JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום שישי, 9 בפברואר 2024 | זמן ישראל
היום ה־126 ללחימה ● 136 חטופים עדיין בעזה

מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של ישראל ומזהירה מהורדה נוספת

נתניהו: "הורדת הדירוג אינה קשורה לכלכלה" ● באו״ם מזהירים מכיבוש רפיח; אבו מאזן: חציית כל הקווים האדומים ● דיווח: חמאס התחייב בפני קטאר שהתרופות לחטופים הועברו - אך לא סיפק הוכחה ● דיווח: ישראל מסרה למתווכות כי היא דוחה את רוב דרישות חמאס אך פתוחה למו״מ ● דיווח: הממשל האמריקאי נערך להטלת סנקציות על חיילי צה"ל בגדה ● צה״ל: החטוף יוסי שרעבי נהרג ככל הנראה בתקיפת חיל האוויר

  • חיילי צה"ל ברצועת עזה, פברואר 2024 (צילום: דובר צה"ל)
    דובר צה"ל
  • חיילי צה"ל ברצועת עזה, פברואר 2024 (צילום: דובר צה"ל)
    דובר צה"ל
  • חיילי צה"ל ברצועת עזה, פברואר 2024 (צילום: דובר צה"ל)
    דובר צה"ל
  • חיילי צה"ל ברצועת עזה, פברואר 2024 (צילום: דובר צה"ל)
    דובר צה"ל
  • חיילי צה"ל ברצועת עזה, פברואר 2024 (צילום: דובר צה"ל)
    דובר צה"ל
  • חיילי צה"ל ברצועת עזה, פברואר 2024 (צילום: דובר צה"ל)
    דובר צה"ל

נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן אמר שהתגובה הצבאית של ישראל ברצועת עזה "מופרזת" (Over the top). ביידן אמר שיש ברצועה חפים מפשע "מורעבים" ו"גוססים", והדבר "מוכרח להיעצר". הנשיא האמריקאי סיפר ששוחח עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ועם נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי כדי שסיוע הומניטרי יוכנס לרצועה. עוד אמר שהממשל פועל להביא להפסקת אש מתמשכת ולשחרור החטופים.

פיקוד המרכז של ארצות הברית הודיע שכוחותיו ביצעו אתמול (חמישי) שבע תקיפות, לצורך הגנה עצמית, נגד ארבע ספינות שטח לא מאוישות של החות'ים ונגד שבעה טילי שיוט שהיו מוכנים לשיגור בים האדום. עוד נמסר שהספינות והטילים היו בשטח בתימן הנתון לשליטת החות'ים.

סוכנות הדירוג מודי'ס תפרסם הלילה את החלטתה בעניין דירוג האשראי של ישראל. בישראל חוששים שהדירוג יורד מ-A1 ל-A2.

לוּ הבחירות לכנסת היו מתרחשות כעת, הליכוד, ש"ס, יהדות התורה, עוצמה יהודית והציונות הדתית, שקיבלו יחד במערכת הבחירות האחרונה 64 מנדטים, היו משיגות 48 מנדטים – כך נמצא בסקר שפורסם הבוקר (שישי) ב"מעריב".

בל"ד והעבודה קיבלו כל אחת 1.4% מקולות הבוחרים ונותרו מתחת לאחוז החסימה.

הסקר, שבוצע על ידי לזר מחקרים, נערך אתמול ושלשום בקרב 514 נשאלים, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל. טעות הדגימה המרבית – 4.3%.

למעלה מ-350 גופות הובאו מתחילת המלחמה מרצועת עזה לישראל כדי לבדוק האם מדובר באזרחים ובחיילים שנחטפו ב-7 באוקטובר – כך דווח הבוקר (שישי) בתאגיד השידור כאן. הגופות הועברו לבדיקות במרכז הלאומי לרפואה משפטית בתל אביב. גופות, שבבדיקה התברר שאינן שייכות לחטופים, הושבו לרצועה.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום ראשון, 28 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.