לוחמי צה"ל ירו לפני זמן קצר לעבר חשוד שהגיע לצומת אלעזר בגוש עציון. במהלך הבידוק של החשוד נמצא סכין בתיקו. החשוד נורה בפלג גופו התחתון והוא מקבל טיפול רפואי. כרגע האירוע לא מוגדר כפיגוע.
שר החוץ האמריקאי אנתוני בלינקן התייחס הלילה למו"מ לעסקת חטופים ואמר כי "הפערים בין הצדדים מצטמצמים ואני חושב שהסכם בהחלט אפשרי". לדבריו, "הצגנו לישראל חלופות לפעולה ברפיח".
שר ההגנה האמריקאי לויד אוסטין דחק בעמיתו הישראלי יואב גלנט לבחון חלופות לביצוע פעולה קרקעית בקנה מידה מלא ברפיח במהלך שיחה בין השניים, על פי הודעה לעיתונות של משרד ההגנה.
"המזכיר אוסטין העלה את הצורך לשקול חלופות למבצע קרקעי גדול ברפיח, תוך חזר על המטרה המשותפת להביס את חמאס", נכתב.
השניים דנו גם ב"צורך לעשות יותר כדי להגן על אזרחים ולהגביר בדחיפות את זרימת הסיוע לעזה דרך מעברים יבשתיים", לפי ההצהרה.
צבא ארה"ב וכוחות הקואליציה נגד החות'ים השמידו כטב"ם וכלי שיט בלתי מאויש בים האדום.
באתר "אל ערבי אל ג'דיד" דווח כי שר החוץ האמריקאי אנתוני בלינקן יציג פרויקט ביטחוני בגבול עזה-מצרים כחלופה לתקיפה ברפיח.
לפי הדיווח, מקור מצרי הסביר כי "בלינקן אמור לדון עם גורמים רשמיים במצרים היום על חזון אמריקאי לגבי המצב הביטחוני ברצועת הגבול בין סיני לרצועת עזה, שיבטיח שנשק לא ידלוף לחמאס".
הוא הוסיף כי הממשל האמריקאי "עובד על גיבוש פרויקט ביטחוני הכולל תשתית ונהלים ספציפיים ברצועת הגבול, כדי להבטיח שההתנגדות בעזה לא תבנה שוב את הארסנל הצבאי שלה". זאת, במסגרת המאמצים למנוע מישראל כניסה קרקעית לרפיח, שם נמצאים 1.3 מיליון בני אדם.




















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו