JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יעוז סבר: משימה אחרונה בהחלט | זמן ישראל

משימה אחרונה בהחלט

היועץ המשפטי לממשלה לשעבר והנשיא בדימוס של בית המשפט העליון אהרן ברק בכנס של "מקור ראשון" בירושלים, 8 בדצמבר 2019 (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
יונתן זינדל, פלאש 90
היועץ המשפטי לממשלה לשעבר והנשיא בדימוס של בית המשפט העליון אהרן ברק בכנס של "מקור ראשון" בירושלים, 8 בדצמבר 2019

אני חושב כעת על הנשיא בדימוס אהרון ברק.

האיש המיוחד הזה נאלץ להסתתר בתור ילד מהחיילים הנאצים שרצו להרוג אותו רק בגלל שהוא יהודי. בדרך לא דרך הגיע למדינת ישראל, עולה חדש, לא עשיר, לא חזק או אתלט באופן מיוחד ומצא את עצמו בתיכון האליטיסטי, התיכון שליד האוניברסיטה בירושלים.

הוא הצטיין כתלמיד, הצטיין כסטודנט בעתודה ופתח בקריירה המשפטית המפוארת ביותר במאה העשרים, אולי לא רק בישראל, בזכות הדבר היחיד שידע לעשות – הצטיינות. למעשה הצטיינות והעמקה.

הוא הצטיין כתלמיד, הצטיין כסטודנט בעתודה ופתח בקריירה המשפטית המפוארת ביותר במאה העשרים, אולי לא רק בישראל, בזכות הדבר היחיד שידע לעשות – הצטיינות. למעשה הצטיינות והעמקה

אין צורך להיות פסיכולוג חובב – בעיקר בגלל שברק אמר את הדברים בעצמו עשרות פעמים – כדי להבין שבמהלך שנותיו כמשרת ציבור, כעורך דין צעיר, כיועץ משפטי לממשלה (גם כן צעיר), כשופט וכנשיא עליון, הנחו את הליכותיו שני קולות שווים בחוזקם.

האחד – אהבתו הבלתי מתפשרת למדינה היהודית ורצונו, שנצרב בדם, לבצר אותה ואת ביטחונה דרך המשפט, הדרך היחידה שהכיר.

השני – הרצון לעשות צדק, לשמור על זכויות מיעוטים וקהלים מוחלשים ובעזרת יצירת משפט צדק לבצר את מקומה של ישראל במשפחת העמים.

שני הקולות האלה, בניגוד למה שחלק מהציבור בארץ נוטה לחשוב, לא התנגשו. בעיני ברק, ולא רק בעיניו, הם שני הצדדים של אותו המטבע בדיוק. ישראל חזקה תיכון, לדעתו, רק אם תהיה ישראל צודקת. ישראל תנצח בשדה הקרב, רק אם תזכור לראות את העם בו היא נלחמת לא רק דרך כוונת הרובה, אלא גם דרך עין רחמנית, שתבדיל בין אויב לבלתי מעורב, ותדע להילחם בראשון ולהגן על השני.

יתרה מזאת, ברק הבין שכוחה של ישראל באזור בו אנחנו נמצאים, כבעלת ברית של ארצות הברית ומדינות המערב, היא היותה דמוקרטיה מתקדמת, צודקת ומוסרית שמתבלטת בכך מול אויבינו.

ברק הבין שכוחה של ישראל באזור בו אנחנו נמצאים, כבעלת ברית של ארצות הברית ומדינות המערב, היא היותה דמוקרטיה מתקדמת, צודקת ומוסרית שמתבלטת בכך מול אויבינו

במהלך שנות הקריירה המשפטית שלו, שנמשכה על פני ארבעה וחצי עשורים בקירוב, הזהיר ברק כל הזמן, בפסקי הדין שלו, בקולו, בהרצאותיו ובכתביו, מהסכנה שישראל תוצא ממשפחת העמים.

ברק אמר ועשה. פסיקותיו במהלך השנים היוו את השכפ"ץ הקרמי של חיילי וקציני צה"ל. רק בזכות פסיקותיו המתקדמות, מערכת המשפט הצודקת וחסרת הפניות שעיצב, יכולה הייתה מדינת ישראל פעם אחר פעם להתחמק מטריבונל בינלאומי.

