JavaScript is required for our website accessibility to work properly. איראן נערכת לעידן פוסט-ראיסי | זמן ישראל

איראן נערכת לעידן פוסט-ראיסי

ההערכה היא כי יורשו של הנשיא האיראני ראיסי יהיה בדמותו ורוחו: שמרן שלא יקרא תיגר על מה שנשאר מכהונתו של המנהיג העליון, וידע לנווט בין משמרות המהפכה והדרג הפוליטי ● גם מחליפו של שר החוץ צפוי לשמר על אותה מדיניות ● השאלה הגדולה היא כמה מאזרחי איראן בכלל יטרחו לצאת להצביע ● פרשנות

תחילת מסע הלוויתו של נשיא איראן אבראהים ראיסי, 21 במאי 2024 (צילום: Iranian Presidency / AFP)
Iranian Presidency / AFP
תחילת מסע הלוויתו של נשיא איראן אבראהים ראיסי, 21 במאי 2024

בעוד איראן מבכה את מותם של הנשיא אבראהים ראיסי ושר החוץ חוסיין אמיר עבדולחיאן, שנהרגו בתחילת השבוע בהתרסקות מסוק, מאחורי הקלעים כבר מתנהל מאבק ירושה סמוי.

לראיסי – שסומן על ידי המנהיג העליון עלי חמינאי כיורשו – נסללה הדרך כבר בבחירות 2021, כאשר כל מי שיכול היה לסכן אותו נפסל על ידי מועצת שומרי החוקה, הגוף שאמור לסנן כל סכנה בהליך ה"דמוקרטי" באיראן. זה היה הסימן שחמינאי חפץ ביקרו של ראיסי.

בעולם ובאיראן דיברו כל העת על עידן פוסט-חמינאי, מי ייכנס בנעליו של המנהיג העליון וכיצד תראה המדיניות שלו. אירועי השבוע האחרון גרמו לסדר להתהפך: איראן מתמקדת בעידן פוסט-ראיסי.

בעולם ובאיראן דיברו כל העת על עידן פוסט-חמינאי, מי ייכנס בנעליו של המנהיג העליון וכיצד תראה המדיניות שלו. אירועי השבוע האחרון גרמו לסדר להתהפך: איראן מתמקדת בעידן פוסט-ראיסי

ההערכה היא כי יורשו יהיה בדמותו ורוחו של ראיסי, שמרן שלא יקרא תיגר על מה שנשאר מכהונתו של המנהיג העליון, וידע לנווט בין הקטבים השונים במשטר – מצד אחד משמרות המהפכה ומצד שני הדרג הפוליטי.

יהיה מעניין לראות את רשימת המועמדים שתאושר לבחירות בעוד פחות מ-50 יום. האם הרגל הדורסנית של המנהיג העליון תמשיך לבעוט הצידה כל מועמד רפורמיסטי ואולי אפילו גם שמרן, שיכול לאיים על המועמד המועדף?

המנהיג העליון של איראן עלי חמינאי (במרכז) מוביל תפילה לצד ארונותיהם של ההרוגים בהתרסקות המסוק, ביניהם הנשיא אבראהים ראיסי. 22 במאי 2024 (צילום: IRANIAN SUPREME LEADER'S WEBSITE / AFP)
המנהיג העליון של איראן עלי חמינאי (במרכז) מוביל תפילה לצד ארונותיהם של ההרוגים בהתרסקות המסוק, ביניהם הנשיא אבראהים ראיסי. 22 במאי 2024 (צילום: IRANIAN SUPREME LEADER'S WEBSITE / AFP)

נתון מעניין נוסף להלך הרוח באיראן יהיה אחוז ההצבעה, וסביר להניח שזה ייגזר באופן אוטומטי מרשימת המועמדים. בבחירות לפרלמנט (המג'לס) בחודש מרץ האחרון נרשם שפל היסטורי כשרק  41% מכלל הבוחרים יצאו להצביע וכמעט רבע מהם שלשלו פתקים פסולים כאות מחאה. בחשבון פשוט, הפרלמנט הנוכחי זכה לתמיכה של שליש בלבד מציבור הבוחרים.

אם רשימת המועמדים לנשיאות שתאושר על ידי מועצת שומרי החוקה – המורכבת משישה חכמי דת שממונים על ידי המנהיג העליון ועוד שישה משפטנים שממונים על ידי המג'לס – תכלול רק שמרנים שיאושרו על ידי חמינאי, סביר להניח שהמגמה הזו לא תשתנה, והלגיטימיות הציבורית של הנשיא הבא תהיה שוב בספק גדול.

אחוז ההצבעה באיראן מטריד מאוד את המשטר לאורך שנים. זו הדרך היחידה שלו לטעון ללגיטימיות, אלא שבשנים האחרונות הציבור האיראני מצביע ברגליים, או ליתר דיוק לא מצביע כאשר הבחירות מנותבות למסלול השמרני בלבד.

