JavaScript is required for our website accessibility to work properly. כרמלה כהן שלומי: דקה דומייה | זמן ישראל

דקה דומייה

בנימין נתניהו ויחיא סנוואר משחקים שח, אילוסטרציה (צילום: יוצר דיגיטלי: אורן אדלר)
יוצר דיגיטלי: אורן אדלר
בנימין נתניהו ויחיא סנוואר משחקים שח, אילוסטרציה

קיץ 1973, חוף גורדון, אנחנו חיילים בחופשה שמקשיבים בהתרגשות לשידור הראשון ב"קול השלום", תחנת הרדיו של אייבי נתן מספינת השלום המשייטת מול חופי ת"א. המילה שלום בתולית ויש שמש ומוזיקה, פיס אנד לאב ורוח הנעורים שאין בלתה. אפילו החבר שלי קרא לי love love. כזאת סתומה.

באוקטובר 73 באה מלחמת יום כיפור ועקרה בדרכה הכל. מכבש עבר על הדור שלי. הדור הזה קם ויצא למלחמה שקצרה בנעריו ללא רחם והציל את המדינה.
50 שנה חלפו ממחדל המלחמה ההיא למחדל המלחמה הזאת, מלחמת עזה. באמצע היו מלחמות ומבצעים ואינתיפאדות, עם הנצח לא פוחד מדרך ארוכה ועקובה מדם. איך כתב חנוך לוין על ארבע עונות בארץ הזאת: "קיץ, חורף, אביב, מלחמה".

מלחמת יום כיפור עקרה בדרכה הכל. מכבש עבר על הדור שלי, שיצא למלחמה שקצרה בנעריו והציל את המדינה. 50 שנה חלפו ממחדל המלחמה ההיא למחדל המלחמה הזו. עם הנצח לא פוחד מדרך ארוכה ועקובה מדם

כל האובדן הנורא היה נמנע אם אדם ועוד אדם היו נותנים לבם למה שהתרחש על הגדר. היו סימנים והתרעות אבל המדינה והשליט שלה הסתכלו לצד השני. כל מלחיה נרדמו כולם.

מבעיתה בכל פעם מחדש הקלות הבלתי נסבלת בה אפשר היה למנוע את זה. החל מהמדינה שנפלה בידי בנימין נתניהו וצבא שריו וסריסיו, מוסדות המדינה שקרסו, והצבא שנעדר בשעות בהן מאות מחבלים נעו בחופשיות בין העוטף לעזה ורצחו בדם קר. אם יש אלוהים הוא לא היה בגיא ההריגה ההוא.

שנים בנו לנו מנהרות מתחת לאף, חמאס צמח לנו על הראש ולא זזנו מהקונספציה – ופתאום בא לנו על עזה. כולנו מבינים גדולים, דורשים להמשיך, לא לעצור, אש ותימרות עשן ובניינים קורסים.

עברו 4 חודשים, חיילים נלחמים כמו אריות, העורף זקוף ובשלטון דיבורים כמו חול. עםאחד, זקיפות קומה ומיטוט חמאס. התאהבנו במלחמה והזזנו הצידה את החטופים.

במלחמות אנחנו חזקים, רק עם הסכמים קשה כאן. אולי בגלל המחיר הכבד, והוא כבד אך מחויב המציאות, כי הפסדנו את המלחמה כבר ביום הראשון, גם אם קשה לנו להודות בכך. ואולי מתוך עצלות גם החושים קצת קהו. צה"ל מתקדם וחרף ה"מחיר", שוב הקלישאה החבוטה הזאת, המלחמה לא עוצרת, הו לא. הרדימו אותנו עם "יחד ננצח", שיר הערש האולטימטיבי שמרדים הכל. ה"מחיר" נסבל בעיני אדוני המלחמה.

שנים בנו לנו מנהרות מתחת לאף, חמאס צמח לנו על הראש ולא זזנו מהקונספציה – ופתאום בא לנו על עזה. כולנו מבינים גדולים, דורשים להמשיך, לא לעצור. התאהבנו במלחמה והזזנו הצידה את החטופים

אבל זה לא רק נתניהו שעולה כפורח ככל שהעסק שוקע בבוץ העזתי. גם רוב בעם לא שם. עד "הניצחון המוחלט" זו המנטרה החדשה של נתניהו, והיא תפסה חזק כמו "מר שלום וביטחון" או "למוטט את חמאס". שרים את המנגינה אבל מזייפים במילים. מחכים שבוע לתשובת החמאס שתגיע בשבע בערב, לא ברור איזה ערב, אבל לא עוצרים נשימה. לא עוצרים כלום, בעצם, ראיתם הכוכב הבא לאירוויזיון? לא נפסיק לשיר, נראה לעולם מה זה זקיפות. רק משפחות ההרוגים והחטופים נובלות. "מחיר".