גם הקיצוניים שבגופי המשפט הבינלאומיים ידעו שבבית המשפט הישראלי, ובפרט בבית המשפט הגבוה לצדק, לא עושים הנחה לשום צד ושופטים על פי כללים המקובלים בכל שיטת משפט מתקדמת.

זה לקח 17 שנה מאז פרישתו של ברק. 15 שנה מאז תחילת כהונתו הכמעט רצופה של בנימין נתניהו, והנה כל מה שחשש ממנו ברק התהפך עלינו.

בית המשפט מוחלש באופן שיטתי כבר שנים. החקיקה בישראל הפכה ממתקדמת למפגרת ומיושנת, וגופי השלטון ושופרותיהם הפכו את בית המשפט לאויב העם. במקום הערכה עצומה לממסד המשפטי המפואר שלנו, כפי שהיה בתקופתו של ברק וגם קודם לכן כמובן, הפך בית המשפט לשנוי במחלוקת. זהו חזונו של בנימין נתניהו, שמבחינתו כל גוף ממלכתי הוא רק מכשיר להנצחת שלטונו. ברצותו יחזקו, ברצותו ישסה בו את כלביו ושופרותיו.

ברק הזהיר כל השנים, בפסקי הדין שלו, בקולו, בהרצאותיו ובכתביו, מהסכנה שישראל תוצא ממשפחת העמים. ברק אמר ועשה. פסיקותיו במהלך השנים היוו את השכפ"ץ הקרמי של חיילי וקציני צה"ל

והנה התדרדר המצב עד כדי הפחד שניצח את כל הפחדים כולם. מדינת ישראל עומדת למשפט בבית הדין לפשעי מלחמה בהאג ולמרבית הצער החומר שבידי התובעים כולל עשרות ציטוטים של בכירי ממשל, בכירים ביותר, שעל פיהם ישראל אכן מתכוונת לבצע פשעי מלחמה.

שלא יהיה ספק, הח"מ אינו מאמין שישראל היא פושעת מלחמה, עדיין לא. אבל כשאתה נתפס עם היד בצנצנת העוגיות, קשה מאוד להסביר לשופטי האג שזה לא מה שאתם חושבים. וכשבכירי ממשלו הקיצוני של נתניהו מתחרים מי יוציא מפיו ביטויים קיצוניים יותר כלפי עזה, אז פתאום המשפט בהאג כבר נראה לא ממש פשוט.

ומכל האנשים, דווקא הוא, השופט אהרון ברק, בן 88, נקרא להציל את המדינה. הוא שהזהיר שנים, שכל מורשתו היא חיזוק זכויות האזרח, חיזוק מיעוטים, עשיית משפט צדק ושמירת ישראל כמדינת מופת, דווקא הוא צריך לארוז את מזוודתו, להיפרד מאשתו החולה, לאסוף את גופו שכבר ידע שנים טובות יותר ולקום ולנקות אחרי הצרכים שהשאירו בנימין נתניהו, בצלאל סמוטריץ' ואנשיהם בחדר.

הוא, שהזהיר וביקש והתחנן, הוא שהבהיר שזכויות אזרח מתקדמות הן השכפ"ץ של מדינת ישראל, דווקא הוא צריך לקום, וכמשימה אחרונה בהחלט להציל את המדינה היחידה שיש לו, מדינת ישראל.

הלב היום עם אהרון ברק, האיש שספג את מכונת הרעל במלואה, האיש שעשה כל כך הרבה טוב והוקע ברחובות כאחרון הפושעים, דווקא הוא צריך להיות זה שיציל.

הנה התדרדר המצב עד כדי הפחד שניצח את כל הפחדים. ישראל נשפטת בביה"ד לפשעי מלחמה בהאג, החומר בידי התובעים כולל עשרות ציטוטים של בכירי ממשל, שעל פיהם ישראל אכן מתכוונת לבצע פשעי מלחמה

בהצלחה לשופט ברק, בהצלחה למדינת ישראל. הפעם אולי ננצח, הלוואי. פעם הבאה יהיה קשה יותר. ואם לא נעיף את נתניהו ואנשיו לפח האשפה של ההיסטוריה, הפעם הבאה תהיה קרובה. קרובה מאוד. ואז כבר לא בטוח שאהרון ברק ייצג אותנו. סביר יותר שמשפטן על כמו שמחה רוטמן יישא בתפקיד. ואתם באמת לא רוצים לגלות איך זה יראה. תאמינו לי.

