חוק הפטור והותיר את נתניהו בהלם

אנשי ראש הממשלה היו בטוחים שהצליחו לגבש רוב שיאשר את חוק ההשתמטות ויבטיח את שלמות הקואליציה ● אבל אז הגיע מנהיג הליטאים, הדהים את הח"כים החרדים, והטיל וטו שריסק אלפי שעות של תרגילים פוליטיים ● נתניהו מבועת מהאפשרות שהברית תתפרק לקראת הבחירות, אבל ההחלטה של הרב לנדו מעידה שגם ראש הממשלה כבר לא שולט באירוע ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,052 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

במזה"ת החדש, הבלוקצ'יין ניצח את הסנקציות

איראן גובה דמי מעבר לא חוקיים במצר הורמוז בהיקף של מיליארדים, ועוקפת את הסנקציות שהוטלו עליה באמצעות תשתית פיננסית פרטית הקשורה בטבורה לצמרת הממשל האמריקאי ולכלכלת ארה"ב בכללותה ● הממשל והרשויות בארה"ב פועלים מול התופעה בשני קולות מנוגדים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,143 מילים

ריאיון המסע פורץ הדרך של הרופאה הדרוזית הראשונה

ד"ר נאדיה ח'יר, שזכתה בשבוע שעבר בפרס יוקרתי למנהיגות נשית, נזכרת בימים שבהם לנשים דרוזיות היה אסור לנהוג או ללמוד באוניברסיטה ● ההחלטה ללמוד רפואה נולדה מתוך רצון לעזור לנשים בקהילה שסירבו להיבדק אצל רופאים גברים – ודרשה פגישה חשאית עם מנהיג העדה כדי לקבל אישור חריג

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

בצפון, המורתע הפך למרתיע

יותר מ־130 תקיפות בשבוע אחד ו־11 חיילי צה"ל שנהרגו מאז הפסקת האש אינם עוד "הפרות" נקודתיות, אלא סימן לשינוי מאזן ההרתעה בצפון ● חזבאללה זיהה את נקודת התורפה הישראלית ברחפני הנפץ, הקפיא בפועל את תנועת הכוחות בתוך לבנון והרחיב בהדרגה את טווח הפגיעה גם לתוך ישראל ● כל עוד הדרג המדיני מרסן את התגובה, הארגון ימשיך לפרש את הזהירות הישראלית כחולשה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 850 מילים

הפלירטוט החרדי עם איזנקוט הוא בעיקר מסר לנתניהו

החרדים מנסים להחזיר לעצמם את מעמד לשון המאזניים באמצעות פלירטוט פומבי עם איזנקוט, אבל האיום על נתניהו נשען על בלוף כפול: הם לא באמת בדרך לממשלת מרכז–שמאל, ומתווה הגיוס של איזנקוט רחוק מאוד ממה שהם מבקשים ● המטרה הפוליטית ברורה: ללחוץ על הליכוד, לבלבל את הגוש שממול ולנסות להפוך את איזנקוט לגלגל חמישי בקואליציית נתניהו הבאה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 780 מילים

חלף עם הרוח

מה שהתחיל בהתעלמות מהתושבים הדרוזים, מסתיים ברפיסות וחוסר משילות ● ממשלת ישראל שלחה את חברת "אנרג'יקס" להקים טורבינות רוח בצפון רמת הגולן, וברגע האמת נטשה אותה לבד מול אלימות המפגינים ● המפכ"ל נתן את ברכת הדרך אבל לשטח הגיעו שישה שוטרים, ונתניהו הבטיח להקים צוות בין-משרדי אבל התאייד ● ניר ישועה, מנכ"ל אנרג'יקס: "ברמת הגולן לא הייתה משטרה ולא מדינה"

לכתבה המלאה עוד 1,484 מילים ו-2 תגובות

הקרב על הדמוקרטים מתחיל בכיבוש

ריאיון העיתונאי והיוצר הדוקומנטרי נועם שיזף קורא להתפקד לדמוקרטים כדי להקים בתוך המפלגה בלוק אנטי־כיבוש, שילמד מהמתנחלים בליכוד איך מפעילים לחץ פוליטי מבפנים ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר למה בעיניו הפלת ממשלת נתניהו אינה מספיקה, מדוע השמאל חייב לחזור לומר "כיבוש", ולמה אין דרך לסיים אותו בלי לשנות את האלקטורט היהודי

לכתבה המלאה עוד 1,948 מילים ו-4 תגובות

משחק כפול בביירות

נביה ברי, מנהיג תנועת אמל והשותף הבכיר של חזבאללה בדואופול השיעי בלבנון, פועל מאחורי הקלעים כדי לשמר את מעמדו הפוליטי ● בעוד שהרס כפרי הדרום מעורר זעם ציבורי גובר נגד ארגון הטרור, ברי ממתין לשעת כושר כדי להציג את עצמו כאלטרנטיבה מתונה – אך בינתיים ממשיך להעניק לחזבאללה מטרייה הפוליטית

לכתבה המלאה עוד 1,270 מילים

מופע ההתקרבנות של עו"ד ציון אמיר מול שופטי בג"ץ מוכיח כי מטרתו העיקרית של שר המשפטים היא לסחוט פרובוקציה ● למרות שהשר מייבש בתי משפט במכוון וממציא חוקי בחירה חדשים, נציגו מתעקש להציגו כמי שמציל את הסדר התקין ● השופטים, שמבינים את המלכוד, מנסים לאלץ את לוין למינויים טקטיים כדי לא להעניק לו עילה פוליטית נוספת להתנגחות במערכת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 930 מילים

נקמת העובדים של עידן הבינה המלאכותית

במשך שנים סיפרו לנו שהטכנולוגיה תחזק את כוחם של ההנהלה ובעלי המניות מול העובדים ● ההסכם שנחתם בין עובדי סמסונג להנהלת החברה מוכיח שלפעמים קורה ההפך: העובדים, שמחזיקים בידע הנדרש לייצור השבבים בחברה, הצליחו לכפות הסכם מהפכני למורת רוחם של בעלי המניות ● במסגרתו, הם הפכו לשותפים מלאים ברווחי החברה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 771 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.