אחוז ההצבעה באיראן מטריד מאוד את המשטר לאורך שנים. זו הדרך היחידה שלו לטעון ללגיטימיות, אלא שבשנים האחרונות הציבור האיראני לא מצביע כאשר הבחירות מנותבות למסלול השמרני בלבד

ב-2017 כאשר חסן רוחאני הרפורמיסט נבחר לכהונה נוספת, שיעור ההצבעה היה קרוב ל-70%. לכן, אם הבחירות האחרונות לפרלמנט הן מדד התמיכה העדכני של הציבור בשלטון, למנהיג העליון תהיה בעיה בבחירות הקרובות לנשיאות.

שאלה נוספת היא האם המועמד שיסומן לנשיאות יהיה בהכרח מי שיחליף בעתיד את המנהיג העליון. גם כאן הדברים לא לגמרי ברורים. הסתלקותו של ראיסי העלתה מייד את האפשרות שחמינאי בכל זאת יסמן את בנו מוג'תבא כמחליף. אלא שכאן הוא עלול להיתקל בהתנגדות נחרצת של חלקים גדולים בממסד השמרני, כולל מדמויות מפתח שמקורבות אליו.

תחילת מסע הלוויתם של נשיא איראן אבראהים ראיסי ושר החוץ חוסיין אמיר עבדולחיאן, 21 במאי 2024 (צילום: Iranian Presidency / AFP)
תחילת מסע הלוויתם של נשיא איראן אבראהים ראיסי ושר החוץ חוסיין אמיר עבדולחיאן, 21 במאי 2024 (צילום: Iranian Presidency / AFP)

העברת מקל שלטוני כזה או אחר מאב לבן היא טראומה באיראן של עידן האיתוללות, משום שהיא מזכירה לרבים את השושלות המלוכניות במדינה, תקופות שאיראן השמרנית-דתית רואה ככפירה.

העברת מקל שלטוני כזה או אחר מאב לבן היא טראומה באיראן של עידן האיתוללות, משום שהיא מזכירה לרבים את השושלות המלוכניות במדינה, תקופות שאיראן השמרנית-דתית רואה ככפירה

השיוך המשפחתי למנהיג צץ גם במינוי אחר, ההכרזה על עלי באקרי כני כמחליפו של שר החוץ עבדולחיאן. אחיו של באקרי נשוי לבתו של המנהיג העליון – אם כי במינוי הזה הקרבה המשפחתית נראית מקרית, משום שבאקרי נחשב לאישיות בולטת במשרד החוץ של איראן, ושימש במשך כמה שנים כסגנו של עבדולחיאן.

באקרי מונה בשנים האחרונות על ידי המשטר להיות הנציג האיראני במגעים עם המערב באשר להסכם גרעין חדש, כך שאת התחום הזה הוא מכיר היטב. לא יידרש לו זמן לימוד לקראת דוח הסוכנות לאנרגיה אטומית של האו"ם שאמור להתפרסם בעוד כמה שבועות.

ההערכה היא כי הדוח יצביע על עלייה בכמויות האורניום המועשר של איראן כאשר המיקוד יהיה ברמה הגבוהה של 60%.

מעבר לכך, באקרי נחשב מקורב מאוד לסעיד ג'לילי, איש המחנה השמרני ולשעבר לוחם משמרות המהפכה שאיבד את כף רגלו במלחמת איראן-עיראק. ג'לילי מוזכר כאחד המועמדים הבולטים לנשיאות. הוא בעצמו היה נציג איראן לשיחות הגרעין עם ממשל אובמה בשנים 2014-2015 ונחשב מקורב מאוד למנהיג העליון חמינאי.

סגן שר החוץ של איראן עלי באקרי כני ב-2022 (צילום: Alex HALADA / AFP)
סגן שר החוץ של איראן עלי באקרי כני ב-2022 (צילום: Alex HALADA / AFP)

ג'לילי קיבל את ברכתו של חמינאי במרוץ לנשיאות ב-2013, אבל אז הגיע רק למקום השלישי עם 11% מהקולות, כשהמועמד הרפורמיסטי רוחאני ניצח בפער עצום את יריביו השמרנים עם 51% מהקולות.

בבחירות הללו ב-2013, באקרי היה ראש המטה של ג'לילי, כך שהשניים עשויים בעוד חמישים ימים למצוא עצמם שוב עובדים יחד, הפעם בראש הפירמידה השלטונית, הכי קרוב למנהיג העליון.

בבחירות ב-2013, באקרי היה ראש המטה של ג'לילי, כך שהשניים עשויים בעוד חמישים ימים למצוא עצמם שוב עובדים יחד, הפעם בראש הפירמידה השלטונית, הכי קרוב למנהיג העליון

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 716 מילים
כל הזמן // יום רביעי, 13 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

נציגי הקואליציה הגישו הצעת חוק לפיזור הכנסת; טרם נקבע מועד לבחירות

נתניהו ביקר במהלך המלחמה באיחוד האמירויות ונפגש עם הנשיא מוחמד בן זאיד ● הרצוג התייחס להתעלמות ראש הממשלה מהזמנתו לקיים מגעים עם התביעה: "צד אחד אמר שהוא מוכן לבוא לחדר, אני מצפה שגם הצד השני יבוא" ● דיווח: גורמים בכירים בצבא העידו שהקצין שבחן את הפעלת אורי אלמקייס אמר שגופמן שיקר לו

לכל העדכונים עוד 38 עדכונים

הקריאה ליהודי התפוצות לבוא הביתה היא תחמושת לאנטישמיות

"בואו הביתה", קורא שגריר ישראל לארה"ב לשעבר מייקל אורן, ליהודי ארה"ב. "לכו הביתה", יקראו האנטישמים לשכניהם היהודים. 