רבע מאזרחי המדינה נמלטו מיישובים על קו האש, חמאס על הרגליים, ממוטטים אותו בדרום והוא חוזר לצפון. צה"ל הגדול מתחיל להבין את מגבלות הכוח אבל מושך קדימה כי אין תכנית ליום שאחרי. לא צריך, נזרום איכשהו. ובינתיים יחיא סנוואר עוד מתלוצץ עם חטופיו ומתכתב עם נתניהו.

אחד חטף אנשים ושני חטף מדינה, ושניהם תלויים זה בזה כדי לא להיות תלויים זה לצד זה. לשניהם מחכה מהומת אלוהים מחוץ למחילת השלטון. מין אחוות מנהיגים שלא רואים בעיניים כי אין להם מה להפסיד. מי שמשלם זה העם.

ונתניהו יודע נפש עמו. "ביחד ננצח" התרוקן מתוכנו כמו סיכת החטופים הצהובה, כמו מסיבות העיתונאים שהוא מגיע אליהן מאופר ומתוקתק כמו בניין אחרי תמ"א. הנאומים הריקים שלו יושבים על סנטימנט ציבורי ועל סקרים שמאששים את הנחתו, שרוב די מוצק מתנגד להפסקת הלחימה ושהחטופים יזדיינו. כלומר בסבלנות.

מחכים שבוע לתשובת החמאס שתגיע בשבע בערב, לא ברור איזה ערב, אבל לא עוצרים נשימה. לא עוצרים כלום, בעצם, ראיתם הכוכב הבא לאירוויזיון? לא נפסיק לשיר, נראה לעולם מה זה זקיפות

חיילים חוזרים הביתה, מילואימניקים אוספים אוויר ומנסים להתרגל למשפחה, ומתחת לכל העצב הגדול אפשר לשמוע אנחת רווחה של עם עייף. ככה זה. עייפנו מאוד.

כשיורדים לפרטי ההסכם המתהווה חדשות לבקרים מבינים שהעם עם הגזלן. הוא שורד כי אין לנו כוח להחליף אותו. למרות הרוב בסקרים שרואה בו אחראי למחדל מלחמת עזה ורוצה בהחלפתו המיידית במנהיג אחר, גם באמצע המלחמה.

יש רוב גם לעסקת חטופים תמורת שחרור מחבלים ועצירת המלחמה. רק כשיורדים לפרטים מבינים שנתניהו הצליח להנדס תודעה: לא עוצרים עד שמנצחים. עסקה כן – לא בכל מחיר.

המדינה בגדה אבל לא תשלם. הפגנות משפחות החטופים פוערות עוד סדק שהולך ומתרחב בין האזרחים, מהומת עולם. אפילו זה מתוזמר. כמה נורא.

אודה ולא אבוש, אני מצדי בעד עסקה כוללת שתחליף את כל החטופים בנתניהו, שמתנגד לעסקה ומתרץ את התנגדותו ב"טובת המדינה", זו שהרס בהתמדה במו שלטונו המושחת.

ואם לא היה ברור קודם, החטופים לא מזיזים לו.
אומר זאת שוב, יונית:
גורל החטופים לא מזיז לנתניהו. נתניהו כמו נתניהו רואה רק את נתניהו.

אודה ולא אבוש, אני מצדי בעד עסקה כוללת שתחליף את כל החטופים בנתניהו, שמתנגד לעסקה ומתרץ את התנגדותו ב"טובת המדינה", זו שהרס בהתמדה במו שלטונו המושחת

הנורא הוא שגם הקואליציה שלו איתו. למה להם לסכן כיסא טוב? המלחמה הולכת יפה, וכל עוד צה"ל ברצועה – הם בכנסת.

"למי רע פה", כותרת של יצחק גולדקנופף במעריב
"למי רע פה", כותרת של יצחק גולדקנופף במעריב

רק מעטים כמו גדי איזנקוט הם קול בודד באפלה. אפילו בני גנץ הכוכב הנוסק מתבטא בזהירות, שלא לסכן את מעמדו בסקרים.

ובינתיים חטופים נמקים במנהרות. לסנוואר לא בוער, הוא יודע שכך או כך הוא מת מהלך. לא יעזור להתכתב עם משחררו מהכלא, נתניהו.