יעוז סבר, איש עסקים, סופר, מנכ״ל MyTeam Group, יו"ר לשכת המסחר ישראל-המפרץ, חבר הקואליציה לביטחון אזורי. לשעבר עיתונאי, דובר עיריית רעננה וראש יחידת התקשורת במשרד הביטחון. ישראלי שאכפת לו.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
5

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
ראהם ביבי בחר בשופט ברק להיות נציג ישראל על כס השיפוט בהאג. בית המשפט מצופה ממנהיגי ישראל להתבטא ברוח שתאפשר לאהרון ברק לשמור עלינו מעצמינו. כל הצועקים ״חמאס״ נגד או בעד, אמורים ... המשך קריאה

ראהם ביבי בחר בשופט ברק להיות נציג ישראל על כס השיפוט בהאג. בית המשפט מצופה ממנהיגי ישראל להתבטא ברוח שתאפשר לאהרון ברק לשמור עלינו מעצמינו. כל הצועקים "חמאס" נגד או בעד, אמורים לצייד את כבוד השופט בעדויות חיוביות על הכוונה וההתנהגות הנאותה של צה"ל ולוחמיו כולם. אני חושש שראהם שלנו בחר בברק רק מסיבה אחת אישית שלו, במידה ויצליח ברק , אז ביבי בחר בו והביא ההצלחה. אם חס וחלילה לא יצליח במשימתו, יהיה לביבי דמות גדולה מהחיים להאשים אותו בכישלונה של ישראל. אני בטוח בהצלחת אהרון ברק, בגלל איכות צהל מפקדיו וחייליו והתנהגותם בקרב.אין מלחמות טובות. אם חפצי חיים אנו במזרח התיכון, רק התנהגות נכונה גם בקרב, תאפשר לנו להמשיך ולהצליח כאן גם בהמשך. ראהם שלנו אתה הנפגע העיקרי מאי הצלחת השופט ברק. אנו נסבול מכך שנים רבות. אנא תעלם מחיינו וצא לדרך רחוקה מהשלטון בעם המופלא שלנו.

אני ממש מתלבט. מצד אחד כל הדיון בהאג מיותר וחסר רלוונטיות למצבנו הנוכחי. מצד שני ממש אבל ממש מתחשק לי לראות את ממשלת ביבי מקבלת על הראש. זה משהו שהיה אמור להתרחש מזמן. וכן, אני יודע שכו... המשך קריאה

אני ממש מתלבט. מצד אחד כל הדיון בהאג מיותר וחסר רלוונטיות למצבנו הנוכחי. מצד שני ממש אבל ממש מתחשק לי לראות את ממשלת ביבי מקבלת על הראש. זה משהו שהיה אמור להתרחש מזמן.
וכן, אני יודע שכולנו באותה קלחת ופסק דין נגד מדינת ישראל לא יבדיל בין מטורפי הגבעות לאנשים השפויים שעוד נותרו פה. לא נורא. באמת שהגיע הזמן שהליצנים האלו יחטפו מה שמגיע להם לחטוף מזמן.
ולגבי החיים המעורבים פה יחד עם הפאשיסטים – אנחנו כבר ממילא סובלים מהקיום שלהם ואולי באמת צריך את הדוד מחו"ל שיעשה פה סדר.
הנה קח למשל את התגובה של יוסף משגיח – קופים מעופפים? בית המשפט לא מוחלש? תגיד לי שלא מדגדג לך לתת לבית הדין הבינלאומי לעשות מה שהוא אמור היה לעשות מזמן ולו רק כדי לסתום את הג'ורה של הביביסטים שלא השאירו במדינה הזו חלקה טובה אחת.