*  *  *

מייקל אורן, מי ששימש כשגריר ישראל בארה"ב וכסגן שר במשרד ראש הממשלה, קרא לאחרונה ליהודי התפוצות במאמר שפרסם "בואו הביתה". המסר הזה הגיע מהר מאוד אפילו עד לסן פרנציסקו, בה אני שוהה כעת במסגרת סדרת מפגשים עם קהילות יהודיות בארצות הברית. הגיע ופגע.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 642 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים
אמיר בן-דוד

פצצת הניכור המתקתקת

"ואיש אינו שואל את עצמו מאיפה להיכן
ואיש איננו נאבק בגלגלי הזמן
הזמן המתגלגל לו כאן כחפץ
חבית שבקרביה חומר נפץ
עומד אני כתימהוני ומסמן עצור
אולי יחדל הזמן מלעבור".

מילים אלו שכתב בשירו "פצצת זמן", עמירם קופר ז"ל, משורר, חבר ניר עוז, שנחטף בגיל 84 מביתו בשבעה באוקטובר ונרצח אחרי שהצליח לשרוד חודשים ארוכים בשבי, הן דוגמה אחת מני רבות לחוויית החיים בנגב המערבי במהלך השנים שקדמו לטבח ה-7/10.

איתי זידנברג הוא מזכ״ל השומר הצעיר לשעבר ומנכ״ל ומייסד משותף של ברית הנגב וההר - יוזמה משותפת של חברים מקיבוצי הנגב המערבי (בארי וניר עוז) ומגוש עציון, שנולדה אחרי ה- 7 באוקטובר במטרה לבנות מחדש אמון, אחריות הדדית ואמנה חברתית לתיקון מדינת ישראל והחברה הישראלית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 843 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

למקרה שפיספסת

מערכת החינוך הישראלית במשבר - דוח מבקר המדינה

יש משברים שהם גלויים, חריפים ומיידיים, ואילו אחרים מתפתחים באופן איטי ושקט יותר, אבל השלכותיהם עמוקות הרבה יותר. המשבר במערכת החינוך הישראלית משתייך לקטגוריה השנייה.

דוח מבקר המדינה, שפורסם ביולי 2024, ואליו מצטרפים הדוחות של 2025 ו-2026, מעלים תמונה חד-משמעית: מערכת החינוך הישראלית בעיצומו של משבר עמוק ומתמשך, שהחריף בעקבות רצף הזעזועים של השנים האחרונות.

קרין דנה היא ילידת פריז. עלתה לישראל ב-2016. נטורופתית ותרפיסטית הוליסטית, אמא ל-4 ילדים, פעילה למען מספר נושאים בעמותות לזכויות בעלי חיים וטבעונות, זכויות נכים, חינוך, ובריאות. מייסדת שותפה של הפלטפורמה ‘’חשיבה’’ למען ציבור דוברי הצרפתית בישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 939 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות

בלי הכרזה רשמית, הסיפוח סביב ירושלים דוהר קדימה

אין הכרזה רשמית, אבל הסיפוח סביב ירושלים מעמיק בקצב מואץ ● דוח חדש של "עיר עמים" מתאר כיצד התנחלויות, כבישים חדשים, מחסומים, צווי הריסה ואלימות מתנחלים מבתרים את המרחב הפלסטיני למובלעות מנותקות ודוחקים ממנו את תושביו ● כעת המדיניות הזו עלולה להתרחב גם לשטחי A ו־B ולאיים על מיליוני פלסטינים בגדה המערבית

לכתבה המלאה עוד 1,640 מילים

שר המשפטים ממשיך להתנהל בגישה רעילה ומעדיף לנהל קמפיין פוליטי במקום לאייש את בתי המשפט הקורסים ● הוא מציע פתרונות זמניים שמייצרים כאוס, מכתיב תאריכים רק כדי להתלונן אחר כך, ומסרב להכיר בקיומו של נשיא העליון יצחק עמית ● אלא שהתרגילים הללו קרובים למיצוי, ושופטי העליון בדרך לכפות עליו את כינוס הוועדה - ובהכרח, מינוי שופטים בחלק מהערכאות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 864 מילים ו-1 תגובות

ארדן משדר קריאות מצוקה

השגריר לשעבר חזר לארץ וגילה שראש הממשלה מטרפד לו כל תפקיד פנוי, כולל יו"ר התעשייה האווירית, בגלל קשריו עם ליברמן ● האיום המרומז להקים מפלגת ימין הוא בסך הכול ניסיון לסחוט שריון ברשימת הליכוד ● אבל המתנה הזו לא תגיע, וארדן צפוי למצוא את עצמו ממתין מחוץ למגרש עד שנתניהו יפסיד או יפרוש ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 593 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.