צריך לשחרר את החטופים. כן, בתנאים שהציב חמאס: הפסקת המלחמה, שחרור אסירים ונסיגה מעזה. עזה תתמוטט ותקום מחדש גם אם לא נשאיר ממנה זכר. זה מה יש.

בינתיים החטופים גוועים לאיטם. נקמה לא תעזור, אין תמונת ניצחון ולא הייתה, נרדמנו והפסדנו. עכשיו הכבוד האבוד ותחושת הנקם משרתים רק את נתניהו ומסכנים את החטופים.

שידורי ספינת השלום של אייבי נתן נפתחו ערב ערב עם שקיעת השמש בדקה דומייה לזכר קורבנות האלימות בארץ ובעולם כולו, שלאחריה השמיע את השיר הנוגה ומלא התקווה של "האיגל'ס": "I wish you peace".

נערה הייתי וגם זקנתי, השלום לא בא ואני כבר לא מאמינה להבטחות ותמונות ניצחון. תמונת ניצחון זה החזרת החטופים.

כרמלה כהן שלומי היא אזרחית מודאגת

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 942 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום ראשון, 31 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

שתי נערות נפצעו, אחת באורח קשה ואחת באורח בינוני, בפיגוע דריסה בצומת גוש עציון

בג"ץ הורה ללוין לכנס בהקדם האפשרי את הוועדה לבחירת שופטים; שר המשפטים: "השופטים יצרו במו ידיהם משבר חוקתי" ● נתניהו: נשיב את הביטחון לתושבי צפון הארץ, אבל "זה ייקח עוד זמן" ● מערך הייעוץ המשפטי לממשלה הודיע על התנגדותו למינוי דרורית שטיינמץ, המקורבת לנתניהו, למנכ"לית משרדו ● כ"ץ: "צה"ל יישאר בבופור כחלק מאזור הביטחון בלבנון"

לכל העדכונים עוד 35 עדכונים

עוגה וחבל - כך סמלים אלימים הופכים לשיח שגרתי ולנורמה לאומית

בשנים האחרונות איתמר בן גביר מנסה לעצב לעצמו זהות ציבורית חדשה, מרוסנת יותר לכאורה, כזו שמבקשת להתרחק מהשורשים הכהניסטיים שמיוחסים לו.

אלא שההכחשה הזו מתקיימת לצד זיכרון ציבורי עיקש, בין היתר של העובדה שבביתו נתלתה עד למערכת הבחירות האחרונה תמונתו של ברוך גולדשטיין הרוצח, דמות שהפכה לסמל קיצוני של אלימות וגזענות.

פרופ' לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה, אוניברסיטת בר-אילן. חוקר ומפרסם בתחום היעוץ הארגוני ויועץ לחברות ולמנהלים/ת. אזרח מודאג, בזוגיות ואב לשני בנים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 788 מילים

בזמן שהתעשייה מתמודדת עם משבר חריף בשל התחזקות השקל, נגיד בנק ישראל ממשיך להתבשם מגרפים מחמיאים ● לעומתו, סטנלי פישר קרא את אותה מציאות אחרת לגמרי ● כנגיד, הוא יזם מהלכים נועזים והציל את הייצוא ● זה הרגע של אמיר ירון ללמוד מפישר, לפני שיהיה מאוחר מדי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,514 מילים

בחירות 2026 - בסימן עם ״רודף שלום״ וגט כריתות ל״סופר ספרטה״

התנ"ך הביא לעולם ערכים יהודיים ואוניברסליים של "רודף שלום" ו"צדק צדק תרדוף". העולם המודרני גדל על הספר המונומנטלי של לב טולסטוי "מלחמה ושלום". מדינת ישראל קמה על שילוב בין ביטחון ושלום; בין המגל והחרב. אין האחד מבלי השני.

לאחר זוועות מלחמת העולם השנייה הוקם האו"ם ותוכנית מרשל לשיקום גרמניה. שילוב מנצח בין ניצחון צבאי להסדרה מדינית ולשגשוג. במלחמת העצמאות הוקם צה"ל כצבא הגנה על מדינת ישראל. לכן, בשבעה באוקטובר היה הכרח במלחמת מגן עוצמתית אל מול טבח חמאס של אותו יום. לכן, יש חשיבות לפירוק כוח חזבאללה והנשק הגרעיני, הטילים והטרור של איראן.