ממש לא נכון . בית המשפט איננו מוחלש כלל . להיפך. בית המשפט והקופים המעופפים שלו היועצים המשפטיים שולטים כאן במדינת ישראל ביד רמה . אין שום דבר שקורה כאן ללא אישורם . טבח ה7 באוקטובר נמצ... המשך קריאה

ממש לא נכון . בית המשפט איננו מוחלש כלל .
להיפך.
בית המשפט והקופים המעופפים שלו היועצים המשפטיים שולטים כאן במדינת ישראל ביד רמה .
אין שום דבר שקורה כאן ללא אישורם .
טבח ה7 באוקטובר נמצא על ידיו של אהרון ברק לכל דבר . הוא זה שהוביל את אובדן המשילות כאן במדינה . את השערורייה שראש השבכ וראש אמ"ן לא מדווחים לממונים עליהם כי הם פשוט לא סופרים אותם .
את השערורייה של הסרבנות וההפגנות שלא דוכאו ביד קשה כי הם שייכים למחנה הנכון .
את ההשתלטות הפרוגרסיבית על צה"ל ומינוי רמטכ"ל כושל באופן לא חוקי .
דמי הנרצחים על ידיו של אהרון ברק.
ומה שהוא מונה עכשיו זה בגלל שנתניהו אחרי שעבר רדיפה ועלילה שאינני יודע אם היה אדם שעבר דוגמתה . רוצה להציל את עורו מלשבת בכלא .
אהרון ברק הוא ראש האינקוויזיציה המשפטית בישראל .

לפוסט המלא עוד 792 מילים ו-5 תגובות
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

צה"ל: נערכים להתגברות הירי לצפון; אין שינוי בהנחיות

נפילות בים ליד חוף נהריה; בצוהריים הופעלו לראשונה מאז הכרזת האש בלבנון אזעקות באזור צפת, ראש פינה ויישובים באזור. הלילה נפלה רקטה בקריית שמונה, ללא נפגעים ● יועצו של חמינאי: טראמפ בוגד בדיפלומטיה; הגסת׳: ארצות הברית מוכנה לחדש את התקיפות נגד איראן אם לא יושג הסכם

לכל העדכונים עוד 5 עדכונים

הפה של מאי גולן לא רק דוחה, הוא גם מסכן את ישראל

בשבוע שעבר, השרה לשוויון חברתי מאי גולן עלתה לנאום במליאת הכנסת והטיחה בחבר הכנסת גלעד קריב ממפלגת הדמוקרטים שהוא "מחתן כלבים בבתי הכנסת ההזויים שלך".

כידוע, גלעד קריב אינו מפקד פלגה ביחידת עוקץ הצה"לית ולא אחראי על צוותי כלבנים, אלא אחד ממנהיגי היהדות הרפורמית בישראל.

צח בורוביץ' הוא מנכ"ל חברת "הקבינט" קשרי ממשל ולובינג, ובעברו איש המועצה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 548 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

אנרגיות של מלחמה בעמק

חברי קיבוץ גבעת חיים מאוחד הצביעו נגד הקמת תחנת כוח גזית, אבל זו רק התחנה הראשונה במאבק שמסעיר את עמק חפר ● אתרי הטבע בצפון שוב נסגרו בגלל המלחמה, והישראלים מתנתקים מחבל ארץ שאין לו תחליף ● הגשר החדש מעל הירקון אלגנטי ומזמין אבל נטול צל ● וגם: רשתות ישנות ממטעי הבננות מגנות על חיילים בלבנון

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,682 מילים
אמיר בן-דוד

בינה מלאכותית, רגשות אמיתיים

בימים האחרונים עורר ראש הממשלה בנימין נתניהו סערה ציבורית לאחר ששיתף סרטון תחת הכותרת "ביביסט, לא חצי בן אדם". הסרטון מציג סצנה משפחתית הבנויה כפרודיה על "יציאה מהארון": בן צעיר מתיישב מול הוריו, והם מבטיחים לו שיאהבו אותו בכל מקרה. אלא שהגילוי הדרמטי אינו נטייה מינית אלא זהות פוליטית: "אני ימני. אני ביביסט".

מכאן מתגלגלת הסצנה לתגובה מבוהלת של המשפחה הליברלית כביכול, שמתקשה ליישב בין דמותו של הבן המשכיל, עובד ההייטק וקורא הספרים, לבין האפשרות שהוא תומך בנתניהו. הסרטון הפוליטי והבוטה טוען, שבישראל קיימים "ביביסטים בארון", אנשים שמסתירים את עמדתם מפני סביבה חברתית, מקצועית ותרבותית שמביטה בהם בבוז.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות: 1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור. 2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת... המשך קריאה

מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות:
1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור.
2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת לכל "ימני" באשר הוא).

לפוסט המלא עוד 1,259 מילים ו-2 תגובות

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

למקרה שפיספסת

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים

תגובות אחרונות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.