ד״ר ענת מאור היא חברת כנסת לשעבר, חברת קיבוץ נגבה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 854 מילים

בן גביר עלול להשתמש במשטרה כדי לשבש את חופש הבחירות

פרסום ראשון מכון "זולת" קורא ליועמ"שית לקבוע בדחיפות הנחיות מחמירות שיגבילו את התערבות השר לביטחון לאומי בפעולות המשטרה בתקופת הבחירות ● דוח חדש של המכון מצביע על דפוס מתמשך של פגיעה בחופש הביטוי וההפגנה, אכיפה פוליטית נגד יריבים ומיעוטים, וסיכון ממשי לתקינות הבחירות ולהוגנותן

לכתבה המלאה עוד 788 מילים

למקרה שפיספסת

מי ששולט במצר שולט בגז

בשנת 1453, כשמוחמד השני כבש את קונסטנטינופול, הוא לא עשה זאת מאהבה לחומותיה של הקיסרות הביזנטית. הוא עשה זאת בגלל המצר. מי ששולט בבוספורוס שולט בנתיב המחבר בין הים השחור לים התיכון, בין אסיה לאירופה, בין מי שמייצר לבין מי שצורך.

הסולטנים העות'מאניים לא היו צריכים להיות חזקים מכולם. הם פשוט ישבו על הנקודה שדרכה עבר הכול, גבו מחיר ובנו ממנה אימפריה. הכוח לא היה בסחורה עצמה, אלא ביכולת להחליט מי יעבור, מתי, ובאיזה מחיר.

ד"ר בלה ברדה ברקת היא מומחית לנדל"ן ופרשנית כלכלית וגאופוליטית ומחברת הספר "הנדסת העושר, התפתחות הנדל"ן מצורך אנושי למוצר פיננסי".

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 637 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

פרשנות בין המדים לממ"דים: נתניהו בוחר את התמונה הנוחה

הצפון היה אחד ממעוזי הכוח של הליכוד והקואליציה בבחירות 2022, אבל אחרי חודשים של ירי וחוסר ביטחון, גם שם נוצר ואקום פוליטי ● נתניהו ממשיך להצטלם עם חיילים ולהימנע ממפגש עם התושבים המופגזים, בזמן שבאופוזיציה מזהים את הסדק ● ב־2026, הדרמה לא תהיה רק למי יצביעו תושבי הצפון, אלא כמה מהם בכלל יצליחו להצביע

לכתבה המלאה עוד 797 מילים

תגובות אחרונות

מעבר לליטני, מתחת לרף ההכרעה

צה"ל מבקש להגביר את עוצמת התקיפות, את קצב הפעולה ואת עומקה, אך הדרג המדיני מוסיף לבלום אותו ● חשיפת חציית הליטני בידי נתניהו נועדה לשוות למהלך ממד רחב יותר מכפי שיש לו בפועל ● כל עוד חזבאללה משמר את משוואות הירי בחסות איראן, איום הרחפנים ימשיך לשחוק את הישגי ישראל בצפון ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 556 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

אנרגיות של מלחמה בעמק

חברי קיבוץ גבעת חיים מאוחד הצביעו נגד הקמת תחנת כוח גזית, אבל זו רק התחנה הראשונה במאבק שמסעיר את עמק חפר ● אתרי הטבע בצפון שוב נסגרו בגלל המלחמה, והישראלים מתנתקים מחבל ארץ שאין לו תחליף ● הגשר החדש מעל הירקון אלגנטי ומזמין אבל נטול צל ● וגם: רשתות ישנות ממטעי הבננות מגנות על חיילים בלבנון

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לתושבי גבעת חיים ועמק חפר בכלל: זיכרו, כל ניצחון הוא זמני ורק ההפסד ניצחי. אתם עוד תכירו את החזירים: סגרו להם את הדלת? ינסו להיכנס מהחלון. קיבלו חוות דעת שלילית? יקנו חוות דעת חיובית. ה... המשך קריאה

לתושבי גבעת חיים ועמק חפר בכלל: זיכרו, כל ניצחון הוא זמני ורק ההפסד ניצחי. אתם עוד תכירו את החזירים: סגרו להם את הדלת? ינסו להיכנס מהחלון. קיבלו חוות דעת שלילית? יקנו חוות דעת חיובית. הפסידו בוועדת הכנסת ביום? יעשו את זה באישון לילה. אין לנוח על זרי הדפנה. היו עירניים כל הזמן. גייסו לצידכם את טובי המומחים, אלה שמכירים את כל הטריקים ואת כל השטיקים. בהצלחה רבה! מחזיקים לכם אצבעות!

לכתבה המלאה עוד 1,682 מילים ו-1 תגובות

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים ו-2 תגובות

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-2 תגובות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.